Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na kostičky, smícháme s cukrem, vodou a rozvaříme. Rozmixujeme. Pudink smícháme s trochou vody. Vlijeme do pyré a 2 minuty povaříme. Sterilujeme obvyklým způsobem.
Výbroný recept :-) moc mi chutná, ale dala bych meně cukru ;-)
jinak vynikající <3 <3 lepší nez kupovane :-) :-[
Elza
|6. 3. 2016 09:34
Nevidím důvod, proč přidávat cukr. :-\ Úžasně chutná i bez pudingu, jenom jablíčka. ;-) :-)
Violett
|21. 3. 2015 16:57
Nejsem sama kdo tak dělá! :3 :) Je to tak nejlepší :)) <3
Simona
|16. 1. 2015 21:35
Holky, mě se nikdy nekazí. Skleničky po umytí dávám do mikrovlné trouby asi na cca 5 minut, normálně jako bych ohřívala jídlo, pozor, sou pak horké. Cukr sem ted nedala ale jeden pytlik vanilkače na vuni ano. Malymu chutna, dávám s piškotem od 7 měsíce :)
včera večer jsem vařila, pro nás dospělé jsem přidala i skořici, ještě horká, byla výborná :-) skleniček jsem měla 9, z toho 8 větších a 1 menší. Cukru jsem ani tolik nedala, ale měla jsem dost sladká jablka. ;-)
petra
|7. 10. 2012 22:04
od kolika měsíců se smí podávat tato domácí?děkuji
Ila
|15. 9. 2012 20:28
Samozdřejmě,že se pudink musí rozdělat s vodou a ne s mlékem
Já pudink také nedávam. Zahušťuji syrovým bramborem, který nastrouhám na jemno a pak dusím společně s nastrouhanými jablky. Brambor tam po rozmixování vůbec není znát. Manžel se divil že tam vůbec něco takového je. :-D
klárča
|26. 1. 2012 19:03
super děkuji za recept :-)
janako
|10. 11. 2011 20:54
Aby se přesnídávky či marmelády nekazily, tak umyji víčka a 10 min.je nechávám ve vodě vyvařit.Také v konvici převařím vodu a horkou ji naliji do skleniček těsně před tím, než tam naliji přesnídávku či marmeládu. Bacha, skleničky pálí. Vodu vyliju a ihned naliji přesídávku, zavíčkuji a otočím víčkem dolů. To tak i víčkem dolů skladuji. A mohu říci, že neznám zkaženou marmeládu či přesnídávku. :-)
M.
|7. 11. 2011 16:11
Pudink se nikdy nesrazí, když se rychle při nalití do jablek rozmíchá.
Dnes jsem přesnídávku zkoušela a teda nevím, jestli jsem něco udělala špatně, ale pudink se v rozmixovaných jablkách srazil a tím vznikly nepěkné hrudky. Jinak je recept dobrý, jen ten pudink příště asi vynechám.
Iveta
|18. 10. 2011 11:47
Přesnídávka výborná,ale mám jen 5 skleniček. Nevím jak se vám povedlo 12.
Yveta
|6. 9. 2011 11:11
Prosím Vás jak jste dělala přesnidávku z mrkví?Jablka z mrkví?
Michaela Strnadová
|12. 11. 2009 20:21
Tak já jí dělala: 1kg hrušek a 0,5kg jablek, voda i pudink ve stejném poměru ale bez cukru. Ve stejném hmotnostním poměru švestky:jablka a v obráceném- jablka:ostružiny. Malá se po ní může utlouct, dávám jí i do kaše, míchám s bílým jogurtem, samotnou. Příští rok ji budu dělat s lesním ovocem, jahodami. Děkuji za recept!!!
martina tesarova
|23. 9. 2009 22:03
doporucuji misto cukru pridat zelirovaci cukr a misto pudinku s jablky rozvareny banan.Nejen jeto zdravejsi ale muze se podavat i detem v od 3.mesicu. Deti jine presnidavky nechteji.
miroslava teclova
|22. 9. 2008 20:50
zapomela jsem napsat ze vse rozmixuji pote dam do sklenicek
miroslava teclova
|19. 9. 2008 22:30
dělala jsem přesnidavku bez pudinku jenom jsem vše 20min povařila prudce zchladila dala do skleniček 20min vařila nechala zchladit nic se nekazi davam od 6 měsiců
Klára
|11. 5. 2008 22:47
Moc nám chutnají. Zkoušela jsem i jiné příchutě (jahody, banán, borůvky, mrkev a hrušky). Jedině banánová nám moc nechutnala. A jelikož máme domácí sladká jablíčka, tak ani ten cukr nepřidávám a i tak jsou výborné. A problém s kazivostí nemám. Nemůže to být sklínkami?
Tereza Jiráková
|2. 3. 2008 18:30
Chtěla jsem se zeptat zda mohu tuto přesnídávku dát i 6měs.miminku,když se do ní dává pudink.Díky za odpověd
Gabriela
|24. 9. 2007 18:32
Přesnídavky jsou skvělé,akorát po zavaření se mi začali kazit. Mužete mi poradit, jak to příště udělat aby se nekazily nebo co mám proti plísní dodávat do skleniček?
ailischka
|4. 7. 2007 04:19
Dávám 250 ml vody, 2 pudinky, vařím v tlakovém hrnci asi 10 min., jablka neloupu, ve slupce je vlákniny kterou děti potřebují, pokud jsou dobré švestky povařím je s jablky. Výsledek výborný, člověk má pocit, že dává dětem něco zdravého.
Renata Kolářová
|2. 2. 2007 09:26
Přesnídávka se mi také osvědčila, přidávám zase jakýkoliv ovocný kompot.
Alena
|11. 5. 2005 20:42
Doporučuji přidat místo čáti vody pyré z ovoce (maliny , borůvky a jahody jsou dokonalé) a stejnou příchuť pudinku. Získáte přesnidávky jakékoliv příchutě. U nás je velmi oblíbená kombinace malin a čeného rybízu (v poměru 3:1). Pochutnaji si nejenom děti!