• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Domácí chléb VI.
Napište svůj komentář k receptu

Domácí chléb VI.

autor: Lucie Dulíková
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí chléb VI.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      lžíce mléko
    • 1
      lžička cukr krupice
    • 1
      kostka droždí
    • 800
      g hladká mouka
    • 2
      lžička sůl
    • 2
      lžička kmín
    • 3
      ks cibule větší
    • 2
      hrnek vlažná voda
    • 2
      lžíce olej na osmažení cibule
  • Na potření
    • 1
      hrnek voda
    • 2
      lžíce ocet

Postup přípravy receptu

1
Nejprve si cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme na oleji tak, aby se nám lehce zbarvila dozlatova. Po té si připravíme kvásek z vlažného mléka, cukru, droždí, trochu mouky a necháme jej vzejít. Připravíme si prosátou mouku a smícháme ji se solí a kmínem.
2
Potom přidáme kvásek, vlažnou vodu a osmaženou cibuli. Vypracujeme v tužší těsto, které na válu ještě zpracujeme s trochou mouky, aby se nelepilo. Necháme 1 - 1,5 hodiny na teplém místě pod utěrkou vykynout.
3
Vykynuté těsto rozdělíme na dvě přiměřeně stejné části a každou ještě jednou propracujeme. Vytvarujeme dvě šišky nebo bochánky, které položíme na plech s pečícím papírem a necháme ještě 20 minut pod utěrkou kynout. Mezitím si zapneme troubu a vyhřejeme ji na maximum. Asi tak na 220°C (může být i víc).
4
Těsně před vložením chleba do trouby obě šišky (bochánky) zlehka potřeme mašlovačkou namočenou v octové vodě. Chléb pečeme zprudka asi 5 minut, pak snížíme teplotu zhruba na 180°C a dopékáme dalších 40 minut. Během pečení chléb pravidelně každých 10 minut potíráme octovou vodou, bude mít pak krásnou zlatavou kůrčičku.
5
Chléb se po vytažení z trouby ještě uvnitř "dopéká". Proto je dobré jej před krájením nechat dobře vychladit. Tak cca 2hodiny. Ale i tak mám zkušenosti, že chléb i přes dobré vychlazení se v papírovém sáčku "zpotí".
6
Chléb je měkký a vláčný poměrně dlouho. Protože je tak dobrý, vydrží nám obvykle jen dva dny. Pečeme jej často a ze svých zkušeností vím, že jím nepohrdne ani ten, co nemá zuby.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chléb z domácí pekárny

Chléb z domácí pekárny

Kvalitní domácí chléb

Kvalitní domácí chléb

Domácí  chléb

Domácí chléb

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pintravka | 9. 2. 2014 20:59

    Chleba jsem dělala poprvé a rovnou jsem ho udělala z žitné mouky. Krásně nakynul a výsledek je výborný. :-)

  • katkamook | 9. 11. 2013 19:50

    naprosto luxusní, nej jsem chlebík dělala z celozrný mouky a s červenou cubulkou ... mno a hned zmizel

  • Gabča100 | 10. 6. 2013 10:03

    Dneská zkouším poprvé :-) ták doufám,že budu supééér :-) snád lepší nežli z krámu :-) :-[

  • Lenulka170 | 7. 2. 2012 17:57

    výborný chléb, mohu vřele doporučit

  • lusyl_k
    lusyl_k | 29. 1. 2011 21:02

    Dva pecny upečeny, dělala jsem z žitné a špaldové mouky. Nakynul dobře, ale chleba je hutnější. :-!

  • Lucie Dulíková
    Lucie Dulíková | 20. 12. 2010 18:18

    Recept je velice jednoduchý a hlavně dostupný z použitých surovin. Jeho chuť je nenahraditelná.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Chléb & placky
Ostatní Pečiva Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr krupice Droždí Hladká mouka Kmín Mléko Ocet Olej Sůl Vlažná voda Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sendvič s tuňákem

Sendvič s tuňákem

Zapečené špagety II.

Zapečené špagety II.

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Norský dresing na zeleninové saláty

Norský dresing na zeleninové saláty

Kung Pao Mango

Kung Pao Mango

Pikantní syrečkový (tvarůžkový) salát

Pikantní syrečkový (tvarůžkový) salát

Mexické maso

Mexické maso

Hruškové muffiny

Hruškové muffiny

Hovězí karabáček na světlém pivu

Hovězí karabáček na světlém pivu

Doporučujeme

55 minut
Bramborový koláč s rozmarýnem

Bramborový koláč s rozmarýnem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

98
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
37
Polévka z růžičkové kapusty
Polévka z růžičkové…
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Dvoubarevný roládový dort se smetanovým krémem
Dvoubarevný roládový…
16
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II.: Nechávala si je vylepšit dvěma neobvyklými přísadami
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II…
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony, tyto druhy zeleniny a ovoce ho mají mnohem víc!
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony,…
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
AHA.cz Smutné přiznání Brzobohaté: Konec přijde v prosinci

Smutné přiznání Brzobohaté: Konec přijde v prosinci

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Konec éry legín? Nahradily je stylové kalhoty, které jsou stejně pohodlné

Konec éry legín? Nahradily je stylové kalhoty, které jsou stejně pohodlné

Ženy.cz Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Blesk.cz Dušičky moderátorky Petry Svobody: Vzkaz z místa, kde zemřel manžel

Dušičky moderátorky Petry Svobody: Vzkaz z místa, kde zemřel manžel

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Tarotskop na listopad: Raky čeká měsíc plný lásky, Panny sváže stereotyp a Vodnáři získají peníze

Tarotskop na listopad: Raky čeká měsíc plný lásky, Panny sváže stereotyp a Vodnáři získají peníze

Další doporučené recepty:

Domácí chléb pro krajany v USA a v zahraničí
Domácí chléb pro krajany v USA a v…
Domácí chléb s pivem
Domácí chléb s pivem
Domácí chléb se sušenými rajčaty, olivami a capari
Domácí chléb se sušenými rajčaty,…
Domácí chléb z pekárny
Domácí chléb z pekárny
Domácí chleba
Domácí chleba
Domácí chleba bez hnětení
Domácí chleba bez hnětení
  • Recepty.cz
  • Domácí chléb VI.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact