• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dobrůtka z pohanky
Napište svůj komentář k receptu

Dobrůtka z pohanky

autor: blikni
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dobrůtka z pohanky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrnek pohanka
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka majoránka
    • 1
      špetka oregáno
    • 1
      lžíce kečup - jemný
    • 150
      g tavený sýr asi 1 kostka, může být i light

Postup přípravy receptu

1
Na lžíci oleje nechat zesklovatět nakrájenou cibulku, pak přisypat pohanku a nechat chviličku opražit. Pak zalít horkou vodou (cca dvojnásobné množství co pohanky), přidat sůl, majoránku, dobromysl a až začne voda vřít, odstavit z ohně a nechat bez varu dojít (lze zabalit třeba do utěrky nebo pod peřinu). Když je pohanka měkká, přidáme prolisovaný česnek, kečup a měkký sýr, který se v horké pohance krásně roztaví. Dobře promícháme a máme rychlou večeři (či přílohu k masu), nebo je možno všechno rozmixovat a získat tak pomazánku, kterou mažeme na celozrnný chléb a zdobíme zeleninou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kontrabáš z pohanky

Kontrabáš z pohanky

Zdravá dobrota z červené čočky a pohanky

Zdravá dobrota z červené čočky a…

Karbanátky z pohanky, červené čočky a mrkve

Karbanátky z pohanky, červené čočky a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janaso | 7. 1. 2016 23:09

    Docela dobré.

  • Vladis | 14. 3. 2015 20:56

    Recept dobrej i bez zbytečnýho!sýra-ten to jen kazí

  • Lucie | 27. 6. 2012 08:41

    ... omlouvám se, ale musim to napsat... nekazte tak kvalitní potraviny jako je pohanka a celozrnné pečivo taveným sýrem, je to opravdu jedna z nejhorších věcí pro tělo ... recept vypadá jinak pěkně, ale taveňák neeee ;-) nejsem žádný fanatik, berte to jako radu... ale věřte, že pokud znáte složení a přípravu taveňáků, dobrůtka byste tomu neříkali;-) ... možná byste nevěřili, kolik hnusných věcí nám výrobci podstrkují, aniž bychom měli tušení...

  • lidkamirka | 28. 3. 2012 23:10

    jo ....ja dávám i papriku k cibuli na začátek...rychle,lehke,levne,zdravé.....Kombinaci je velka spousta trocha fantazie, něco přidat něco vynechat...a pokaždé máme jinou dobrůtku..... :-P

  • nvjt6
    nvjt6 | 5. 2. 2012 12:34

    No výborné, lehké... :-)

  • Lucie Michnová | 12. 5. 2010 13:06

    vyborne - rychle, levne, zdrave.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Večeře Pozdní večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Kečup - jemný Majoránka Oregáno Pohanka Rostlinný olej Sůl Tavený sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Odpalované větrníčky s vanilkovou nápní

Odpalované větrníčky s vanilkovou…

Jablková žemlovka se sněhem

Jablková žemlovka se sněhem

Květáková nádivka

Květáková nádivka

Kuřecí prsíčka s rajčátky a tymiánem

Kuřecí prsíčka s rajčátky a tymiánem

Bramboráčky se zelím a slaninou

Bramboráčky se zelím a slaninou

Bramborová buchta slaná

Bramborová buchta slaná

Přírodní krkovička se zelím

Přírodní krkovička se zelím

Boží milosti F.O.O.D.

Boží milosti F.O.O.D.

Smaženka s restovanou zeleninou

Smaženka s restovanou zeleninou

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

39
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
33
Broskvové knedlíky - bez vajec
Broskvové knedlíky - bez…
24
Cizrnová polévka se žampiony
Cizrnová polévka se…
21
(ne)Kynutý závin podle Lidušky
(ne)Kynutý závin podle…
19
Knedlíky s pečeným masem
Knedlíky s pečeným masem

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Kate s Williamem na obhlídce Severního Irska: Ťukli si jabčákem

Kate s Williamem na obhlídce Severního Irska: Ťukli si jabčákem

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Dobrůtka z pohanky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact