• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Domácí knedlík ke svíčkové
Napište svůj komentář k receptu

Domácí knedlík ke svíčkové

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí knedlík ke svíčkové
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      ks rohlík
    • 6
      lžíce polohrubá mouka
    • 150
      g máslo
    • 2
      ks sníh z bílku
    • mléko
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Rohlíky pokrájíme na kostičky, přidáme mouku, rozpuštěné vlažné máslo, žloutky, sůl dle chuti, promícháme a mléko přidáváme jen tolik, aby tato hmota byla spíš tužší. Nakonec vmícháme tuhý sníh. Těsto zabalíme do pevné (né hrubé!) látky a pořádně svážeme. Necháme těstu trochu místa, při vaření nám nakyne! Vaříme zhruba 20 minut.
2
Já osobně se přesvědšuji o tom zda je knedlík hotov tak, že po 20-ti minutách ho vyndám, rozvážu a špejli píchnu do prostřed. Pokud se na špejli těsto přilepí, rychle svážu a dám ještě chvíli povařit. Pokud se vám knedlík povede, budu velmi ráda.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Řezy ze svíčkové v žampionové směsi

Řezy ze svíčkové v žampionové směsi

Arcibiskupské tajemství cibulové svíčkové

Arcibiskupské tajemství cibulové…

Terijaki ze svíčkové

Terijaki ze svíčkové

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ozzy2233 | 18. 4. 2016 19:08

    Knedlík super. Jednoduchý a výborný. Doporučuji tento recept. Stává se naším oblíbeným.

  • alena d. | 2. 11. 2010 22:21

    kolik mouky - 6 čeho?? a v ingrediencích nejsou žloutky, v receptu ano ???

  • Tereza | 11. 3. 2006 11:40

    Vynikající je také,když do knedlíku přimícháte dozlatova usmaženou cibulku

  • Michaela B. | 6. 9. 2005 12:54

    hmm, hned to vyzkousim....

  • Maida | 25. 8. 2005 21:31

    A když pečete vepřové maso a chcete tento knedlík jako přílohu, nejlepší je cca 20 minut před koncem pečení přidat knedlík do pekáče k masu (nebo udělat několik menších válečků). Krásně nasákne šťávou z masa a je výborný.

  • Lenka Dobešová | 22. 8. 2005 11:05

    Tak to nevím marto,ale vím,že je výborný!!

  • marta | 22. 8. 2005 08:45

    neni to nahodou znamy karlovarsky knedlik?

  • Arina | 19. 8. 2005 11:27

    No zná, nezná. To jsou vlastně hrnečkové knedlíky. Místo do ubrousku je možné je uvařit ve vymazaných hrnečcích. V tom případě se vaří od bodu varu těch 40 minut. Hotové se nakrájí a mohou se obalit ve strouhance. Jsou doopravdy dobré, ale takové sladší. ke kysanému zelí se moc nehodí.

  • Kuchařka on-line | 18. 8. 2005 21:46

    Opraveno.

  • Lenka Dobešová | 18. 8. 2005 21:18

    Já se Vám omlouvám za překlep,máte pravdu po 20 min. skutečně by měl být a když né tak radši ještě povařit.Těší mě,že tento recept nikdo nezná,je totiž od jedné paní a ta je jednička ve vaření.

  • Anndy KV | 18. 8. 2005 18:33

    jen 6lžic mouky? A vařit 40minut? To je divné. Knedlík dělám minim. z 500g mouky a vařím jen 20minut!

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Oběd Vaření Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Máslo Mléko Polohrubá mouka Rohlík Sníh z bílku Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Světová pomazánka na chlebíčky

Světová pomazánka na chlebíčky

Karamelové oplatkové řezy

Karamelové oplatkové řezy

Smažené jednohubky

Smažené jednohubky

Papriková pasta

Papriková pasta

Vajíčková pomazánka VI.

Vajíčková pomazánka VI.

Škvarkové rohlíčky II.

Škvarkové rohlíčky II.

Francouzská bageta

Francouzská bageta

Gratinované brambory (nejen) s česnekem

Gratinované brambory (nejen) s…

Mleté hovězí po anglicku

Mleté hovězí po anglicku

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

24
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
19
Vanilkové rohlíčky II.
Vanilkové rohlíčky II.
17
Koprová omáčka se ztraceným vejcem
Koprová omáčka se…
17
Uzenářské vepřové
Uzenářské vepřové
16
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Domácí knedlík ke svíčkové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact