• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Domácí jitrnice
Napište svůj komentář k receptu

Domácí jitrnice

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 121
doba přípravy: 125 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí jitrnice
Domácí jitrnice
Domácí jitrnice
Domácí jitrnice
Domácí jitrnice
Domácí jitrnice
Domácí jitrnice
Domácí jitrnice
6fotografií
Nahrát fotku
 

Domácí jitrnice jsou klasickou pochoutkou, která nesměla chybět na žádné zabijačce. Různé druhy vepřového masa, žemle, česnek a voňavé koření dohromady utvoří směs, na níž si pochutná každý labužník.

Suroviny

15 porce
    • 1
      kg vepřové maso bok
    • 350
      g vepřové maso lalok
    • 500
      g vepřová plec
    • 500
      g žemle tvrdší
    • 500
      ml vepřový vývar
    • 350
      g vepřová játra
    • 90
      g sůl
    • 1
      lžíce majoránka
    • 1
      lžíce nové koření mleté
    • 1
      lžíce pepř mletý
    • 1
      lžička zázvor - mletý
    • 45
      g česnek utřený
    • vepřové kůže střívka na dokončení

Postup přípravy receptu

1
Připravte si 2 velké hrnce. Vepřový bok a lalok uvařte doměkka, zvlášť uvařte doměkka i plíce, asi 1 hodinu. Žemle nakrájejte na drobné kostičky, nasypte je do mísy a zalijte polovinou horkého vývaru.

RADA: Recept na domácí tlačenku!

2
Vařené plíce umelte v masovém strojku, syrová játra umelte nadvakrát, aby byla opravdu jemná. Obojí přidejte k žemli, přisypte sůl, koření i česnek rozmíchaný ve zbytku vývaru a vše dobře promíchejte.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
Vychladlý vařený vepřový bok vykostíte, odstraňte chrupavky a společně s lalokem rozsekejte na velmi drobné kousky velikosti asi 5 x 5 mm. Maso přimíchejte ke směsi a důkladně propracujte. Získáte prejt.
4
Prejtem naplňte dobře vymytá tenká střeva. Použijte narážečku nebo nástavec na robot na plnění klobás. Zašpejlujte a vařte ve velkém hrnci plném vody těsně pod bodem varu asi 15 minut. Hotové jitrnice vyrovnejte na dřevěný vál a nechte vychladnout.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Marinovaný vepřový bůček s povidly

Marinovaný vepřový bůček s povidly

Zabijačkový guláš

Zabijačkový guláš

Kroupová jelita

Kroupová jelita

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové FOOD
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Majoránka Nové koření mleté Pepř mletý Sůl Vepřová játra Vepřová plec Vepřové kůže Vepřové maso Vepřový vývar Zázvor - mletý Žemle

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kavak

Kavak

Bublanina II.

Bublanina II.

Výborná chlebíčková pomazánka

Výborná chlebíčková pomazánka

Zelná polévka III.

Zelná polévka III.

Slané tyčinky se šunkou

Slané tyčinky se šunkou

Ovocný koktejl

Ovocný koktejl

Smetanovo-křenová nebo česneková pochoutka - pomazánka

Smetanovo-křenová nebo česneková…

Piškotový korpus - dvoupatrový dort

Piškotový korpus - dvoupatrový dort

Kefírový koláč s ořechy

Kefírový koláč s ořechy

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

28
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
20
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
17
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
15
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
14
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
AHA.cz Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Jak na šatník podle Evy Pavlové? Tyhle kousky budou slušet všem bez ohledu na věk!

Jak na šatník podle Evy Pavlové? Tyhle kousky budou slušet všem bez ohledu na věk!

Ženy.cz Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Blesk.cz Oblíbená zpěvačka se stane maminkou: Poupěnka čeká miminko!

Oblíbená zpěvačka se stane maminkou: Poupěnka čeká miminko!

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Další doporučené recepty:

Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jahodová zmrzlina
Domácí jahodová zmrzlina
Domácí jahodový pribináček
Domácí jahodový pribináček
Domácí jogurt
Domácí jogurt
Domácí kachní paštika
Domácí kachní paštika
Domácí kandovaný zázvor
Domácí kandovaný zázvor
  • Recepty.cz
  • Domácí jitrnice
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact