• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dort Malaga
Napište svůj komentář k receptu

Dort Malaga

autor: Jana z Vysočiny
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dort Malaga
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g máslo
    • 2
      žloutek 1-2
    • 4
      hořké mandle 3-4 Strouhané
    • vanilkový cukr
    • dětské piškoty
    • 2
      bílek
    • 60
      g moučkový cukr
    • šlehačka
    • 60
      g mandle Spařené, oloupané

Postup přípravy receptu

1
Našleháme změklé máslo, jemně namleté mandle a práš. cukr a žloutky. Rovněž přidáme nastrouhané neloupané mandle, vanilkový cukr a opět dobře vyšleháme. Za stálého šlehání přidáváme likér. Na skleněnou mísu klademe vedle sebe piškoty máčené ve šlehačce, na to natřeme část krému, opět dáme vrstvu máčených piškotů atd. Končíme piškoty. Máme tak alespoň 3 vrstvy piškotů.
2
Vyšleháme tuhý sníh a zašleháme cukr. Namažeme na dort a navrch dáme tuhou šlehačku. Necháme v lednici rozležet několik hodin. Použila jsem skleněnou hranatou misku, do které jsem rovnala piškoty do řad 4x6 piškotů (dětských). Na celý dortík mi stačila jedna šlehačka (s prodlouženou trvanlivostí). V půlce jsem namáčela piškoty a druhou půlku jsem našlehala. Rovněž by bylo možné nechat ztuhnout v lednici a až před podáváním nazdobit stříkanou šlehačkou.
3
Použila jsem přesně množství cukru jak je uvedeno v ingrediencích, ale bohatě by šlo ubrat vždy třetinu cukru jak z krému, tak ze sněhu. Z dortíku jsem nakrájela 8 (možno i 10) úhledných kostek.Vynikající chuť! Sice trochu víc kalorií, ale doporučuji! :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Černobílý vánoční dort

Černobílý vánoční dort

Kokosovo-ananasový dort / řez na poslední chvíli

Kokosovo-ananasový dort / řez na…

Malinový dort - hit všech oslav

Malinový dort - hit všech oslav

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jana | 5. 4. 2013 11:11

    A kde je v rozpisu likér?To jsem nějak nepochopila :-(

  • Nikol Wieckova | 3. 5. 2006 19:05

    už jsem ho ochutnala a mužu vám říct,že to je strašně dobré

  • Jana Han | 23. 8. 2005 20:22

    Dekuji za radu s cukrem. Mam doma portske vino, zkusim to s nim. To vylozeni mysky folii je vyborne, pouzivam to casto nejen na dorty, ale i na ruzne studene pastiky, ktere se musi nechat rozlezet v ruznych formickach. Pak jde vsechno lehce vyklopit. Pouzivam folii, ktera se prodava v rolickach. Jeste jeden typ : kdyz pecu rezy v pekacku, ktery se vyssi, ustrihnu pecici papir tak, aby na dvou stranach precnival asi o 3 cm a s tim se pak da lehce vyndat bez poskozeni. Zdravi Jana

  • Jana Tichá | 23. 8. 2005 13:06

    Tak ať si nechá chutnat! :-)))Ještě mě napadly dva postřehy. Z toho ušlehaného sněhu bych raději ten cukr neubírala, nemusel by se sníh udržet dostatečně tuhý. Stačilo by trošku ubrat z krému, griotka je totiž určitě sladší než by bylo to Malago.A také by bylo možná dobré misku vyložit pevnějším mikrotenovým sáčkem. Dort by se tak pohodlně vyndal a nakrájel.

  • Jana Han | 23. 8. 2005 03:32

    Pani Ticha uz jsem take porovnavala vas recept s dortem Malakov a je presne jak pisete s marmeladou a slehackou. Mysli m si vsak, ze ten vas recept bude lepsi a pikantneji. V patek me prijizdi moje holcicka, tedy jiz slecna a tak ho hned udelam.Zdravi Jana Han

  • Jana Tichá | 22. 8. 2005 19:12

    Paní Jano Han, také jsem našla dort Malakov. Ingredience jsou v podstatě podobné, opravdu chybí alkohol a nakonec se dort zdobí marmeládou a šlehačkou. Určitě je to také dobrá varianta, zvláště pro dětil.Děkuji opět tímto všem, kdo mi pomáhali pátrat po vínu Malaga. Nahradila jsem jej griotkou a vznikl mi krém s fantastickou chutí v kombinaci s mandlemi.Určitě vyzkoušejte - je báječný!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Narozeniny Výjimečný den Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Dětské piškoty Hořké mandle Mandle Máslo Moučkový cukr Šlehačka Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka z paštiky

Pomazánka z paštiky

Smetanová cibulačka

Smetanová cibulačka

Káva Tiramisu

Káva Tiramisu

Jogurtové řízky

Jogurtové řízky

Pravé italské tiramisu II.

Pravé italské tiramisu II.

Pečené brambory s cibulí

Pečené brambory s cibulí

Jehněčí na bylinkách a rajčatech

Jehněčí na bylinkách a rajčatech

Švestkové šátečky s povidly

Švestkové šátečky s povidly

Buřty na pivu

Buřty na pivu

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

103
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
32
Rýžové krokety (noky), základní recept
Rýžové krokety (noky),…
29
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
27
Klasické lečo
Klasické lečo
26
Bramborové rösti
Bramborové rösti

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Hvězda Zrádců a farmář Vojta Kotek: Rozdrtil veškerou konkurenci

Hvězda Zrádců a farmář Vojta Kotek: Rozdrtil veškerou konkurenci

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Dort babičky Kupcové
Dort babičky Kupcové
Dort Dolly
Dort Dolly
Dort Harlekýn
Dort Harlekýn
Dort malako
Dort malako
Dort mašinka
Dort mašinka
Dort Míša
Dort Míša
  • Recepty.cz
  • Dort Malaga
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact