• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dort Dolly
Napište svůj komentář k receptu

Dort Dolly

autor: pistenka
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dort Dolly
Dort Dolly
Dort Dolly
Dort Dolly
Dort Dolly
Dort Dolly
Dort Dolly
Dort Dolly
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks polotučný tvaroh
    • 1
      ks zakysaná smetana
    • 1
      ks bílý jogurt malý
    • 2
      ks piškotová roláda jahodová
    • 250
      g jahody
    • 2
      ks broskvový kompot
    • 2
      ks vanilkový cukr
    • 4
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      ks pařížská šlehačka
    • 2
      ks smetana ke šlehání
    • 2
      ks želatinový ztužovač
    • 2
      ks ztužovač šlehačky
    • 4
      lžíce hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
2 piškotové jahodové koupené rolády nakrájet na plátky asi 1 cm silné. Roládu si můžete upéct, ale doba přípravy se prodlouží a zvýší se náročnost receptu. Kolečky vyložit dvě stejně velké misky a pokapat rumem.
2
Na dno vysypat kousky ze dvou půlek kompotované broskve.
3
Tvaroh, zakysanou smetanu a bílý jogurt smíchat s moučk. cukrem a 2 vanilkovými cukry. Jahody omýt a nakrájet na malé kousky a vmíchat do tvarohové směsi. 2 celé jahody nechat stranou. Ve druhé misce připravit želatinový ztužovač za studena podle návodu. Pomalu vmíchat tvaroh. směs do ztužovače. A nalít do misek. Zabalit do potrav. folie a nechat v lednici ztuhnout alespoň 4 hodiny.
4
Vyklopit obě polokoule na větší tác těsně vedle sebe. Připravit si šlehačku, smíchanou s vanilk. a mletým cukrem, ztuženou ztužovačem. Nutné vyšlehat do maximální tuhosti. Stejně přichystat i pařížskou šlehačku.
5
Půlku polokoulí potřít pařížankou, druhou nazdobit bílou šlehačkou. Na konec na vrcholky kopečků umístit celou jahodu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosovo-ananasový dort / řez na poslední chvíli

Kokosovo-ananasový dort / řez na…

Nepečený karamelový dort s ricottou a broskvemi

Nepečený karamelový dort s ricottou a…

Asterixův dort

Asterixův dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Dorty Svačina Syrové Chlazení Šlehání Narozeniny Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Broskvový kompot Hnědý rum Jahody Moučkový cukr Pařížská šlehačka Piškotová roláda Polotučný tvaroh Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Zakysaná smetana Želatinový ztužovač Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Piškotová bábovka

Piškotová bábovka

Plněné krůtí stehno

Plněné krůtí stehno

Rajská polévka pro děti i dospělé

Rajská polévka pro děti i dospělé

Bublanina s rybízem

Bublanina s rybízem

Výborné špízy

Výborné špízy

Chlebové bramboráky

Chlebové bramboráky

Něžný linecký koláč

Něžný linecký koláč

Dipy ke grilovanému masu - z červené řepy

Dipy ke grilovanému masu - z červené…

Rizoto s vepřovou konzervou

Rizoto s vepřovou konzervou

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

35
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
16
Kaplická cmunda
Kaplická cmunda
14
Dýňový cheesecake s ricottou
Dýňový cheesecake s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Krásná Pomeje 4 měsíce po incidentu: Drsné následky!

Krásná Pomeje 4 měsíce po incidentu: Drsné následky!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Další doporučené recepty:

Dort "Vzpomínka na Casablanku"
Dort "Vzpomínka na Casablanku"
Dort (nejen) s hroznovým vínem
Dort (nejen) s hroznovým vínem
Dort babičky Kupcové
Dort babičky Kupcové
Dort Harlekýn
Dort Harlekýn
Dort Malaga
Dort Malaga
Dort malako
Dort malako
  • Recepty.cz
  • Dort Dolly
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact