• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dobré ořechové pečivo
Napište svůj komentář k receptu

Dobré ořechové pečivo

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dobré ořechové pečivo
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 200
      g hladká mouka
    • 20
      g moučkový cukr
    • 140
      g hera
    • 2
      lžíce mléko
    • 20
      g droždí
  • Náplň
    • 170
      g cukr krupice
    • 170
      g ořechy
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 2
      bílek

Postup přípravy receptu

1
Do mísy dáme mouku, na ni cukr, pak rozdrobíme droždí a zalijeme vlažným mlékem. Když droždí vzejde, přidáme vlahý rozpuštěný tuk, zaděláme těsto a necháme chvíli kynout (stačí 1/4 až 1/2 hod.).
2
Mezitím ušleháme z bílků tuhý sníh, pak do něj přidáme oba cukry a nakonec lehce vmícháme vařečkou strouhané ořechy. Vykynuté těsto tence rozválíme, potřeme náplní a zatočíme do rolády. Většinou dělám 2 menší rolády, aby se s nimi lépe manipulovalo. Smotané rolády pak krájím nití (jako knedlík) asi na 1 cm silné plátky a kladu na plech vyložený pečícím papírem alespoň 2 cm od sebe - pečením ještě nabyde.
3
Nechám asi 10 min. odpočinout a pak je peču ve vyhřáté troubě do růžova (asi 10 min. - horkovzduch 170 °C).
4
Tohle pečivo je dost trvanlivé (mám ho v plechové dóze "kdyby někdo přišel") i po 14 dnech chutná jako čerstvé, ale většinou tak dlouho nevydrží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dobré košíčky

Dobré košíčky

Dobré kuře na paprice

Dobré kuře na paprice

Dobré kuře

Dobré kuře

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • zdeňka s.
    zdeňka s. | 13. 11. 2013 19:27

    U nás propadák,bohužel,na to,že je tam tolik Hery,bylo těsto po upečení suché a i náplň se drobila.Dělala jsem přesně podle receptu.

  • Pava | 25. 10. 2013 21:57

    Vyzkoušeno a opravdu chutné a netradiční.

  • Pava | 25. 10. 2013 21:57

    Znovu jsem oprášila tento recept a je skvělý. S těstem se dobře pracuje, je takové zvláštní. Ale dohromady s náplní nemá chybu. Doporučuji a děkuji za tento skvělý recept!

  • Bob - | 14. 2. 2008 15:47

    Fakt dobrý a velice jedlý ... Dávám 1

  • Alena Konopcikova | 8. 11. 2007 02:31

    Pekla jsem znovu na 1.narozeniny vnucky, bylo dva dny ulezele a moc dobre, musela jsem se drzet, abych ho nesnedla sama. Bylo presne jako na te vasi fotce. Na vanoce pecu urcite zase!

  • Hela - | 7. 11. 2007 12:07

    Děkuji za uveřejnění fota, je to focené jen mobilem, takže kvalita nic moc.

  • Hela - | 30. 10. 2007 17:44

    Na každém plechu bylo cukroví jinak veliké proto, že se jedná o kynuté těsto a stáním asi více nabylo. Ale vůbec to nevadí. Můžete krájet i nožem, ale pak budou šnečci šišatí a ne krásně kulatí, jako když krájíte nití.

  • Alena Konopcikova | 20. 6. 2007 04:32

    Trochu piplacka stim krajenim, ale cukrovi je dobre, je zajimave, ze s kazdeho plechu bylo cukrovi jinak velike. Drozdi jsem pouzila susene. Do prvni rolady jsem pridala visnovy jam, to byla chyba, vytekalo to, tak jsem to radeji vyhodila aby se to nepripekalo. Davam 1*

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Vánoce Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Droždí Hera Hladká mouka Mléko Moučkový cukr Ořechy Vanilkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Strouhaný koláč

Strouhaný koláč

Maková buchta - skvělá a rychlá

Maková buchta - skvělá a rychlá

Rybí pomazánka od maminy

Rybí pomazánka od maminy

Perník s jablky 2

Perník s jablky 2

Vepřová kýta se sušenými rajčaty

Vepřová kýta se sušenými rajčaty

Bramborovo-šunkový květák se sýrem

Bramborovo-šunkový květák se sýrem

Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky

Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky

Jednoduchý meruňkový koláč

Jednoduchý meruňkový koláč

Adžika - zeleninová pasta

Adžika - zeleninová pasta

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

44
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
32
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
21
Dršťková polévka podle mojí babičky
Dršťková polévka podle…
20
Fantastické sušenky KOKA
Fantastické sušenky KOKA
19
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Nedožité 95. narozeniny Vinkláře - Exmanželka Ivanka Devátá: Nezaslouží si zapálit svíčku!

Nedožité 95. narozeniny Vinkláře - Exmanželka Ivanka Devátá: Nezaslouží si zapálit svíčku!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Dobré košíčky
Dobré košíčky
Dobré kuře
Dobré kuře
Dobré kuře na paprice
Dobré kuře na paprice
Dobré rizoto
Dobré rizoto
Dobré špízy
Dobré špízy
Dobrota z alobalu
Dobrota z alobalu
  • Recepty.cz
  • Dobré ořechové pečivo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact