• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Domací Tatarka ala dadas
Napište svůj komentář k receptu

Domací Tatarka ala dadas

autor: dadas
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domací Tatarka ala dadas
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • olej
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks cibule 1/4-1/3
    • 3
      stroužek česnek 2-3
    • 1
      ks nakládané okurky
    • 1
      lžíce sladkokyselý nálev z okurek
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička kečup - jemný

Postup přípravy receptu

1
Krom oleje dejte ingredience do mixéru a dobře rozmixujte (ingediencí dejte více či méně podle chuti). Prvni cca deci oleje mužete nalít naráz, potom už dolívejte pomalu po "větsích kapkách" dokud směs nezhoustne na požadovanou míru (pomalu stéká ze lžíce).
2
Nejdůležitější: po dosažení požadované hustoty mixér nevypínejte! Směs se mixováním po krátké chvilce začne zahřívat. V momentě, kdy z tatarky začne stoupat viditelná pára, máte hotovo. Tímto zahřátím se docílí dobrého spojení oleje s chutí ingrediencí a kořením. Omačku přelijte do sklenice a nechte rychle zchladit v mrazáku potom přendejte do lednice (aby se tim teplem nezačala kazit).
3
Poznámka: se solí a pepřem opatrně, protože se nemají do čeho vstřebat! Kečup je volitelný, protože tatarku zabarví do růzova, což nemusí ladit oku, ale významnou měrou ovlivní/vylepší chuť. Protože neobsahuje žadné konzervanty spotřebujte max. do týdne. Kdo nevěří v zahřívání, tak si zkuste zahřát a nezahřát a uvidíte rozdíl .
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Falafel ala dadas

Falafel ala dadas

Domácí tatarka

Domácí tatarka

Nejlepší domácí tatarka

Nejlepší domácí tatarka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Patrick Schmitt | 22. 2. 2008 17:17

    Recept jsem vyzkoušel dle návodu a rad. Výsledek ovšem spíše zklamal. Konzistence byla správná, nicméně chuťově to tatarku jen vzdáleně připomínalo, takže to nakonec ani nikdo nejedl...Ani pozdější pokusy to dochutit to nenapravily...

  • dadas | 6. 10. 2007 12:48

    Olivovej olej jsem nikdy nezkousel, ale proc ne?! Vyzkouset se ma vsechno. Osobne si myslim ze to, ale asi nebude ono.

  • Anonym | 22. 9. 2007 13:33

    RADŠI OLIVOVÝ

  • milan predikant | 22. 9. 2007 12:25

    muzu pouzit olivovi olej?

Vyberte, co chcete vytisknout
Ostatní Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Kečup - jemný Nakládané okurky Olej Pepř mletý Sladkokyselý nálev z okurek Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsa v hořčičné omáčce

Kuřecí prsa v hořčičné omáčce

Pečenáče z kapra

Pečenáče z kapra

Tuňáková pomazánka VI.

Tuňáková pomazánka VI.

Lehké bylinkové máslo

Lehké bylinkové máslo

Dietní buchta

Dietní buchta

Pikantní salát s čočkou

Pikantní salát s čočkou

Úterní salát s rukolou

Úterní salát s rukolou

Brambory zapečené (nejen) s mletým masem

Brambory zapečené (nejen) s mletým…

Kuře na bazalce

Kuře na bazalce

Doporučujeme

60 minut
Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

98
Máslové řízky
Máslové řízky
50
Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
Pepanovo sádlo se špekem…
50
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
37
Dýňová tortila
Dýňová tortila
34
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Tereza Ramba na premiéře: Zapomněla šaty i podprsenku!

Tereza Ramba na premiéře: Zapomněla šaty i podprsenku!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

  • Recepty.cz
  • Domací Tatarka ala dadas
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact