• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Domácí tlačenka
Napište svůj komentář k receptu

Domácí tlačenka

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 167
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí tlačenka
Domácí tlačenka
Domácí tlačenka
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      kg vepřové maso z plece, krkovice, kolen
    • 2
      kg vařené maso tučné . z hlavy, nebo laloku,...
    • vepřové nožičky
    • 400
      g vepřová játra
    • 100
      g vepřový jazyk
    • 500
      g vepřové kůže vařená - získaná při stahování sádla
    • 0,50
      l vývar nemastný
    • 10
      g pepř mletý
    • 3
      g nové koření mleté
    • 30
      g česnek
    • 50
      g cibule syrová
    • 80
      g sůl
    • majoránka

Postup přípravy receptu

1
Pro přípravu tlačenky uvaříme maso tak, aby zůstalo poněkud tužší, játra uvaříme doměkka, kůže a nožičky hodně doměkka. Maso vykostíme a necháme vychladnout, maso z hlavy zbavíme ušních chrupavek, vše nakrájíme na kostky o hraně 1-2 cm, vařená játra na kostičky menší. Maso z nožiček, kůži a syrová játra pomeleme, vložíme do velké mísy, zalijeme odmaštěným vývarem, ve kterém jsme rozmíchali koření s trochou soli a dobře promícháme.
2
Směs plníme do pečlivě vypraného žaludku a papírových obalů, dobře zavážeme, vložíme do vařící polévky nebo vody, přivedeme k varu a propíchneme čistou špejlí (tím je zbavíme vzduchu). Teplotu snížíme na 90 °C a vaříme 2-2 1/2 hodiny.
3
Uvařenou tlačenku vložíme do studené vody, opláchneme, položíme na vál, téměř vychladlé obrátíme, zatížíme prkénkem a necháme zcela vychladnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Aspiková vaječná tlačenka

Aspiková vaječná tlačenka

Smažená tlačenka s falešným bramborovým salátem

Smažená tlačenka s falešným…

Kašparova pikantní tlačenka

Kašparova pikantní tlačenka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Franta | 28. 11. 2016 02:39

    já cibuli nedávám jelikoš se tlačenka brzo kazí ,ale bez jater to není ono. A cibuli si dám na tlačenku až na talíři a zakapu octem atoje ta pravá mňamka.

  • Franta | 28. 11. 2016 02:31

    já cibuli nedávám jelikoš se tlačenka brzo kazí ,ale bez jater to není ono ty tam musí být.

  • sisi | 19. 11. 2016 09:29

    Jak může někdo tu tlačenku propíchnout, to je kryvina, vše vám vyteče!!! to nikdo nedělejte

  • ivan | 3. 11. 2016 23:12

    řeznice možná jsi ale na pikaču,do slezké ano ale ne do obyč,,vrat se do školy at ti vrati školne tě nic nenaučily

  • ivan | 3. 11. 2016 23:10

    pro přiště uvařte kůžičky ,v dnešní době se daji sehnat u každého řeznika,, :-)

  • xakru | 10. 12. 2015 12:04

    Cítit to je. V tomto tatínkovi nevěřte. Pokud uděláte dobrý vývar, tak ztuhne bez problému.

  • xakru | 10. 12. 2015 12:01

    Tlačenka z mrazáku bude hnusná vždy. Ať s játry nebo bez nich. :-)

  • Jarda | 11. 7. 2015 10:51

    Nepište že játra se nikdy nedávají.Jsou tací co si játra do tlačenky přidají a tací co ne.Já játra v tlačence nepreferuji ale soused si neumí tlačenku bez jater představit.Holt každý máme jiné chute.

  • Věra | 17. 6. 2015 22:17

    Su řeznice a játra se dávají

  • moravak | 10. 3. 2015 18:44

    Játra se tam nikdy nedávají a klidně se zeptejte jakéhokoliv řezníka

  • kodkar | 9. 11. 2012 12:14

    Cibule do vody v které se maso vaří, a játra ani po půl roce z mrazáku nejsou hořké.Tlačenka stále dobrá.

  • kika | 3. 10. 2011 11:12

    inac je to celkom fajn,len preco potom varit

  • Pavel | 6. 8. 2011 23:44

    Játra jsou v tlačence dobrá, ale v tlačence na rychlou konzumaci, po krátké době zhořknou, cibule zase sládne, proto je tam nedávám. Směs povařím v hrnci a hned ještě horké sáčkuju do umělých střev, chce to azbestové prsty, ale tlačenka vydrží.

  • Simča S. | 4. 4. 2011 14:03

    No však to vidíš na fotce, ne? Cibulka posypaná a ocet vpravo v tom "džbánečku". Kurnik, jen to píšu a slintám, jak Pavlovův pokusný pes...... :-P :-P :-P

  • recepty73
    recepty73 | 4. 4. 2011 13:59

    ... :-* :-D - s octem a cibulí :-P !

  • Ladia
    Ladia | 22. 11. 2010 18:52

    Tak už, smažte mě :-P

  • Ladia
    Ladia | 22. 11. 2010 16:26

    Já to vidím pořád stejně...

  • Tereza T
    Tereza T | 22. 11. 2010 15:35

    Opraveno díky za upozornění.

  • Ladia
    Ladia | 22. 11. 2010 13:50

    Vepřového srdce a jazyka má být dohromady 500 g, vývaru 1/2 l.

  • TOMÁŠ Grim | 8. 2. 2008 12:08

    Řešení tuhosti mám vyzkoušený.Povařte asi 6 pacek v tlakáči tak aspoň 2 hodiny a použijte do tlačenky jen tento vývar!!!Bude krásně tuhá.

  • Lenka Beržonová | 29. 12. 2007 20:16

    Mě se to taky stalo.Zkusila sem ji ještě jednou vařit,bez obalu v hrnci,aby se trochu vypařila voda a krásně pak ztuhla.Jinak mi tatík poradil,že si mám pro příště pro jistotu koupit želatinu na tlačenky.Prý to není cítit,ale moc tomu nevěřím.

  • Květa Štěpánková | 29. 12. 2007 12:07

    Pokud můžu posoudit, tak jste měla málo kůží nebo nožiček a pak tlačenka nemůže být tuhá. Jiná možnost mě nenapadá. Zdravím

  • marie krejčová | 29. 12. 2007 09:31

    Může mi někdo poradit dělala jsem tlačenku, chutově výborná ale byla měká kde jsem udělala chybu. Děkuji za odpověd

  • Jerry Seidl | 5. 2. 2007 15:47

    super, mám to odzkoušené, hlavně v tom vepřovém žaludku,to dobře leží v žaludku. Napúrostá specialita ,když se ta směs dobře ochutí,tak je to exelentní.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Večeře Pozdní večeře Vaření Posvícení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Majoránka Nové koření Pepř mletý Sůl Vařené maso Vepřová játra Vepřové kůže Vepřové maso Vepřové nožičky Vepřový jazyk Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Neobvyklý kuskus

Neobvyklý kuskus

Hovězí  vývar s nudlemi

Hovězí vývar s nudlemi

Řezy Rafaelo III.

Řezy Rafaelo III.

Karbanátky z pohanky, červené čočky a mrkve

Karbanátky z pohanky, červené čočky a…

Grilovaná nebo pečená špeková zelenina

Grilovaná nebo pečená špeková zelenina

Mozzarella na gril, pánev nebo do trouby

Mozzarella na gril, pánev nebo do…

Pořádná česnečka

Pořádná česnečka

Frittata

Frittata

Zeleninové surimi tyčinky s rýží

Zeleninové surimi tyčinky s rýží

Doporučujeme

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

28
Plněné kynuté knedlíky vepřovými výpečky
Plněné kynuté knedlíky…
22
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
20
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
17
Zapečené papriky se šlehačkou
Zapečené papriky se…
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná rychlovka, díky které se blýsknete
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná…
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
AHA.cz Parťák Mareše na vozíčku: Ortel známé lékařky

Parťák Mareše na vozíčku: Ortel známé lékařky

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Tajemství mladistvého vzhledu Marie Rottrové: Tohle rozzáří nejen ženy 80+!

Tajemství mladistvého vzhledu Marie Rottrové: Tohle rozzáří nejen ženy 80+!

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Nádherná dcera Michaela Jacksona (†50) Paris: Vyfetovala si díru v nose

Nádherná dcera Michaela Jacksona (†50) Paris: Vyfetovala si díru v nose

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Štíři a jejich nelehký karmický úkol. A jak to mají se sexem?

Štíři a jejich nelehký karmický úkol. A jak to mají se sexem?

Další doporučené recepty:

Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky
Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky
Domácí těsto na quiche
Domácí těsto na quiche
Domácí těstoviny
Domácí těstoviny
Domácí tortellini s chřestem
Domácí tortellini s chřestem
Domácí Trdelník
Domácí Trdelník
Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta
Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta
  • Recepty.cz
  • Domácí tlačenka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact