• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dort - Bořek stavitel
Napište svůj komentář k receptu

Dort - Bořek stavitel

autor: vejvik3
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dort - Bořek stavitel
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 7
      vejce
    • 15
      voda
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 350
      g cukr
    • 1
      prášek do pečiva
    • 2
      vanilkový cukr
    • pikantní marmeláda
  • krém
    • 600
      ml mléko
    • 2
      vanilkový pudink
    • cukr
    • 1
      tvaroh
    • kokos

Postup přípravy receptu

1
Žloutky vyšleháme s vodou do pěny, přidáme oba cukry, šleháme min. 5 minut, prosejeme mouku s práškem do pečiva, promícháme a vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Těsto vlijeme do formy, dno máme vyložené pečícím papírem, boky nevymazávat ani nevysypávat! Dáme péct do vyhřáté trouby na 170 °C, cca 40 minut. Po upečení, uvolníme korpus z formy a dáme na mřížku vychladnout. Pak jej 2x rozkrojíme. Natřeme marmeládou a krémem, sesadíme do původního stavu. Dort celý namažeme krémem, boky posypeme kokosem (oříšky, čokoládou atd.). Položíme jedlý papír a boky dozdobíme krémem.
2
Náplň: uvaříme hustý pudink, který necháme za střídavého míchání vychladnout. Vyšleháme tvaroh s cukrem a postupně zašleháváme pudink.
3
Poznámka: korpus si vždy dělejte den předem, méně se drobí, když jej rozkrajujete!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Malinový dort - hit všech oslav

Malinový dort - hit všech oslav

Kokosovo-ananasový dort / řez na poslední chvíli

Kokosovo-ananasový dort / řez na…

Černobílý vánoční dort

Černobílý vánoční dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Sona Pinkasová | 22. 11. 2008 18:49

    Dort se povedl, misto papiru jsem posypala zelenym kokosem a ozdobila figurkami fotbalistu :-) diky

  • Simča Sládková | 8. 10. 2008 14:12

    Mám se Strakonickou Prácheňskou pekárnou také dobrou zkušenost. Poslala jsem e-mailem obrázek, do 2 dnů byl jedlý papír k vyzvednutí (mám to kousek, tak jsem si to nenechávala posílat). Pokud chcete vidět, mám tady foto dortu "knihy" s jedlým papírem: http://simcinka.rajce.idnes.cz/Dort_kniha/#Kniha_20_-_slozeny_dort.jpg

  • Olga Zehnalová | 6. 10. 2008 17:19

    Karamelový krém zo salka robievam aj ja a je výborný, jemný a ľahký.Salko varím asi 1 1/2 až 2 hodiny, nechám vychladnúť a potom dobre zašľahám 20 Dg až 25 Dg masla.Jednoduchý a dobrý, tuhý, netečie.

  • Sylva P. | 6. 10. 2008 13:58

    Chystám se na dort pro 18.letého syna. Oslovila jsem Prácheňskou cukrárnu ohledně jedlé fotografie. Na dobírku byla během 2 dnů. Tak teď to hlavně nezkazit. Prosím vás ostatní o dobrý recept na krém ze svařeného salka. Díky

  • Martina | 10. 3. 2008 19:39

    Dobrý nápad. Mám za sebou také pár pokusů. Pekla jsem obdélník i kruh. Papír potírám speciálním gelem, kterým se obrázek i lepí. Zviditelní to barvy a papír se nezkrabatí. Někdy můžem být problém s krémem. Vše se dá sehnat na www.mojeparty.cz , kde je velký výběr a navíc se zde dá pořídit vše pro party i oslavy.

  • Renata Petroušová | 19. 11. 2007 11:53

    Tento dort jsem pekla na synovi deváté narozeniny a byl opravdu výborný.

  • Zuzka Čížková | 16. 5. 2007 07:39

    Jedlý papír na dort můžete také koupit na mých stránkách www.mimibazar.cz/epikina. Mám tam i 2 fotografie hotových dortů. Přeji úspěšné pečení

  • Petra | 28. 4. 2007 14:56

    Jedlý papír lze sehnat i na www.prachenska-cukrarna.cz a nebo na www.janvitek.wz.cz :-)

  • Katka Maršálková | 4. 4. 2007 16:12

    Pro všechny: volala jsem do cukrárny do těch Dejvic (www.svatebnidorty.cz), říkali, že si můžete na dort nechat dát i nějakou vlastní fotku, že jí buď můžete přinést na cd nebo jí můžete zaslat i e-mailem a pak si to v cukrárně vyzvednout:o)

  • Monika V. | 4. 4. 2007 15:41

    Lenko, tak pochybuju, že by šly tyto obrázky z jedlého papíru vyrobit doma. Vím, že se dají koupit jedlé papíry i v malých formátech a jednobarevné, třeba v obchodě nebo v cukrárně. Dávám to malé dceři jen tak do ruky na "mlsání" , aby neměla pořád jen lízátka, ale určitě doma na koleni nenatisknete na papír nějaký obrázek nebo fotku.

  • Lenka | 4. 4. 2007 15:30

    Nevite nekdo, zda si takove obrazky muzu vyrobit i doma?

  • bramborka | 28. 3. 2007 18:46

    Děkuji anonymovi,ty 3 pláty mě také nenapadli!Díky

  • Anonym | 28. 3. 2007 15:24

    Bramborko,do hlubokého plechu to také jde a ještě taky,že si upečete 3 pláty piškotu a pak je vyříznete do požadovaného rozměru.

  • bramborka | 28. 3. 2007 15:05

    Nemáte někdo zkušenost,když nemám takovou formu,tak jestli to půjde udělat na hlubokém plechu?

  • Herta Petříková | 28. 3. 2007 12:38

    Krásné obrázky na jedlém papíře mají také na www.svatebnidorty.cz pod Mléčné lahůdky FishR s.r.o Je to pod,,Navigace"- Galerie obrázků.Před časem jsem je také potřebovala.mají daleko větší výběr obrázků.Omlouvám se za zdlouhavý navod,ale jsem pc začátečník.

  • Světlana Čelechovská | 28. 3. 2007 11:21

    ...ten dort je opravdu moc hezký a určitě udělal radost...ale já mám teď největší radost z adresy stranky tortina...opravdu dík...

  • Irena Klasová | 28. 3. 2007 10:59

    Na té stránce mají super výběr, ještě jednou děkuji:-)

  • Monika V. | 28. 3. 2007 09:53

    Ty figurky nejsou z marcipánu, je to právě ten jedlý papír. Vlastně by se dalo říct, že je to jedlá fotka.

  • Irena Klasová | 28. 3. 2007 09:49

    Děkuji,hned se jdu na ty stránky podívat.:-))

  • Vlasta Vejvodova | 28. 3. 2007 09:42

    Objednala jsem ho na srtánce tortina.cz

  • Irena Klasová | 28. 3. 2007 09:36

    Vypadá to moc hezky, ty figurky jsou z marcipánu? A kde lze sehnat jedlý papír? Slyším o něm poprvé. Děkuji

  • Anonym | 28. 3. 2007 09:24

    Prosím, kde seženu jedlý papír ? Jindra

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Svačina Výjimečný den Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Kokos Mléko Pikantní marmeláda Polohrubá mouka Prášek do pečiva Tvaroh Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelňačka tety Vandy

Zelňačka tety Vandy

Rumové kuličky II.

Rumové kuličky II.

Salát s rukolou a mozzarellou

Salát s rukolou a mozzarellou

Kuře v sýrovém těstíčku

Kuře v sýrovém těstíčku

Maso na gril nebo do trouby v barbecue omáčce

Maso na gril nebo do trouby v…

Jednoduchá avokádová pomazánka

Jednoduchá avokádová pomazánka

Borůvkové lívanečky

Borůvkové lívanečky

Výborné müsli - tyčinky

Výborné müsli - tyčinky

Bůčková pomazánka

Bůčková pomazánka

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

43
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
29
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
17
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
15
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
14
Rychlý švestkový koláč - výborný
Rychlý švestkový koláč -…

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Kate a William zuří! Tohle už je opravdu přes čáru

Kate a William zuří! Tohle už je opravdu přes čáru

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Detaily smrti basáka (†48) Limp Bizkit: Tvář v kaluži krve

Detaily smrti basáka (†48) Limp Bizkit: Tvář v kaluži krve

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Další doporučené recepty:

Donuty
Donuty
Donuty s borůvkovou polevou
Donuty s borůvkovou polevou
Dorajaki
Dorajaki
Dort "Adélka"
Dort "Adélka"
Dort "Hlava koně"
Dort "Hlava koně"
Dort "Vzpomínka na Casablanku"
Dort "Vzpomínka na Casablanku"
  • Recepty.cz
  • Dort - Bořek stavitel
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact