• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dělové koule aneb Z nouze ctnost :-)
Napište svůj komentář k receptu

Dělové koule aneb Z nouze ctnost :-)

autor: Jarka O.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dělové koule aneb Z nouze ctnost :-)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks korpus podle receptu Černá buchta jednička paní Jany z VM
  • Krém
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 200
      g hořká čokoláda kvalitní
    • 500
      g máslo 250-500
    • moučkový cukr podle chuti
  • A ještě
    • 2
      čokoládová poleva
    • strouhaný kokos nebo ořechy

Postup přípravy receptu

1
Korpus jsem dělala podle receptu Jany z JM Černá buchta jednička. Vzhledem k tomu, že se mi mírně srazil, byla jsem nucena vymyslet nahonem alternativu :-)
2
Šlehačku svaříme s rozlámanou čokoládou a necháme řádně vychladit (nejlépe do druhého dne), hodně to zhoustne. Pak našleháme změklé máslo, můžeme osladit a zašleháme do něho čokošlehačku. Korpus nadrobíme do velké mísy, promícháme s krémem, vytvoříme koule jako tenisáky a dáme ztuhnout do chladna. Pak namáčíme do čokoládové polevy, sypeme kokosem nebo oříšky a opět necháme ztuhnout. Hotové vkládáme do papírových košíčků a uchováváme v chladu.
3
**Poznámka: **
4
1) Korpus může být i jakýkoliv jiný čokoládový.
5
2) Krém je výtečný i na plnění cukroví, s velkým úspěchem jsem ho použila u Pařížských rohlíčků.
6
3) Pro běžnou spotřebu stačí korpus i krém z poloviční dávky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Masová bábovka aneb sekaná trochu jinak

Masová bábovka aneb sekaná trochu…

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb vrabci trochu jinak

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb…

Jednoduchá směs z hlívy aneb hlíva po italsku

Jednoduchá směs z hlívy aneb hlíva po…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • niobe nightingale | 21. 3. 2009 16:30

    u nás se zdály moc čokoládový - což je teda základní předpoklad, že budou čokoládový, ale tady to bylo nějak extra moc... :(( nevadí, u nás je dost těžký se zavděčit

  • ilis ilis | 20. 3. 2009 16:13

    Recept vypadá skvěle,určitě o víkendu vyzkouším.Skvělé využití pro nepovedený korpus...

  • Jana z VM | 9. 7. 2007 08:45

    Eriko, nejsem ani cukrářka, ani kuchařka - leda tak pouze amatérka kuchařka a cukrářka. Mé povolání je úplně jiné, jsem právnička.... Ale lásku ke kuchaření a cukraření jsem podědila po babičce a mamince, i moje teta, sestra i sestřenice jsou výborné kuchařky a cukrářky, máme to prostě v genech. Kolik času tomu věnuji ? Celkem dost. Denně vařím na druhý den, i v týdnu peču - hlavně teď, co máme dost ovoce - maliny, borůvky - těch je teď hodně a jsou krásně velké, dneska se vrhnu na meruňky - je pořád co dělat. Určitě udělám dnes táč s meruňkama z kynutého těsta - ta kynutá těsta jsou nad všechny bublaniny a jiné koláče! Tak se mějte a vaření a pečení ZDAR !!

  • Erika | 5. 7. 2007 15:27

    Paní Jano z VM jaké je vaše povolání? Jste kuchařka nebo cukrářka? A jestli ne, tak kolik času věnujete pečení?

  • Jana z VM | 4. 7. 2007 11:05

    Tak prohlížím tak trochu recepty svoje oblíbené a koukám, že slibuju různá vyzkoušení a moc málo jsem toho zkusila. To se fakt nedá! A tento, jistojistě, famózní recept jsem taky ještě nevyzkoušela! Chce to nějakou slavnější příležitost. Asi to bude naše srpnová pouť. Musím si to ovšem poznamenat do kalendáře, protože pro veliké množství stále lepších a lepších receptů zapomínám na starší....

  • Jaroslava Oumarová | 28. 2. 2007 17:12

    Zapomněla jsem napsat, že čokošlehačku do másla zašleháme v pokojové teplotě, jinak se to asi srazí. Omlouvám se.

  • Hana Rožníčková | 28. 2. 2007 16:31

    Mě láká už jen ten název, jsem zvědavá jak dlouho budu odolávat, než vyzkouším.

  • Jana Kutačová | 28. 2. 2007 16:03

    Jéžíšku,tak to mě šíleně zaujalo a nejen mě,ale i manželovy chuťové buňky.O víkendu musím vyzkoušet,dám vědět jak rychle to zmizelo:o))

  • Jana z VM | 28. 2. 2007 15:33

    Už se fakt těším, až to prubnu....:o)

  • Marsí | 28. 2. 2007 13:20

    Šmankote jsem po obědě, ale normálně mi teče slinka...:o)))) ukládám...

  • Jaroslava Oumarová | 28. 2. 2007 13:01

    Já jsem to, Jano, z celé dávky dělala do práce na narozeniny, takže tam je těch "hladových" krků hodně :-)) Milovníci čokolády byli velmi spokojeni...a vůbec nepoznali, že původně to byla malinko nepodařená buchta:-))

  • Jana z VM | 28. 2. 2007 12:52

    No, Jarko, to teda bude bomba!! Samý výborný suroviny až se srdce směje! Určitě vyzkouším a je fakt, že to bude poprvé stačit z poloviční dávky, včetně korpusu. Už se moc těším, že to vyzkouším ještě v březnu na synovy narozeniny!Hned si to tisknu a zakládám. Díky!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Chlazení Vánoce Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Hořká čokoláda Korpus Máslo Moučkový cukr Smetana ke šlehání Strouhaný kokos
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohový koláč s meruňkami

Tvarohový koláč s meruňkami

Sumec dle baštýře Jardy

Sumec dle baštýře Jardy

Pizza rohlíky II.

Pizza rohlíky II.

Banánovo-broskvové tiramisu

Banánovo-broskvové tiramisu

Segedínský guláš III.

Segedínský guláš III.

Bábovka s vaječným likérem a jablky

Bábovka s vaječným likérem a jablky

Kuře na čerstvém zázvoru s kořenovou zeleninou

Kuře na čerstvém zázvoru s kořenovou…

Pečený bůček

Pečený bůček

Medovo-hořčičná marináda na kuře i lososa

Medovo-hořčičná marináda na kuře i…

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

26
Zelný salát se zeleninou
Zelný salát se zeleninou
23
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
23
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…
17
Boží milosti F.O.O.D.
Boží milosti F.O.O.D.
14
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
AHA.cz Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Jak na šatník podle Evy Pavlové? Tyhle kousky budou slušet všem bez ohledu na věk!

Jak na šatník podle Evy Pavlové? Tyhle kousky budou slušet všem bez ohledu na věk!

Ženy.cz Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Blesk.cz Hana Heřmánková se zbavila snachy Nikol: Vzala jí funkci v divadle! Přitom je stále manželkou jejího syna…

Hana Heřmánková se zbavila snachy Nikol: Vzala jí funkci v divadle! Přitom je stále manželkou jejího syna…

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

  • Recepty.cz
  • Dělové koule aneb Z nouze ctnost :-)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact