• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Domácí knedlík ke svíčkové
Napište svůj komentář k receptu

Domácí knedlík ke svíčkové

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí knedlík ke svíčkové
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      ks rohlík
    • 6
      lžíce polohrubá mouka
    • 150
      g máslo
    • 2
      ks sníh z bílku
    • mléko
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Rohlíky pokrájíme na kostičky, přidáme mouku, rozpuštěné vlažné máslo, žloutky, sůl dle chuti, promícháme a mléko přidáváme jen tolik, aby tato hmota byla spíš tužší. Nakonec vmícháme tuhý sníh. Těsto zabalíme do pevné (né hrubé!) látky a pořádně svážeme. Necháme těstu trochu místa, při vaření nám nakyne! Vaříme zhruba 20 minut.
2
Já osobně se přesvědšuji o tom zda je knedlík hotov tak, že po 20-ti minutách ho vyndám, rozvážu a špejli píchnu do prostřed. Pokud se na špejli těsto přilepí, rychle svážu a dám ještě chvíli povařit. Pokud se vám knedlík povede, budu velmi ráda.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Řezy ze svíčkové v žampionové směsi

Řezy ze svíčkové v žampionové směsi

Arcibiskupské tajemství cibulové svíčkové

Arcibiskupské tajemství cibulové…

Terijaki ze svíčkové

Terijaki ze svíčkové

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ozzy2233 | 18. 4. 2016 19:08

    Knedlík super. Jednoduchý a výborný. Doporučuji tento recept. Stává se naším oblíbeným.

  • alena d. | 2. 11. 2010 22:21

    kolik mouky - 6 čeho?? a v ingrediencích nejsou žloutky, v receptu ano ???

  • Tereza | 11. 3. 2006 11:40

    Vynikající je také,když do knedlíku přimícháte dozlatova usmaženou cibulku

  • Michaela B. | 6. 9. 2005 12:54

    hmm, hned to vyzkousim....

  • Maida | 25. 8. 2005 21:31

    A když pečete vepřové maso a chcete tento knedlík jako přílohu, nejlepší je cca 20 minut před koncem pečení přidat knedlík do pekáče k masu (nebo udělat několik menších válečků). Krásně nasákne šťávou z masa a je výborný.

  • Lenka Dobešová | 22. 8. 2005 11:05

    Tak to nevím marto,ale vím,že je výborný!!

  • marta | 22. 8. 2005 08:45

    neni to nahodou znamy karlovarsky knedlik?

  • Arina | 19. 8. 2005 11:27

    No zná, nezná. To jsou vlastně hrnečkové knedlíky. Místo do ubrousku je možné je uvařit ve vymazaných hrnečcích. V tom případě se vaří od bodu varu těch 40 minut. Hotové se nakrájí a mohou se obalit ve strouhance. Jsou doopravdy dobré, ale takové sladší. ke kysanému zelí se moc nehodí.

  • Kuchařka on-line | 18. 8. 2005 21:46

    Opraveno.

  • Lenka Dobešová | 18. 8. 2005 21:18

    Já se Vám omlouvám za překlep,máte pravdu po 20 min. skutečně by měl být a když né tak radši ještě povařit.Těší mě,že tento recept nikdo nezná,je totiž od jedné paní a ta je jednička ve vaření.

  • Anndy KV | 18. 8. 2005 18:33

    jen 6lžic mouky? A vařit 40minut? To je divné. Knedlík dělám minim. z 500g mouky a vařím jen 20minut!

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Oběd Vaření Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Máslo Mléko Polohrubá mouka Rohlík Sníh z bílku Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Avokádová pasta

Avokádová pasta

Americký koláč II.

Americký koláč II.

Báječné špízy

Báječné špízy

Kachna bez práce

Kachna bez práce

Tvarůžková pomazánka V

Tvarůžková pomazánka V

Masové knedlíčky v rajské omáčce

Masové knedlíčky v rajské omáčce

Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

Jíšková pórková polévka

Jíšková pórková polévka

Česneková krkovička na tymiánových bramborách

Česneková krkovička na tymiánových…

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

29
Nepečený ovocný dort
Nepečený ovocný dort
28
Klasické lečo
Klasické lečo
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
13
Mrkvové řezy s ořechy (nejen) z remosky
Mrkvové řezy s ořechy …
13
Koprová omáčka se ztraceným vejcem
Koprová omáčka se…

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Jana Paulová oslavila 50 let vztahu s manželem: Neuvěřitelná zpověď! Kvůli muži utekla z domova

Jana Paulová oslavila 50 let vztahu s manželem: Neuvěřitelná zpověď! Kvůli muži utekla z domova

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Domácí knedlík ke svíčkové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact