• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dědovy pikantní brambůrky
Napište svůj komentář k receptu

Dědovy pikantní brambůrky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dědovy pikantní brambůrky
Dědovy pikantní brambůrky
Dědovy pikantní brambůrky
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brambory
    • máslo
    • česnek
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Stejně velké nové brambůrky neloupeme, pouze důkladně očistíme a osušíme a upečeme je na suchém plechu do tmavě hněda. Ještě horké je sesypeme do větší nádoby, přidáme máslo, prolisovaný česnek a sůl dle chuti. Naložíme si pořádnou porci, brambůrky koupeme v česnekové máslíčku a zapíjíme studeným mlékem :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dědovy škubánky na slano

Dědovy škubánky na slano

Šťouchané brambůrky s cuketou a mrkví

Šťouchané brambůrky s cuketou a mrkví

Smažené brambůrky - chipsy

Smažené brambůrky - chipsy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka | 13. 9. 2012 11:22

    U nás v práci na to moje šéfová přišla - brambory nakrájí na půlky a peče nasucho dokud nejsou vertig. Fígl je v tom, že s bramborami nehýbe, dokud nejsou - tzn. nesnaží se je otáčet, míchat. Když jsou hotové, vůbec se k plechu nelepí. (peče je docela na prudko, máme profi trouby s velikým výkonem)

  • Lady Detox | 13. 9. 2012 10:23

    Jů rozbuchy - peče se to do té doby než malé brambůrky nezačnou bouchat - jako malé škvrně jsem si ty brambůrky i sama vydolovávala na zahradě. VÝBORNÉ

  • ŠKORNÍKOVÁ | 13. 11. 2011 16:30

    Jednoduché a dobré.

  • taknic | 7. 8. 2011 12:52

    Dnes jsme vyzkoušeli, dáváme jednoznačně za jedna! A kdo má rád česnek, určitě nešetřit, příště dáme víc. Zapíjeli jsme kefírem.

  • Mášenka M | 21. 7. 2011 15:20

    Z ranných brambor jsou nejlepší a už jsme je měli několikrát.

  • Zuzka
    Zuzka | 11. 2. 2011 13:43

    Dělávám úplně stejně, jen místo másla dávám sádlo a v něm rozmíchaný prolisovaný česnek. Směsí potírám. Už mám tip na dnešní večeři děkuji.

  • MJG | 11. 2. 2011 11:31

    Ja pecu brambory na pecicim papire, jsou krasne krupave,pekne se sesypou a plech neni treba pracne drhnout

  • sarka rudlova | 25. 10. 2010 12:12

    Ladio, zkus to dát na pečící papír...stejně ale bude jistější, když přidáš trochu oleje (ne aby to plavalo)...anebo pak leda smířit se s tím seškrabáváním ;-)

  • Marie | 24. 10. 2010 06:27

    Dávám na plech pečící papír - funguje to.

  • recepty73
    recepty73 | 24. 10. 2010 06:00

    1 :-)

  • recepty73
    recepty73 | 24. 10. 2010 05:59

    :-\ ...to nevím,já nikdy nepekl zcela nasucho,vždycky plech pomastím olejem,raději ;-) :-) ,..ale je to boží :-P :-D .Ten česnek zkus dát někdy ještě před dopečením,aby se na brambory přilepil a malinko zrůžověl.... :-P hned bych si je dal ;-) :-P

  • Ladia
    Ladia | 23. 10. 2010 22:38

    Já nejsem schopná upéct brambory na suchém plechu, musíme je seškrabávat =-O Co dělám špatně?

  • sarka rudlova | 23. 10. 2010 21:07

    Jednoduché, levné, dobré.

  • Di - | 23. 12. 2008 07:37

    Marsí, možná dobrý nápad, jak si oddechnout po vánočním hodování a nechat ulevit také peněžence. Lze upéci i brambory nakrájené na plátky, měsíčky či ¨je v pozdějším období oloupat.

  • Marsí *** | 23. 12. 2008 00:40

    Šmarjááááá...po tom všem sladkém, mi normálně teče při čtení tohoto slina...:-))))jak málo stačí k lidské radosti..:-)))

  • Šárka Rudlová | 21. 12. 2008 20:58

    Skvělé, a kupodivu ani tak kombinace česnek-máslo-mléko mi nic neudělala :-))) Za 1.

  • Petra T. | 17. 4. 2008 16:30

    Nadíku mohla by jste zveřejnit svůj receptík na dresink z jogurtu s pórkem? Díky ráda bych to vyzkoušela. Díky předem.

  • Veronika Lindner | 16. 4. 2008 16:26

    Muj tata tomu rikal brambory na bouchacku.Je moc dobre.Tomu davam jednicku.

  • Hanička | 16. 4. 2008 13:19

    Také děláme i ze starších brambor - krájím je na měsíčky. Je to dobrota.

  • Nadik | 16. 4. 2008 11:45

    Já k takto pečeným bramborám dělám dresink z jogurtu s pórkem... Vynikající!!!

  • Anna Č. | 15. 4. 2008 18:47

    Takto se dají upravovat i starší brambory.Řádně umyjeme,nakrájíme na tenší kolečka.je dobré je péct na suchém papíru na pečení.Další postup je stejný jako v uvedeném receptu.

  • Anna R | 15. 4. 2008 15:43

    Tak toto také vyzkouším, i já si myslím,že s bramborama na loupačku to nemá nic společného,pan Petr si to asi popletl.:-)

  • Lenka Koštelová | 15. 4. 2008 15:12

    brambory na loupačku jsou o něčem úplně jiném. tyhle se zásadně neloupou a v tom máslíčku nebo sádlíčku (zajímavé, zkusím :-) musí, když to přeženu, skoro plavat

  • Petr | 15. 4. 2008 14:15

    a místo mléka domácí podmáslí. klasickcé bramborey na loupačku

  • Ivana Samcová | 14. 4. 2008 17:48

    Tak tohle jídlo jsem milovala už jako malá. Jen s tím rozdílem, že my místo másla dáváme sádlo. Jinak je to opravdu veliká mňamka.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Pokrmy Přílohy Z brambor Brambory Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Máslo Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Segedínský guláš maďarské babičky

Segedínský guláš maďarské babičky

Drožďová polévka křečka Josífka s vločkami

Drožďová polévka křečka Josífka s…

Vynikající zeleninová polévka

Vynikající zeleninová polévka

Mexické fajitas

Mexické fajitas

Banánový koktejl na spaní

Banánový koktejl na spaní

Cuketa na slanině s česnekem

Cuketa na slanině s česnekem

"Sloppy Joes" - zapečený sendvič

"Sloppy Joes" - zapečený sendvič

Špenátové placičky se sýrem

Špenátové placičky se sýrem

Krůtí roláda plněná hříbky

Krůtí roláda plněná hříbky

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Lokše

Lokše

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

67
Tagliatelle se šunkou a sýrem
Tagliatelle se šunkou a…
62
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
51
Salát z rýžových nudlí s kuřetem a avokádem
Salát z rýžových nudlí s…
49
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
47
Šlehačková roláda
Šlehačková roláda

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Eva Burešová odtajnila: S Přemkem si vyměnili prstýnky!

Eva Burešová odtajnila: S Přemkem si vyměnili prstýnky!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Další doporučené recepty:

Dědečkova tufťata
Dědečkova tufťata
Dědkova tlačenka z bůčku a vajec
Dědkova tlačenka z bůčku a vajec
Dědova pikantní směs
Dědova pikantní směs
Dědovy škubánky na slano
Dědovy škubánky na slano
Delikatesní salát
Delikatesní salát
Delikátní clafoutis
Delikátní clafoutis
  • Recepty.cz
  • Dědovy pikantní brambůrky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact