• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Domácí kachní paštika
Napište svůj komentář k receptu

Domácí kachní paštika

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí kachní paštika
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g kachní játra
    • 250
      g máslo (150g + 100g na zalití)
    • 2
      ks šalotka
    • 3
      stroužek česnek
    • 0,50
      lžička tymián
    • 100
      ml portské víno
    • 6
      ks žloutek
    • 1
      ks vejce
    • 0,50
      lžička pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Játra očistěte a nasekejte nadrobno. Najemno nakrájenou cibuli orestujte na másle dozlatova. Přidejte nasekaný česnek, tymián, portské a zakryté duste aspoň 10 minut. Občas promíchejte. Směs poté odstavte z ohně, vlijte do mixéru, přidejte 100 g rozpuštěného másla a jeden po druhém žloutky a nakonec celé vejce. Ještě mírně teplou paštiku (ale pozor, pokud je hmota příliš teplá, máslo se může srazit) rozmixujte dohladka, propasírujte a dochuťte pepřem a solí.
2
Takto připravenou směs vlijte do jednotlivých misek nebo formy na srnčí hřbet. Dejte do kastrolu nebo pekáče a do výšky forem nalijte horkou vodu. Vložte do trouby předehřáté na 95 °C asi na 35 minut. Po vystydnutí a zatuhnutí můžete paštiku zalít rozpuštěným máslem a nechat zchladnout. Takto ošetřená paštika vydrží v ledničce až týden.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kachní paštika

Kachní paštika

Domácí paštika

Domácí paštika

Jednoduchá domácí paštika

Jednoduchá domácí paštika

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka | 29. 10. 2015 18:45

    V té troubě je to na jen 95 st., takže se nepeče, jen se v teple ještě prodělává konsistence. Já jsem taky improvizovaná, místo mmásla jsem vyškvařla z naší kačka sadlo. Myslím, žeby i vvepřové sedlo. Teď mám v troubě, takže se ještě ozvu. O:-)

  • jirka | 20. 11. 2014 18:24

    Špatně napsáno. Kdy přidat játra ? Nebo dusit cibuli s česnekem na portském deset minut ? Psal někdo opravdu moudrý. Modlím se, aby mi tento recept vyšel, když musím k němu přidávat tolik fantazie.

  • jirka | 20. 11. 2014 18:24

    Špatně napsáno. Kdy přidat játra ? Nebo dusit cibuli s česnekem na portském deset minut ? Psal někdo opravdu moudrý. Modlím se, aby mi tento recept vyšel, když musím k němu přidávat tolik fantazie.

  • Beata | 18. 11. 2012 14:55

    Použili jste na tento recept bílé nebo červené portské? Já jsem použila tohle, ale nevím, jestli to bylo správně.. http://www.importum.cz/cs/portske-vino-dow-s-white-0-75l/

  • ilona | 31. 7. 2012 19:09

    rekla bych, ze se jatra nesmazi, kdyz se pote dava smes do trouby

  • neli | 29. 6. 2012 11:59

    a kdy se pridávají játra? pochopila jsem správne, že se játra orestují na cibulce a pak se přidá vše ostatní?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kachní Vnitřnosti Paštiky a rillettes
Maso Vnitřnosti Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Kachní játra Máslo Pepř mletý Portské víno Šalotka Sůl Tymián Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kotlety plněné šunkou a sýrem

Kotlety plněné šunkou a sýrem

Paprikový salát

Paprikový salát

Francouzská bramboračka

Francouzská bramboračka

Kotlíkový guláš II.

Kotlíkový guláš II.

Utopenci podle mě

Utopenci podle mě

Tvarohový koláč s třešněmi

Tvarohový koláč s třešněmi

Božské bezlepkové cookies

Božské bezlepkové cookies

Německý bramborový salát

Německý bramborový salát

Kuře pečené na bramboráku

Kuře pečené na bramboráku

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

30
Kuře se zelím a bramborem
Kuře se zelím a bramborem
22
Španělská bramborová polévka
Španělská bramborová…
19
French toast
French toast
17
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky
17
Čočka po orientálsku
Čočka po orientálsku

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Domácí jahodový pribináček
Domácí jahodový pribináček
Domácí jitrnice
Domácí jitrnice
Domácí jogurt
Domácí jogurt
Domácí kandovaný zázvor
Domácí kandovaný zázvor
Domácí kečup
Domácí kečup
Domácí koblížky od babičky
Domácí koblížky od babičky
  • Recepty.cz
  • Domácí kachní paštika
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact