• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Den - noc buchta
Napište svůj komentář k receptu

Den - noc buchta

autor: Marína_K
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Den - noc buchta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks žloutek
    • 6
      ks bílek
    • 1
      kostka máslo nebo Hera
    • 250
      g moučkový cukr
    • 400
      g polohrubá mouka lze smíchat 1:1 s hrubou
    • 1
      dl mléko
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 2
      lžíce kakao

Postup přípravy receptu

1
Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme vlažné mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec sníh ze šesti bílků. Na vymazaný a hrubou moukou vysypaný pekáč lžící klademe 1/2 těsta tak, aby mezi ním byly mezery. Cca 2 lžíce kakaa zamícháme do druhé poloviny těsta a znova lžící klademe do mezer. Těsto zarovnáme a upečeme při cca 180 °C.
2
Po vychladnutí polejeme čokoládovou polevou.
3
Názorná ukázka: S - světlé těsto, T - tmavé těsto
4
STSTSTSTST
5
TSTSTSTSTS
6
atd.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kolečka den a noc

Kolečka den a noc

1001 noc

1001 noc

Čokoládové vločky naložené přes noc

Čokoládové vločky naložené přes noc

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T | 29. 8. 2011 11:01

    Dobrý den, ani ve staré verzi webu jsem bílky neobjevila, recept jsem tedy upravila, ale máte ho pod svým jménem a můžete si ho tedy upravovat i sama :-))

  • Tereza T
    Tereza T | 29. 8. 2011 10:57

    Dobrý den, ve staré verzi webu bílky také chybí, recept máte pod svým jménem, můžete si ho tedy sama upravovat :-))

  • Marína_K | 29. 8. 2011 09:29

    V ingredienciách je uvedené, že maslo alebo Hera. Samozrejme, do cesta ide aj sneh zo 6. bielkov. Neviem, prečo tam chýba, či som ja zabudla uviesť alebo tu pri zadávaní sa na to zabudlo.

  • Jana Ďurišová | 7. 1. 2011 17:26

    V postupu chybí, kdy se tam má přidát máslo či Hera, málem jsem na něj zapomněla :-( a taky: tam se nedává sníh?

  • Jana B. | 25. 9. 2008 11:28

    A jak dlouho pečeme? A dát spíše na větší plech nebo na menší, ale s vyšším okrajem?

  • Marína_K | 13. 2. 2007 22:45

    Som rada, že Vám chutila. Je jej dosť veľa a aj dlhšie vydrží. Hodí sa aj na raňajky ku kakau alebo káve.

  • Anonym | 13. 2. 2007 21:25

    Řezy s názvem "noc a den" se u nás dělávaly taky, ale vršek (noc) byl jen z oříšků, čokolády a sněhu, a dával se na spodek až později. Bývalo to nejoblíbenější vánoční cukroví. Teď už sladké nepeču, nikdo to nejí, ale časem se třebas dopátrám.

  • R. Schultze | 13. 2. 2007 21:00

    Marino, ted jsem ji dopekla. Je dobra, krehka.Priste pridam trochu rumu.

  • Katka Maršálková | 13. 2. 2007 12:57

    Něco podobného máma dělávala taky, ale rozdělila těsto na 3 díly, jeden nechala bílý, druhý obarvila kakaem a třetí na červeno potravinářskou barvou. A pak taky střídavě dávala vedle sebe. Jednou jsem místo červené dala modrou/zelenou a nikdo to nechtěl jíst :o) a měla jsem celou buchtu pro sebe :o), řikali, že to vypadá jak když je tam plíseň...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Svačina Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Kakao Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pizza

Pizza

Polévka z uzeného masa II.

Polévka z uzeného masa II.

Výživný chléb pro domácí pekárnu

Výživný chléb pro domácí pekárnu

Vepřové kotlety v leču

Vepřové kotlety v leču

Skvělá ryba se zeleninou

Skvělá ryba se zeleninou

Balkánský listový závin slaný

Balkánský listový závin slaný

Muffiny po belgicku

Muffiny po belgicku

Zapečené buřty s nivou a cibulí

Zapečené buřty s nivou a cibulí

Drůbeží výpečky

Drůbeží výpečky

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
13
Míša řezy
Míša řezy
12
Laskonky III.
Laskonky III.
11
Svařák
Svařák

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Halloween slavných: Sexy Kubelková, Lela v latexu i nápaditá Leitgeb

Halloween slavných: Sexy Kubelková, Lela v latexu i nápaditá Leitgeb

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

  • Recepty.cz
  • Den - noc buchta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact