• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dort "Adélka"
Napište svůj komentář k receptu

Dort "Adélka"

autor: katka74
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dort "Adélka"
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 150
      g máslo změklé
    • 150
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 3
      ks vejce
    • 180
      g hladká mouka
    • 0,50
      ks prášek do pečiva
    • 3
      lžíce čokoláda
    • 100
      ml mléko
  • Krém do korpusu
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      lžíce nutella
    • 1
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      ks ztužovač šlehačky
    • 50
      g lískové oříšky nasekané
  • Krém na vrch dortu
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      ks ztužovač šlehačky
  • Na ozdobu
    • 1
      ks tmavá čokoládová poleva
    • jahody
    • cukr krupice
    • potravinářské barvivo červené

Postup přípravy receptu

1
Máslo, cukr, vanilkový cukr a vejce utřít do pěny. Přidat mouku s kypřícím práškem a nastrouhanou čokoládu a promíchat. Nakonec dáme mléko a vyšlehat do hladkého těsta. Dno dortové formy (26 cm) vyložit papírem na pečení. Těsto dát do formy a uhladit. Dát do předehřáté trouby. Peče se cca 40 min na 180 °C. Po upečení nechat vychladnout a 2x rozříznout podélně.
2
Krém do dortu: smetanu, Nutelu a cukr dobře smíchat a vyšlehat se ztužovačem do šlehačky. Nakonec opatrně přimíchat ořechy, krémem naplnit korpus.
3
Krém na pomazání dortu: smetanu, cukr a ztužovač vyšlehat do tuha. Krémem potřeme dort po obvodu a nahoře. Trochu krému dát do zdobičky a vytvarujeme nosánek.
4
Zdobení dortu: Polevu prohřát v teplé vodě (je to poleva prodávaná již v sáčku) ustřihneme malinkatatý růžek a namalujeme na dort ofinu, copánky, pusu a oči. Pomocí párátka uděláme pihy. Nakonec nakrájet jahody na plátky a vytvořit červený čepeček a mašličky. Malinko červeného potravinářského barviva smíchat s cukrem krupice a opatrně posipeme dort jako tvářičky. Dort nechat tak 2 hodiny ztuhnout.
5
Je to sice pracnější, ale rozzářené dětské očička vše nahradí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosový dort s kakaovým krémem

Kokosový dort s kakaovým krémem

Asterixův dort

Asterixův dort

Templářský dort tmavý

Templářský dort tmavý

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Adela | 17. 4. 2014 19:17

    Uzasny dort, a to nejen proto, ze nese moje jmeno :) Pekla jsem ho už asi 5x a ted se na nej chystam opet. Je zkratka vyborny a vsichni, kdo ho ochutnali, si ho oblibili. Doporucuji :)

  • Jana Pekárková | 19. 6. 2008 16:19

    Jé, koukám, že tu mám jmenovkyni :-)

  • Jana Pekárková | 13. 2. 2008 11:59

    Katko, tento dort je prostě úžasný. Pekla jsem jej už několikrát, pokaždé jsem trochu pozměnila zdobení a měl vždy ohromný úspěch. :-)

  • Petrusis | 21. 2. 2007 23:38

    Adélka ten dort prý udělá xoxoxoxo :-*

  • Airan | 4. 9. 2006 16:39

    Dort neni slozity, vypada krasne, bezva napad!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Dopolední svačina Svačina Pečení Narozeniny Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr krupice Hladká mouka Jahody Lískové oříšky Máslo Mléko Moučkový cukr Nutella Potravinářské barvivo Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Tmavá čokoládová poleva Vanilkový cukr Vejce Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborová pánev (omeleta)

Bramborová pánev (omeleta)

Vydatná česnečka

Vydatná česnečka

Růžičková kapusta

Růžičková kapusta

Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)

Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)

Pstruh na mandlích

Pstruh na mandlích

Banánovo-čokoládový hřbet

Banánovo-čokoládový hřbet

Kynuté máslové koláčky

Kynuté máslové koláčky

Zapečené sýrovo-paprikové rohlíky (housky)

Zapečené sýrovo-paprikové rohlíky …

Celerové karbanátky (sekaná)

Celerové karbanátky (sekaná)

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

158
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
23
Jednohubky / chlebíčky s červenou řepou
Jednohubky / chlebíčky s…
17
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
16
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
15
Cappuccino roláda
Cappuccino roláda

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Zemřel kytarista z Kiss Ace (†74): Odpojili ho od přístrojů!

Zemřel kytarista z Kiss Ace (†74): Odpojili ho od přístrojů!

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Donuty s borůvkovou polevou
Donuty s borůvkovou polevou
Dorajaki
Dorajaki
Dort - Bořek stavitel
Dort - Bořek stavitel
Dort "Hlava koně"
Dort "Hlava koně"
Dort "Vzpomínka na Casablanku"
Dort "Vzpomínka na Casablanku"
Dort (nejen) s hroznovým vínem
Dort (nejen) s hroznovým vínem
  • Recepty.cz
  • Dort "Adélka"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact