• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Domácí chléb s pivem
Napište svůj komentář k receptu

Domácí chléb s pivem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí chléb s pivem
Domácí chléb s pivem
Domácí chléb s pivem
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 1
      kg hladká mouka obyčejná
    • 5
      dl pivo 4-5
    • 3
      brambory 2-3 nastrouhané uvařené
    • 3
      lžička sůl
    • 1
      lžička ocet
    • kmín podle potřeby
  • Kvásek
    • 1
      kostka droždí
    • 1
      dl voda teplá
    • 2
      lžička moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
V teplé vodě rozdrobíme droždí a přidáme cukr, necháme nakynout. Kvásek přidáme k prosáté mouce, do které jsme přidali, sůl, ocet, kmín, brambory a pivo. Vypracujeme těsto -např.pomocí robota a necháme vykynout. Po vykynutí vytvarujeme bochník podle velikosti pekáče a dáme péct do 200 °C rozehřáté trouby. Teplotu stáhneme na cca 180 °C a pečeme přibližně 1 hodinu.
2
Po upečení potřeme studenou vodou a na mřížce necháme vychladnout. Krájíme a konzumujeme až po vychladnutí - pokud vydržíme. Abychom nedávali studené pivo z chladničky, což by proudložilo dobu kynutí, tak ho rozmícháme s horkými rozmačkanými brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ostrá pomazánka s pivem

Ostrá pomazánka s pivem

Žloutková polévka s pivem

Žloutková polévka s pivem

Švestkový kompot s černým pivem

Švestkový kompot s černým pivem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Blondýna | 11. 11. 2012 10:55

    Nic jste nepekla,jde jen o reklamu,boooože i tady reklamy... Pekla jsem ho na pekáči,žádný míse TUPPERWARE :-P ...a jaký byl :-)) :-)) :-))

  • Vlasta Novák | 2. 1. 2012 10:21

    Dobrý den, napište mi prosím do vzkazů, jaké recepty jsou Vaše a jaké ne. Zřejmě chyba při nasazování nové verze.

  • Mirka.G. | 1. 1. 2012 23:17

    Po dlhšej dobe som otvorila recepty a zistila som, že je v autorstve receptov nejaký zmätok. tento recept som vložila ja, uvedený je autor Recepty. Ja mám v profile uvedených 150 receptov, ale nie sú moje - terda všetky som nestihla prebehnúť, ale väčšina. Vie mi niekto poradiť ako to zmeniť? Ďakujem.

  • mysalin | 17. 12. 2010 11:51

    Pekla jsemuž dvakrát a vždy s úspěchem. Dávám zaslouženou 1*.

  • milena kubikova | 13. 1. 2008 20:29

    pani Sidlova, zaujima ma ta spominana misa...mam nejake veci od tupp...dostala som to ako darceky....nevedela som, ze su tam aj nadoby do truby, ktore nie su zo silikonu....alebo sa mylim? je ta nadoba pevna,alebo ohybna? chlieb z domacej pekarne je vzdy tvarovo rovnaky, tak by som chcela vyskusat aj okruhly tvar, kt. vyjde z truby. dakujem.

  • Mirka G. | 13. 1. 2008 19:23

    Som rada, že Vám chutil, odkedy mám pekáreň som ho nepiekla, ale ste ma inšpirovali, tiež to tak urobím.

  • Květa Šidlová | 13. 1. 2008 16:56

    Chleba je výborný, jako vata, přidasla jsem do něj sezamová semínka, nechala jsem ho vykynout v pekárně a pak jsem ho upekla v troubě v míse od TUPPERWARE. Nedá se s kupovaným srovnat.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Droždí Hladká mouka Kmín Moučkový cukr Ocet Pivo Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuličky z tatranek

Kuličky z tatranek

Tvarohová buchta s margotkou

Tvarohová buchta s margotkou

Bramborové šišky s mákem a švestkovou omáčkou

Bramborové šišky s mákem a švestkovou…

Perník s pudinkem - nedrobí se

Perník s pudinkem - nedrobí se

Vynikající kvasnicové knedlíčky do polévky od babičky

Vynikající kvasnicové knedlíčky do…

Dýně s kořenovou zeleninou

Dýně s kořenovou zeleninou

Citronovo-tvarohová buchta

Citronovo-tvarohová buchta

Domácí šunka ála vepřováček

Domácí šunka ála vepřováček

Jednoduché švestkovo-makové kynuté knedlíky

Jednoduché švestkovo-makové kynuté…

Doporučujeme

60 minut
Knedlíčky s vepřovým

Knedlíčky s vepřovým

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

18
Domácí tlačenka
Domácí tlačenka
16
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky
15
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
15
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
13
Sladké nudle s mákem
Sladké nudle s mákem

Zajímavé články

Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
AHA.cz Co se děje s hvězdou Ulice? Krutá nemoc, rapidní úbytek váhy

Co se děje s hvězdou Ulice? Krutá nemoc, rapidní úbytek váhy

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 16. 10. 2025: Kdo pocítí napětí ve vztazích a koho čekají velké změny?

Denní horoskop na čtvrtek 16. 10. 2025: Kdo pocítí napětí ve vztazích a koho čekají velké změny?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Bolek Polívka (76) po mrtvičce: Už ho převezli domů, ale… Potřebuje trvalou asistenci!

Bolek Polívka (76) po mrtvičce: Už ho převezli domů, ale… Potřebuje trvalou asistenci!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Domácí chléb pečený v troubě
Domácí chléb pečený v troubě
Domácí chléb podle Ládi Hrušky
Domácí chléb podle Ládi Hrušky
Domácí chléb pro krajany v USA a v zahraničí
Domácí chléb pro krajany v USA a v…
Domácí chléb se sušenými rajčaty, olivami a capari
Domácí chléb se sušenými rajčaty,…
Domácí chléb VI.
Domácí chléb VI.
Domácí chléb z pekárny
Domácí chléb z pekárny
  • Recepty.cz
  • Domácí chléb s pivem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact