• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Domácí chleba v zahraničí
Napište svůj komentář k receptu

Domácí chleba v zahraničí

autor: dabel1
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí chleba v zahraničí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na jeden bochník
    • 1
      ml polohrubá mouka v zahraničí klidně i hladkou
    • 0,50
      lžička sůl
    • 0,50
      lžička cukr
    • 0,50
      lžíce kmín
    • 0,50
      lžíce ocet vinný nebrat
    • 40
      g droždí

Postup přípravy receptu

1
Kvasnice rozmícháme s cukrem ve vlažné vodě a počkáme, až trochu vyrazí (5-10 minut). Mezitím dáme do mísy na zadělávání všechny ostatní suroviny. Když kvasnice "ožijí", přidáme je do mísy a hněteme těsto. Když je těsto příliš suché, přidáme trochu vody. Je ale nutno vypracovat hutné těsto, které se nebude lepit. Těsto zpracováváme dost dlouho (min. 10 min, ale raději déle) a potom ho uložíme v misce přikryté utěrkou na chladné místo na vykynutí. Stačí dvě hodiny, ale nevadí, když těsto necháme přes noc. Potom těsto dáme na vál a znovu lehce zpracujeme. Na plech dáme papír na pečení a ne něm vytvarujeme bochník. Je třeba do něho udělat alespoň jeden zářez (více není na škodu), jinak chleba při pečení praskne. Bochník důkladně pomažeme vodou. Můžeme chleba poprášit moukou a "šmrncnout" přes něj mokrou peroutkou, vypadá to hezky. Chleba vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme cca 1 hodinu. Je dobré dát do trouby misku s vodou, aby udržela vlhkost. Po vyjmutí chleba znovu pomažeme vodou a necháme vychladnout. Je dobré ho nakonec (vychladlý) zabalit do papírové utěrky, vydrží potom poživatelný cca 5 dnů.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí chléb pro krajany v USA a v zahraničí

Domácí chléb pro krajany v USA a v…

Domácí chleba

Domácí chleba

Domácí chleba z žitné mouky

Domácí chleba z žitné mouky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Klara K. | 17. 11. 2011 10:47

    Ja taky ziji v Anglii a nemam takovy problem koupit jak polohrubou mouku tak dokonce i hrubou mouku na knedliky. Pokud nebydlis v nejakem vetsim meste tak si ji muzes objednat na www.haluska.com ,dovezout ti ji az domu a nebo zajdi do nektereho Polskeho obchodu v co je v Anglii.

  • ruzenka | 15. 9. 2011 22:50

    recept na housky:0,5kg hladke mouky,1suche drozdi,pul lzicky soli,pul lzicky cukru,80ml olej,2vejce,ctvrt litru vlazne vody.Dam do misky mouku udelam zlabek a dam tam drozdi,zadelam kvasek se vsema igridijencema to zadelam a necham vykynout.Udeam si asi 8-10 kulicek a ty rozdelim na 3 dily.Udelam si valecky ktere potom upletu jako copanky. Necham je jeste vykynout potru vejcem posipu sezamem nebo kmin.PECEME NA 200st asi 10_14min. Vyborne recepty i s videem najdete na eRecepty a videorecepty.cz mam jich od tud hodne vyskousene a jsem spokojena. Hlavne zacatecnici si budou libovat protoze je u toho video. :-)

  • Daniella O. | 4. 6. 2010 22:02

    Milo, nevim ,kde momentalne zijes ale nedavno jsem dostala bezkonkurencni recept na domaci chleb... Je proste uzasny a dekuji autorce, jsem v USA klidne ti receptik preposlu, autorce by to urcite nevadilo, je bajecna.....

  • mila ondruskova | 4. 6. 2010 00:37

    Take ziji v cizine a pecu chleba uz dlouho, posledni roky v pekarne. Nejdrive jsem sla do knihovny a precetla si par knizek o peceni chleba. Ve " zdrave vyzive "jsem koupila zitnou mouku a zkousela ruzne pomery. Pak pomoci internetu jsem ziskala adresy, kde se daji koupit ruzne specialni mouky. Nas nejoblibenejsi pomer ma vice soli, kminu i octa nez tento recept.

  • Máří | 27. 12. 2007 09:25

    Pro misa srubarova: na půl kg mouky dejte buď 5 g (polovinu sáčku) sušených kvasnic nebo 40 g (1 kostka) čerstvých kvasnic.

  • misa srubarova | 25. 12. 2007 20:48

    Mela bych dotaz k tem kvasnicim. dovezla jsem si z ceska instantni drozdi, jsou to male sacky - 10 gramu. vzadu na sacku je napsano - obsah 10 g sacku staci na cca 1 kg mouky. takze bych do pul kila mela dat pulku jednoho, nebo 4 cele = 40 gramu, jak se pise v receptu? jeste jsem z toho drozdi nepekla nic, tak nevim, poradte prosim nekdo, kdo s tim mate zkusenosti, chtela bych recept vyzkouset. Predem dekuju

  • Viktor | 16. 12. 2007 21:07

    No asi tolik vody, asi byla spravna tuhost testa :o) Zrovna to zkousim, me spise neni jasne jakou mouku, mela by to byt asi zitna ze? Tu jsem ale zatim nesehnal, v Anglii je bezna Plaim Flour, to bude asi psenicka ze? Tak to zkousim s ni..uvidime

  • Marie Kotačková | 27. 9. 2007 13:41

    Zkouším chleba upéci, chybí mi ale tekutina, to že kvásek uděláme s vodou je jasné, ale kolik vody nikdo nepíše. Tak aby byla správná tuhost těsta

  • Maruš | 24. 10. 2006 14:33

    Lucie,z hladké mouky peču housky i chleba.Pohledejte tady v receptech.Nevím jak těsto zpracováváte,ale jestli píšete,že máte lepenici,tak asi nějak ručně vařečkou.Chce to delší dobu to těsto zpracovávat tou vařečkou,případně dosypávat mouku až se přestane lepit a dělá se taková koule.Pak se dá na vál a udělá se koule a nechá kynout.A víte co,zapojte do toho manžela,chlapi mají větší sílu a mají to místo posilovny :-) Zdravím.

  • Anndy KV | 22. 10. 2006 19:55

    Lucie, chleba, rohlíky a jiné peču jedině z hladké mouky! Taky od té doby, co mám dom.pekárnu mám hladké mouky spotřebu jak blázen:-)

  • Lucie Tsaruha | 22. 10. 2006 18:57

    Ahojky muzu se zeptat daji se udelat knedliky,rohliky a treba i ten chleba z hladke mouky_Ziju v Resćku a fakt tady nemuzu nikde najit polohrubou mouku.Ale uz jsem zkousela udelat ten chleba ale z testa jsem mela jen lepenici jako blazen,budu rada kdyz mi nekdo poradite,jinak nevim jak muj manzel ochutna ceskej chleba hrozne mu totiz chutna.Dëkuji

  • Veronika Mazalova | 2. 9. 2006 13:38

    v Londyne se polohruba mouka sehnat da... Ceska nebo kdyz jim dojde tak polska... vetsina polskych a pobaltskych potravin a smiseneho zbozi ji prodava... my mame v Hendonu (NW4) tyhle obchudky minimalne tri.

  • vera gihem | 16. 6. 2006 19:28

    pomoc ziju v libyi a nevim jak mam udelat cesky chleb mame na neh chut

  • Zdena B | 11. 3. 2006 07:13

    Kdyz pecu chleba, tak micham all purpose s rye flour, asi tak 4:1 nebo 5:1 (jak mam naladu a jak hodne te ktere mam). Rye flour se da sehnat v Whole Foods nebo na trhu, kde prodavaji "bulk food" (jsem v CA). Zkusim najit Semolinu, o ktere pise Radka. Diky za tip! Nevi nekdo, jakou mouku koupit, kdyz potrebuju hrubou?

  • David Brix | 2. 3. 2006 03:07

    sláva !!! žiju v Anglii a už hezky dlouhou dobu se snažím sehnat polohrobou mouku. marně. teď vím, že se mi to nikdy nepovede. no tak mám aspoň o starost míň ... nebo víc ... to je jedno, hlavně že vím, na čem jsem :o)

  • Marti | 28. 2. 2006 17:03

    Pro Martinu, nevim ve kterem state bydlis, ja v NY a tady se daji sehnat ve velkych obchodech jako Stop&Shop nebo Shoprite, Pathmark, cerstve kvasnice se myslim jmenuji cake yeast,ale kdyz se zeptas prodavacu na fresh yeast, taky vetsinou vi o co jde. V obchodech se vetsinou nachazi v chladicim boxu nekde pobliz masla, nebo testa v tube. jsou bude ve stribrnem obalu nebo ve zlutem, ja jsem zatim videla od Fleichman, myslim nebo Red star nebo tak neco, ted si nevzpomenu. Preji uspesne hledani. Pokud se dostanes na internet tak pres google mozna taky najdes nejaky zdroj. Marti

  • martina horvath | 22. 2. 2006 00:11

    Ahoj ziji v americe a snazila jsem se najit cerstve kvasnice ale pro zatim zadny uspech. Muze mi prosim nekdo napsat v jakem obchode je maji. Jsem v peceni chleba nova koupila jsem si masinu a dari se jenom bych rada vyzkousela chleba z cerstvych kvasnic. diky martina

  • Radka B. | 8. 1. 2006 04:06

    Jo, a v USA maji i cerstve kvasnice. Jsou ve stribrnych malickych kvadrikach obvykle v horni polici nekde ve chladirne okolo mleka a masla... Zeptejte se doplnovacu regalu na "fresh yeast"!Preji mnoho uspechu.

  • Radka B. | 8. 1. 2006 04:02

    Polohrubou mouku v USA sezenete! Hledejte igelitovy pytlik s moukou "semolina", obvykle maji jemne a hrubeji mletou. Ta jemne mleta je mnohem lepsi nahrada za polohrubou nez Wondra (at uz ve valecku nebo v krabici). Zkuste take mouku oznacenou "BREAD Flour", treba Arthur King brand, je sice jemnejsi, ale ma ten spravny lepek. Provereno 17ti lety experimentovani v USA.

  • Lenka | 3. 10. 2005 21:29

    Ja to s chlebem uz vzdala, kupuji osmizrnny chleba v krabici pro "breadmachine",jenze ho delam v mise a pecu v troube. Jelikoz bydlim v Houstonu, zjistila jsem ze kyne nejlepe venku, kde je horko. Je krasne krupavy, zdravy a hlavne SLANY!!

  • Radka | 2. 10. 2005 18:20

    tak ja to tedy zkusim a dam vedet...:)

  • Ivka | 21. 9. 2005 03:38

    Jani z VM, velka vdaka za vysvetlenie. Naozaj som nevedela, ake to odrazene mlieko je. Pytala som sa nan kvoli tomu, lebo v komentari k tomuto receptu je recept na rohliky a tam je treba pouzit odrazene mlieko.Este raz dakujem.

  • Jana z VM | 19. 9. 2005 13:06

    Ivko, nevím, v jaké souvislosti se ptáte na "odražené" mléko, v tomto receptu je nikde nevidím, možná jsem to přehlédla, ale odražené mléko je lehce ohřáté mléko, jenom takové odražené, to se tak říká. Třeba na zadělávaná těsta se dává na kvasnice jenom odražené - nesmí být moc teplé, pochopila?

  • Ivka | 18. 9. 2005 19:54

    Mohli by ste mi napisat ake je to odrazene mlieko a kde ho v USA zozeniem?

  • Věra Králová | 24. 8. 2005 11:42

    nevite někdo domaci housky ? pry jsou velmi dobre , nevim ingredience. děkuji Věra

  • Edita | 16. 7. 2005 21:28

    Wondra je spis polohruba ne zhruba mouka.

  • marcela slamdeckova | 10. 7. 2005 00:31

    Pavlo jstli jste v USA..kvasnice se prodavaji v prasku jsou tri sacky spojene k sobe (najdete je u mouky a ingredienci na peceni)jmenuji se yeast! Wondra je myslim hruba mouka nebo se pletu..?S tim octem sama nevim snad najit nejaky evropsky obchudek...vyzkousim a napisu jak se to povedlo

  • Petr | 23. 1. 2005 10:56

    Takže ty rohlíky: (Sice to nejsou pravé české gumáky, ale zase se nechají třeba naplnit sýrem, nebo cibulí, nebo čímkoliv jiným :) 1kg hladké mouky, 0,5l odraženého mléka, 3dl oleje, 40g doždí, 4 lžičky cukru a dvě lžičky cukru. Udělám těsto, uválíme ho, zabalíme do rohlíků, pořeme vejcem a pečeme na 180 stupňů do zlatova (20-30min). Pokud chceme, lze je při balení naplnit např směsí kyselého zelí, plíšňového sýra a měkkého salámu, to je moc dobré :)

  • Anonym | 7. 12. 2004 23:23

    Nazdar, nemate nekdo recept na rohliky, ktere by se daly pect v USA. Sandra 12.7.04

  • Eva | 20. 11. 2004 23:53

    V USA polohruba mouka je - je v modrych valeccich a jmenuje se WONDRA. Horsi je to s octem.....

  • Petra a Misa | 10. 10. 2004 03:44

    Ok.,ok., diky za recept. Jsme parta z Ceska na Zelande a tak zkousime vytvorit, co se da. Knedliky sly, tak snad to pujde. Napisem, jak to slo. Diky

  • Pavla Václahovská | 28. 9. 2004 06:36

    Cím muzu nahradit drozdí ?Totiz tady neexistuje drozdi a ani kyprici prasek do peciva. Jak udelat chleba beze drozdi ?

  • Petr | 1. 8. 2004 13:47

    Bohužel, z toho to nejde. Já si ho nechávám posílat přes FedEx :)

  • Klara | 30. 7. 2004 11:28

    No jo, ale tady jiny ocet nez vinny nedostanu ( jeste tak jablecny) :-(

  • daniela | 12. 6. 2004 09:27

    Simono, to budeš mít směs hladké a hrubé, pochop, že polohrubá - tj. na polohrubo umletá :-)) Ale fakt je, že to jde taky... on se chleba upeče totiž z čehokoliv :-)

  • Simona | 2. 4. 2004 16:16

    v zahranici je i hruba mouka a da se s michat z hladkou moukou a vytvorit si polohrubou.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Kmín Ocet Polohrubá mouka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablka v županu

Jablka v županu

Meruňkové knedlíky po lechtalsku

Meruňkové knedlíky po lechtalsku

Smažená zmrzlina

Smažená zmrzlina

Tvarohový biskupský chlebíček

Tvarohový biskupský chlebíček

Škvarkové placičky

Škvarkové placičky

Koláč s hroznovým vínem

Koláč s hroznovým vínem

Ovesné placičky s brokolicí

Ovesné placičky s brokolicí

Guláš

Guláš

Pečené kuře s čočkou beluga

Pečené kuře s čočkou beluga

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky
12
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
11
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
11
Lečo s fazolemi a klobásou
Lečo s fazolemi a…

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
AHA.cz Životní krok Artura Štaidla! Dítě se sexy zrzkou?

Životní krok Artura Štaidla! Dítě se sexy zrzkou?

Mimibazar Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Dědictví po Karlu Heřmánkovi (†76): Porcovali šokujících 178 milionů! Závěť sepsal den před sebevraždou

Dědictví po Karlu Heřmánkovi (†76): Porcovali šokujících 178 milionů! Závěť sepsal den před sebevraždou

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

  • Recepty.cz
  • Domácí chleba v zahraničí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact