• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Domácí těstoviny
Napište svůj komentář k receptu

Domácí těstoviny

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 10
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí těstoviny
Domácí těstoviny
Domácí těstoviny
Domácí těstoviny
Domácí těstoviny
Domácí těstoviny
4fotografie
Nahrát fotku
 

Připravte si domácí těstoviny, které se těm kupovaným nemůžou rovnat. Poslouží vám jako základ mnoha vynikajících pokrmů od české klasiky až po italské speciality.

Suroviny

12 porce
    • 1,50
      hrnek mouka Semolinová
    • 1,50
      hrnek hladká mouka
    • 4
      ks vejce pokojové teploty
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 4
      lžíce voda
    • 1
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

1
Těsto na těstoviny můžete vyrábět ručně nebo za pomocí tyčového mixéru. Při ruční výrobě: Semolinovou mouku, hladkou mouku, vejce, vodu, olej a sůl smíchejte. Míchejte, dokud těsto nebude dostatečně tuhé, ručně zhruba 10 minut. Pokud používáte tyčový mixér, hněťte na střední rychlost pomocí háku na těsto.

RADA: Jak vařit těstoviny, aby se neslepily? Mrkněte na VIDEO

2
Pokud je těsto lepivé, posypeme jej semolinovou moukou, dokud se nespojí. Pokud je těsto příliš suché, můžete jej pokapat vodou, dokud nedosáhnete správné konzistence. Hněťte, dokud nebude těsto dostatečně elastické. Nakrojíme-li těsto nožem, neměly by se tvořit vzduchové bubliny, pokud ano, tak těsto ještě chvíli hněťte. Těsto je hotové ve chvíli, kdy se z něj může vytvořit hladký elastický míč, bez vzduchových bublin. Zabalte těsto do potravinové folie nebo do zakryté misky a nechte alespoň 30 minut odpočívat.
3
Odpočinuté těsto vyndejte z lednice a můžete jej rozdělit na čtyři díly. Z každého dílu vytvořte placku, kterou pak zpracujte ve strojku na těstoviny. Na strojku si nastavte nejdříve nejširší vzdálenost válečků (0) a projeďte těsto několikrát za sebou. Pak přecházejte na další stupně a těsto jím projeďte. Čím vyšší číslo, tím menší rozestup válečků ve strojku a tím tenčí těsto na těstoviny. Těsto by mělo být skoro průsvitné. Těsto musí být tenké, při vaření trochu nabude.
4
Můžete těstoviny začít vařit. Přiveďte k varu velký hrnec silně osolené vody. Přidejte těstoviny a vařte přibližně 3 - 5 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špagety s pestem z červené řepy a kešu

Špagety s pestem z červené řepy a kešu

Špagety s pestem ze sušených rajčat

Špagety s pestem ze sušených rajčat

Těstoviny Carbonara s pečenými rajčaty

Těstoviny Carbonara s pečenými rajčaty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Nudle Tagliatelle
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Mouka Olivový olej Sůl Vejce Voda

Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kakaovník

Kakaovník

Prošívaná buchta

Prošívaná buchta

Rafaelo IV.

Rafaelo IV.

Zeleninový kuskus

Zeleninový kuskus

Těstoviny se špenátem a uzeným masem

Těstoviny se špenátem a uzeným masem

Olomoucký "tatarák" - pomazánka

Olomoucký "tatarák" - pomazánka

Guláš s hlívou ústřičnou

Guláš s hlívou ústřičnou

Čokoládový dort V.

Čokoládový dort V.

Mleté hovězí po anglicku

Mleté hovězí po anglicku

Doporučujeme

300 minut
Rolovaná krkovice à la porchetta

Rolovaná krkovice à la porchetta

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

Poslední sledované recepty

39
Bůček plněný kysaným zelím
Bůček plněný kysaným…
34
Banánové toasty
Banánové toasty
24
Bramborovo-cizrnová polévka s koprem
Bramborovo-cizrnová…
23
Zapečené tortilly s brokolicí a čedarem
Zapečené tortilly s…
21
Višňový koláč s čokoládou
Višňový koláč s čokoládou

Zajímavé články

Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
AHA.cz Herečka Pavla Beretová: V hospicu přijala smrt

Herečka Pavla Beretová: V hospicu přijala smrt

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Otevřená zpověď Vojty Kotka (37): Jak si táta zlomil vaz! A proč si vlastně pořídil farmu

Otevřená zpověď Vojty Kotka (37): Jak si táta zlomil vaz! A proč si vlastně pořídil farmu

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Další doporučené recepty:

Domácí tatarská omáčka
Domácí tatarská omáčka
Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky
Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky
Domácí těsto na quiche
Domácí těsto na quiche
Domácí tlačenka
Domácí tlačenka
Domácí tortellini s chřestem
Domácí tortellini s chřestem
Domácí Trdelník
Domácí Trdelník
  • Recepty.cz
  • Domácí těstoviny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact