• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Domácí perník našich prababiček
Napište svůj komentář k receptu

Domácí perník našich prababiček

autor: František Brusák
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí perník našich prababiček
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • med
    • 500
      g žitná mouka
    • 10
      g amonium
    • 1
      ks žloutek

Postup přípravy receptu

1
Vezmeme jisté množství medu, dle libosti se zaděláme moukou žitnou tak, že z toho povstane těsto tuhé, jak chlebové. Toto se dobře propracuje a nechá se ve studeném místě několik dní odpočinouti. Potom se odváží. Na každou libru těsta 1 žloutek a 10 g amonia. Těsto se dobře vyhněte. Pak je rozválíme na silnější plát a vypracujeme různé tvary - srdce, koníky nebo i menší perníčky. Pečeme v teplé troubě.
2
Před pečením je můžeme potřít vejcem a zdobit ořechy,mandlemi,nebo po upečení polevou bílkovou.
3
1 LIBRA - 560 g
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jidášky našich babiček

Jidášky našich babiček

Brambory s tvarohem našich babiček

Brambory s tvarohem našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • František Brusák
    František Brusák | 7. 11. 2011 16:54

    Víte kouzlo tohoto receptu je v tom aby byl dobrý nepotřebuje koření.Víte to je síla medu.Ať jsi vemete Pařený,Moravský,Pardubický nebo i cizí Holandský,Norimberský,Vídeňský,Francouský,Anglický i Ruský všechny jsou na bázi voňavého koření.Tento recept je 200let starý a jestli to nevíte tak po Napoleonských válkách 1810 až 1860 cizokrajné koření mělo cenu zlata.V dnešní době to je pro nás nepředstavitelné..Ono i po první světové válce cizokrajné koření do perníku bylo ze všech surovin nejdrašší.

  • Vlasta Novák | 7. 11. 2011 16:36

    Toť otázka...asi spíše cukroví. Opraveno, díky

  • M. | 7. 11. 2011 16:16

    Chybí zařazení, perníčky asi patří do cukroví :-\

  • Janča | 23. 11. 2010 13:36

    Pochybuji,že naše prababičky nevěděli,že do perníku patří koření !!!!Prapodivný recept. :-\

  • František Brusák | 2. 11. 2006 06:28

    Amonium jsou cukrářské kvasnice nají je v každé drogérii.

  • Marie Horáková | 31. 10. 2006 10:48

    Anonyme, pozor na to, amonium není sušené droždí. Jestli máte poblíž drogerii Teta, tak se tam zeptejte po cukrářském droždí, jak už napsala bramborka

  • Anonym | 30. 10. 2006 23:59

    Děkuji za odpověď, jestli tomu dobře rozumím, tak je to něco jako sušené droždí. A to doma mám.

  • bramborka | 26. 10. 2006 16:55

    Jestli mohu odpovědět,tak amonium je cukrářské droždí a prodává se ve 100g pytlíčku.Je to bílý,sypký,čpavý prášek.

  • Anonym | 26. 10. 2006 13:42

    Co je to amonium?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Dopolední svačina Svačina Pečení Vánoce Velikonoce Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Amonium Med Žitná mouka Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dort s vanilkovým krémem, jahodami a kiwi

Dort s vanilkovým krémem, jahodami a…

Óbr dort - číslice

Óbr dort - číslice

Placek ze strouhanky

Placek ze strouhanky

Výborné plněné papriky

Výborné plněné papriky

Hovězí  vývar s nudlemi

Hovězí vývar s nudlemi

Zeleninovo-ovocný salát s dresingem

Zeleninovo-ovocný salát s dresingem

Mleté hovězí po anglicku

Mleté hovězí po anglicku

Cuketová buchta ala brownies

Cuketová buchta ala brownies

Bábovka z červené řepy

Bábovka z červené řepy

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

41
Dvoubarevný roládový dort se smetanovým krémem
Dvoubarevný roládový…
37
Francúzska cibuľová polievka
Francúzska cibuľová…
29
Pečená sýrová cuketa
Pečená sýrová cuketa
28
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…
26
French toast
French toast

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Zemřel kytarista z Kiss Ace (†74): Odpojili ho od přístrojů!

Zemřel kytarista z Kiss Ace (†74): Odpojili ho od přístrojů!

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Domácí perník našich prababiček
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact