• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dlabaný narozeninový dort
Napište svůj komentář k receptu

Dlabaný narozeninový dort

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dlabaný narozeninový dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g máslo
    • 150
      g cukr
    • 4
      ks vejce
    • 120
      g hořká čokoláda
    • 1
      lžička skořice
    • 100
      g mandle
    • 100
      g strouhanka
    • 3
      lžíce mléko
    • 50
      g solamyl (bramborový škrob)
    • 0,50
      lžička prášek do pečiva
    • 250
      g šlehačka
    • 1
      ks ztužovač šlehačky
    • 1
      balíček čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Máslo utřeme s cukrem do pěny, přidáme žloutky a rozpuštěnou čokoládu, skořici smíchanou se strouhankou, drcenými mandlemi, práškem do pečiva a solamylem, posléze mléko. Nakonec vmícháme sníh z bílků.
2
Pečeme v dortové formě asi 50 minut na 170 °C. Necháme vychladnout. Poté vydlabeme střed dortu a rozdrobíme do mísy. Vyšleháme šlehačku se ztužovačem a smícháme s drobky. Celou směs pak "natlačíme" zpět do vydlabaného dortu. Nakonec polijeme čokoládou.
3
VARIACE: pod polevu dát ještě vyválenou placku z marcipánu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výborný narozeninový dort

Výborný narozeninový dort

Narozeninový sváteční dort

Narozeninový sváteční dort

Narozeninový dort s "marcipánem"

Narozeninový dort s "marcipánem"

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Akiki | 20. 1. 2011 12:25

    Dobrý den, vjak velké formě dort pečete? Já mám formu o průměru 28 cm. Mám použít větší množství surovin?

  • Monika Peřichová | 14. 2. 2009 23:29

    Korpus byl tuhý a nízký, ale nakonec jsem ho prokrojila, korpus pokropila šťávou z višní, pokladla nasekané rumové višně a na to šlehačku s nastrouhanou čoko. Celý povrch jsem potřela šlehačkou a pokladla celé višně. Výsledek byl překvapivě výborný. A byl taky pro tchýni :-)

  • Jaňule H. | 13. 2. 2008 12:52

    Pekla jsem tchýni k narozeninám a měl obrovský úspěch. Mery, taky jsem se bála, co udělá ta rozpuštěná čokoláda, tak jsem si řekla, že ji raději nastrouhám. Ale potom jsem byla líná a rozpustila ji v mikrovlnce a zašlehala a šlo to parádně... Všem moc doporučuji

  • tomaass | 25. 10. 2007 16:49

    upekl jsem ho jako svůj první dort, dalo mi to práci, ale myslím, že se povedl, díky

  • Lenka | 27. 6. 2007 15:10

    Musím také jen doporučit, recept se osvědčil, je jednoduchý a dort všem moc chutnal. Neměla jsem šlehačku, ale se sladkým tvarohem byl také dobrý. Je dost sytý, tak stačí jen kousek, ale kdo by si krájel malé kousky, když je to tak dobré... ;-) ? Díky!

  • Barbara | 13. 3. 2007 16:20

    Katko: pokličku se nenechává, rozdrobí se také. Čokoláda se jednak dává do těsta - to je těch uvedených 120 gramů hořké čokolády a pak čoko poleva nahoru.

  • Jitka Malířová | 21. 2. 2007 00:25

    Výborný dort,do náplně jsem ještě zamíchala višně naložené v rumu a byl ve stylu Švarcvaldského.Jima

  • Katka Maršálková | 20. 2. 2007 16:04

    jo a ještě se chci zeptat, jestli hořejšek dortu, tzv. pokličku nechám, tou to pak přiklopím, nebo taky nadrobím? A dyť ta čokoláda se nikam nezašlehává ne? jak píše paní Jana z VM, tou se to jenom poleje ne?

  • Anonym | 20. 2. 2007 16:01

    jana Han a co děláte s tím vydlabaným, když dovnitř dáte jen zmrzlinu?

  • Jana z VM | 21. 3. 2006 06:55

    Tak si myslím, že vzít dva kastrolky, do jednoho dát vodu a do druhého čokoládu a sádlo (tak to dělám já) a dát na vařič, občas promíchat, není vůbec žádná práce. Práci si - podle svých zkušeností - představuji úplně jinak.

  • Monika | 20. 3. 2006 16:10

    Čokoláda se dobře rozpoští v mikrovlnce - program rozmražování. S vodní lázní je víc práce.

  • Jana z VM | 20. 3. 2006 15:57

    Čokoláda se rozpouští ve vodní lázni a potom se zašlehává vlažná, takže nesmi se nechat zase ztuhnout. Nechávám ji ještě ve vodní lázni a potom ji vydělám, promíchám a zašlehám lehce vlažnou.

  • mery | 19. 3. 2006 08:03

    Nepochopila jsem rozpuštěnou čokoládu. Ta přece brzo ztuhne a budou tam hrudky,nebo ne?

  • Zdena | 14. 2. 2006 11:07

    Prosím,neskoušeli ste dort dělat i formami Bake in Fill?Děkuji

  • Simona | 14. 2. 2006 09:47

    Dort je opravdu dobrý. Jako zpestření jsem do směsi dávala banán. Recept se osvědčil. Dík

  • Jana Han | 15. 9. 2005 10:42

    Tak vydlabany dort je u nas moc oblibeny, hlavne se zmrzlinou. Vydladany dort dam na 1/2 dne do mrazaku a pak diru vyplnim jakoukoli zmrzlinou, nekdy do ni vmicham i ovoce, nekdy orechy, nekdy kousky cokolady, poleji cokoladovou polevou a dam opet zmrazit. 20 minut pred podavanim vyndam z mrazaku a vrsek zdobim slehackou a ovocem. Je to basta.

  • Barbara | 5. 9. 2005 11:39

    Lenko tak to mě těší, tady "u nás" v Německu má úspěch taky a je pevnou součástí všech oslav.

  • Lenka Wyatt | 19. 8. 2005 13:23

    Diky za bezvadny recept! Je to zmena od klasickeho dortu. Slehacka ve stredu dortu mu dodava skvelou chut. Dort chutnal i anglickym mlsounum.

  • Jana Wernischova | 3. 8. 2005 01:16

    Vypadá to fakt bezva, hned si znamenám. Za prvé to není klasický promazávaný dort který dělá každý a za druhé - nevím jak vám - ale já když peču dort jen tak, je krásný a rovný a hladký, zatímco když na tom "záleží", tak se pokaždé vyboulí, roztrná na povrchu apod. a tenhle fígl všechno napraví!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Dopolední svačina Svačina Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Cukr Hořká čokoláda Mandle Máslo Mléko Prášek do pečiva Skořice Šlehačka Solamyl (bramborový škrob) Strouhanka Vejce Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí polévka s kapáním

Kuřecí polévka s kapáním

Krakonošovy drny

Krakonošovy drny

Mexické placky tortillas z mouky

Mexické placky tortillas z mouky

Rybízový koláč IV.

Rybízový koláč IV.

Vanilkové rohlíčky z lískových oříšků

Vanilkové rohlíčky z lískových oříšků

Babiččina pudinková buchta

Babiččina pudinková buchta

Kuřecí závitky - křehké a šťavnaté

Kuřecí závitky - křehké a šťavnaté

Květákové placky (DUKAN)

Květákové placky (DUKAN)

Jednoduchá ovesná kaše -  zdravě a chutně

Jednoduchá ovesná kaše - zdravě a…

Doporučujeme

40 minut
Ostrokyselá čínská polévka

Ostrokyselá čínská polévka

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Poslední sledované recepty

27
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
24
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
23
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
21
Třešňová omáčka
Třešňová omáčka
20
Aspik s červenou řepou
Aspik s červenou řepou

Zajímavé články

Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká iluze, kterou můžete klidně i zapálit
Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká…
Báječné horké nápoje, které vás zahřejí na duši i na jazyku
Báječné horké nápoje, které vás zahřejí na duši i…
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z čeho je vyrobit i čím je naplnit
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z…
Nevykašlete se na kašel: Zbavit se ho pomůže cibule, bylinky i obyčejný olej
Nevykašlete se na kašel: Zbavit se ho pomůže…
Lamington: Ikonický australský dezert, který zmizí ze stolu během chvilky
Lamington: Ikonický australský dezert, který…
AHA.cz Rozzuřený Janda toho má dost! Ostuda a útok do vlastních řad

Rozzuřený Janda toho má dost! Ostuda a útok do vlastních řad

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Z bojiště na módní mola: Kardigany se opět probojovaly na scénu. Letos jedou v pruzích, argylu i ozdobách

Z bojiště na módní mola: Kardigany se opět probojovaly na scénu. Letos jedou v pruzích, argylu i ozdobách

Ženy.cz Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Blesk.cz Janis Sidovský o Hámově nepovedeném vtípku na Slavících: Blbé kecy!

Janis Sidovský o Hámově nepovedeném vtípku na Slavících: Blbé kecy!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo se zamiluje na první pohled a koho potrápí nečekaný výdaj?

Horoskop na další týden: Kdo se zamiluje na první pohled a koho potrápí nečekaný výdaj?

  • Recepty.cz
  • Dlabaný narozeninový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact