• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dort všeho druhu
Napište svůj komentář k receptu

Dort všeho druhu

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dort všeho druhu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,25
      kg hladká mouka
    • 0,25
      kg cukr krupice
    • 2
      ks vejce
    • vanilkový cukr
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • šlehačka (kysaná smetana, mléko)
    • 50
      g máslo nebo tuk
    • kakao můžeme přidat
    • hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
Do mísy dáme žloutky, cukr a vanilín, utřeme do světla a přidáme změklé máslo. Může být částečně rozehřálé. Potom přidáme kysanou smetanu, šlehačku nebo mléko. Pokud se dává kysaná smetana a je hustší, můžeme přidat trošičku mléka či smetany. Pokud nemáme mléko ani smetanu, můžeme přidat vodu.
2
Z bílků uděláme pevný sníh, který budeme postupně přidávát do vyšlehyných žloutků. Nejprve dáme lžíci, kterou do těsta zabalíme (přeléváme těstem). Přidáme 1-2 lžíce mouky, do které přisypeme kypřící prášek. Poté přidáme zbytek sněhu a po částech mouku. Pokud máme těsto hotové, tak už jen záleží na vás, co do něj přidáte. Můžete přidat jahody na kousky a borůvky nebo něco jiného, Nasekanou čokoládu, ovoce, kandované ovoce, oříšky, ořechy, kokos a cokoliv jiného. Já mám nejraději - čokoláda, borůvky a jahody. Nebo jen čokoládu. Můžete smíchat cokoliv a vždy to bude výborné!
3
Chci ještě upozornit, že tato buchta se nedělá na plech. Byla by příliš nízká. Děláme ji do forem - srdce, obdélník apod. (ne bábovka). Dejte ji péci na 200-210 °C. Pečte deset minut a pak přikryjte papírem. Pečte dle potřeby - záleží na ingrediencích. Pokud dáváte zmrzlé ovoce, udělejte řidší těsto. Pokud kompotované přidejte maličko šťávy.
4
Je to opravdu výborný dort. Pokud chcete, nedávejte nic, udělejte jen korpus a promažte krémem. Povrch polijte čokoládou. Takže je to ORIGINÁLNÍ RECEPT!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosový dort s kakaovým krémem

Kokosový dort s kakaovým krémem

Narozeninový dort s "marcipánem"

Narozeninový dort s "marcipánem"

Vynikající nepečený ovocný dort

Vynikající nepečený ovocný dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jana machů | 5. 2. 2012 08:48

    Tento dort dělám již léta a je úžasný.

  • Zdenka Kocmichová | 4. 6. 2010 18:33

    Velice povedený recept (a to jsem měla jen polohrubou mouku, s hladkou je to učitě ještě lepší). Přidala jsem kompotované jahody a jablko na kostičky, povrch jsem posypala plátky mandlí. Jen spíše doporučuji péct to mírněji alespoň ze začátku (asi 170°C). Tím, že každý přidá něco jiného se opravdu koláč může při vyšší teplotě rychle připéct (tak jako mě). Hodnotím za 1!!

  • Mefinka Mefinka | 23. 4. 2007 12:59

    Tento dort nemá chybu. Dělala jsem na sobotu na jednu oslavu. Přidala hrstku nastrouhaných lístkových ořechů, čokoládové lupínky do těsta. Po vychladnutí jsem rozpůlila, potřela meruňkovou marmeládou a celý dort polila čokoládou. Vážně lahůdka. Olizovali se i ti, co na sladké moc nejsou... A to je opravdu už co říct!!! :-)

  • Barbora Polakova | 31. 1. 2006 20:50

    Velmi dobre!!!Spravila som to ako korpus a naplnila kremom a ananasom.Davam za 1.

  • Anonym | 4. 12. 2005 21:55

    Jeden z mala receptov do ktoreho ide hladka muka,zijem totizto v zahranici a ina muka tu neexistuje.Tak by som to velmi rada vyskusala,ale tolko tej slahacky?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Dopolední svačina Svačina Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Hnědý rum Kakao Máslo Prášek do pečiva Šlehačka Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bábovka s tvarohovou náplní

Bábovka s tvarohovou náplní

Řezy s rebarborou

Řezy s rebarborou

Babiččina pudinková buchta

Babiččina pudinková buchta

Houskový knedlík

Houskový knedlík

Kynuté pletýnky - smažené

Kynuté pletýnky - smažené

Dia roláda

Dia roláda

Křenové závitky v rosolu (aspiku)

Křenové závitky v rosolu (aspiku)

Bylinková dýně s balkánským sýrem

Bylinková dýně s balkánským sýrem

Borůvkové muffiny - rumové

Borůvkové muffiny - rumové

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

113
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete
74
Mrkvový koláč s ricottou
Mrkvový koláč s ricottou
66
Bábovka ve skle
Bábovka ve skle
62
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
61
Krůtí špízy yakitori
Krůtí špízy yakitori

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Deník Aha! 1.11.2025

Deník Aha! 1.11.2025

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

  • Recepty.cz
  • Dort všeho druhu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact