• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dezert Pavlova
Napište svůj komentář k receptu

Dezert Pavlova

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dezert Pavlova
Dezert Pavlova
Dezert Pavlova
Dezert Pavlova
Dezert Pavlova
Dezert Pavlova
Dezert Pavlova
Dezert Pavlova
Dezert Pavlova
Dezert Pavlova
8fotografií
Nahrát fotku
 

Populární dezert z vyšlehaných bílků, je velmi jednoduchý na přípravu. Jeho původ je nejasný, pře se o něj Austrálie s Novým Zélandem. Nazdobit jej můžete šlehačkou a vaším oblíbeným ovocem.

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,25
      lžička sůl
    • 4
      ks bílek z velkých vajec
    • 0,25
      lžička ztužovač šlehačky
    • 250
      ml šlehačka na ozdobu
    • 1
      lžička bílý vinný ocet
    • 1
      kg ovoce na ozdobu
    • 1
      lžíce škrobová moučka
    • 1
      lžička vanilková esence
    • 1
      hrnek cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejete na 140 °C. Z pečícího papíru vystřihnete kruh a položíte jej na plech. V misce smícháte vidličkou 1/4 hrnku cukru se škrobem. Elektrickou nebo ruční metlou vyšleháte bílky do pěny a přidáte k nim sůl a ztužovat. Šleháte dál, až se začnou tvořit měkké špičky. Vyšleháte cukr se škrobem, vanilkový extrakt a ocet, ale v okamžiku, kdy jsou zapracovány do sněhu už dál nešleháte.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh!

2
Sníh nanesete na kruh pečícího papíru a vytvoříte z něj jakési hnízdo. Okraj má být o něco vyšší než střed. Vložíte do trouby a pečete 1 hodinu a 15 minut, pak troubu vypnete a při zavřených dvířkách necháte Pavlovu alespoň hodinu chladnout.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit vanilkový extrakt

3
Pro úplné vystydnutí ji postavíte na mřížku, odstraníte papír a na talíři ji ozdobíte ovocem.

RADA: Jak udělat nadýchanou pavlovu? Podívejte se na VIDEO

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodová Pavlova

Jahodová Pavlova

Pavlova s pistáciemi a višněmi

Pavlova s pistáciemi a višněmi

Pavlova s granátovým jablkem a sušenými malinami

Pavlova s granátovým jablkem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Veronika | 24. 2. 2011 21:35

    Úchvatnej dortík, moc děkuju za recept. Dělala jsem ho - stylově - na oslavu bráchova odjezdu na Nový Zéland a sklidil velký úspěch. Budu ho péct častěji, znám jen málo zákusků, které mi zachutnaly tolik jako tento!

  • Jiřina | 8. 11. 2010 21:26

    Je to výborný řez, ale já ho dělám trošku jinak, podle moji dcery. Ušlehám 8 větších bílků a pak po lžíci přidávám 35 dkg - 50 dkg krystalového cukru krupice, toto množství je pro to jak má kdo rád sladké, za stálého šlehání přidám 2 lžíce solamylu a nakonec zašlehám 1 lžíc iocta. Peču na hlubším plechu, který vyložím pečícím papírem. Troubu si předehřeju na 180 ° C, pak snížím na 120 ° C - 130 ° C, peču 1 hodinu a půl až 2 hodiny v horkovzdušné troubě. Po celou dobu pečení troubu neotvírám!!! Pak ještě minimálně 1 hodinu nechám v troubě chládnout při stále zavřených dvířkách. Když korpus vychládne tak ho potřu ušlehanou šlehačkou, kterou si přpravím ze 3 kusů smetany na šlehání 30 % po 250 ml. a všlehám do ní 2 vanilínové cukry. Nejraději zdobím čerstvým ovocem v kombinaci jahody a bílé hrozny. :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Bílý vinný ocet Cukr krupice Ovoce Škrobová moučka Šlehačka Sůl Vanilková esence Ztužovač šlehačky

Pavlova nadýchaná, jak baletní sukně

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové plátky na medu

Vepřové plátky na medu

Kuřecí kousky s hořčicí

Kuřecí kousky s hořčicí

Bůček trochu jinak

Bůček trochu jinak

Boloňské brambory

Boloňské brambory

Těstoviny s houbovou smaženicí

Těstoviny s houbovou smaženicí

Italská rybí polévka „caciucco“

Italská rybí polévka „caciucco“

Babiččina bramborovo-maková bábovka

Babiččina bramborovo-maková bábovka

Kávovo-ořechová roláda

Kávovo-ořechová roláda

Jednoduchý vajíčkový salát s rajčaty

Jednoduchý vajíčkový salát s rajčaty

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Pavlova nadýchaná, jak baletní sukně

Poslední sledované recepty

70
Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.
Čokoládová poleva na…
64
Dýňová polévka s bramborem a dýňovými krutony
Dýňová polévka s…
63
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…
48
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky
45
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří

Zajímavé články

Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
Sladké pečení s margotkou: Bezkonkurenční moučníky z ikonické tyčinky s kokosovo-rumovou příchutí
Sladké pečení s margotkou: Bezkonkurenční…
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší moučník, který se vždycky povede
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší…
AHA.cz Felix Slováček propukl v pláč: Vzpomínka na nejkrásnější dárek od Aničky

Felix Slováček propukl v pláč: Vzpomínka na nejkrásnější dárek od Aničky

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy Spodní prádlo podle znamení: Ve kterém se budete cítit nejlépe?

Spodní prádlo podle znamení: Ve kterém se budete cítit nejlépe?

Ženy.cz Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Blesk.cz Dramatický předposlední díl Zrádců: Konec další zrádkyně! Čí hlas rozhodnul?!

Dramatický předposlední díl Zrádců: Konec další zrádkyně! Čí hlas rozhodnul?!

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by si měl začít hlídat váhu a kdo zažije rande snů?

Horoskop na další týden: Kdo by si měl začít hlídat váhu a kdo zažije rande snů?

Další doporučené recepty:

Dětský dvoupatrový dort
Dětský dvoupatrový dort
Dezert Malajsie
Dezert Malajsie
Dezert na způsob francouzského toastu
Dezert na způsob francouzského toastu
Dhál indický, falešný (čočková kaše s rýží), základní recept
Dhál indický, falešný (čočková kaše s…
Dhal s mušlemi
Dhal s mušlemi
DIA Andělské slzy
DIA Andělské slzy
  • Recepty.cz
  • Dezert Pavlova
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact