• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Debrecínská vepřová plec
Napište svůj komentář k receptu

Debrecínská vepřová plec

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Debrecínská vepřová plec
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g vepřová plec (Libová)
    • 10
      g slanina
    • 1
      ks párky (Debrecínský)
    • 1
      cibule
    • 1
      lžíce hladká mouka (Vrchovatá lžíce)
    • paprika - sladká
    • 10
      g máslo
    • 2
      ks rajčata (Rajský protlak)

Postup přípravy receptu

1
Opláchnutou vepřovou plec protkneme slaninou a půlkou párku a opečeme po všech stranách na teflonové pánvi. Maso osolíme, poprášíme paprikou, vložíme do tlakového hrnce na rozehřáté sádlo, přidáme cibuli pokrájenou na kolečka, rajčatový protlak (nebo rajčata), 1/4 l vody,hrnec uzavřeme a dusíme do změknutí masa asi 35 minut.
2
Poté hrnec otevřeme, měkké maso vyjmeme, do šťávy přidáme změklé máslo rozetřené s moukou a a sladkou papikou, za stálého míchání chvíli povaříme a podle potřeby doplníme vodou.Do šťávy nakonec přidáme druhou půlku párku pokrájeného na kolečka a maso nakrájené na porce a dobře prohřejeme. Podáváme s vařenými těstovinami, případně je vhodná i rýže
3
.<BR>Místo plece můžeme použít i krkovičku, ale pozor, aby pokrm nebyl moc mastný.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřová plec s krémovou omáčkou, kapustou a brambory

Vepřová plec s krémovou omáčkou,…

Eintopf Vepřová plec z trouby

Eintopf Vepřová plec z trouby

Pečená vepřová plec s bramborem

Pečená vepřová plec s bramborem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Blanka | 18. 5. 2015 11:22

    nechtělo se mi to špikovat, tak jsem vše nakrájela na kostky a hodila to do papiňáku, včetně rajčat. Je to výborné i takto a žádné nádobí kromě prkýnka a hrnce. Vařila jsem to 50 minut a masíčko se jen rozsýpalo. Výborné, rychlé a jednoduché.

  • Eva Tegzová | 12. 6. 2012 22:04

    rychlý a výborný oběd všem vřele doporučuji!!!!!!!!!!!!!!

  • Vlaďka B. | 6. 11. 2011 15:00

    Hledala jsem recept na vepřovou plec, která je tento týden v akci - a tento recept je vynikající. Dle komentářů jsem přidala pepř, do vývaru masox a smetanu, rajčata ještě rozmixovala a je to s rýží výborné! I s knedlíkem by se dalo ... těstoviny mi k tomu moc nesednou

  • vendula m. | 21. 12. 2008 13:24

    opravdu velmi dobre, jen na muj vkus trochu moc nadobi a pro mne, coby ne zrovna zrucnou kucharku , trochu pracne - hlavne to spikovani.... ale za tu namahu to jednou za cas stoji :-)

  • Ondra | 8. 3. 2008 13:00

    jemné (dával jsem i smetanu) chutné...dělal jsem to s rajčaty ne s protlakem a good lehce sem i maso popepřil....podával jsem s rýží...možná příště zkusím knedlík.....závěrem dávám 1 dobrou chuť

  • Iveta Vrublová | 24. 2. 2008 21:31

    receptu jsem první moc nevěřila ale udělala a jsem mile překvapena.Přidala sem tam jen mlíko na zjemnění a je to supr...supr to bylo i bez mlíka.Takže děkuji za inspiraci.

  • Jitka Zagorová | 17. 3. 2007 19:04

    Recept jsem vyzkoušela a je výborný, všem moc chutnalo. Rozhodně ho zařadím do jídelníčku.Neměla jsem plec tak jsem použila vepřovou kýtu.Jitka

  • Jitka | 28. 12. 2005 16:59

    Já bych tam nakonec šoupla smetanu pro jemnost, ale jinam MŇAM.

  • Wenda šachista | 1. 12. 2005 18:03

    Jako amater- kuchař jsem ocenil přípravu masa bez trouby, kterou nemám. Velmi chutné s kolínkami, už se těším na zítřejší chod s rejží. Díky Stáňo!

  • Stáňa | 26. 5. 2005 10:53

    Receptík výborný,díky za něj,přemýšlela jsem,co s plecí,kterou jsem včera koupila:-).

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Máslo Paprika - sladká Párky Rajčata Slanina Vepřová plec
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mraky

Mraky

Smažený kapr

Smažený kapr

Jednoduchá rajská polévka

Jednoduchá rajská polévka

Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

Lesklá citronová poleva

Lesklá citronová poleva

Čočková polévka ze zbylé čočky na kyselo

Čočková polévka ze zbylé čočky na…

Domácí lučina z mléka

Domácí lučina z mléka

Zeleninový vývar

Zeleninový vývar

Salát Caesar

Salát Caesar

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

128
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
37
Jindřiščin perník
Jindřiščin perník
31
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
24
Kuskus se sušenými rajčaty a fazolkami
Kuskus se sušenými…
22
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…

Zajímavé články

Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty, které můžete tomu svému připravit
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty,…
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a triky, díky kterým rychle změkne
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a…
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
AHA.cz Děsivý pád Denisy Pfauserové! Řeší se vážné poranění páteře

Děsivý pád Denisy Pfauserové! Řeší se vážné poranění páteře

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Z šílené přehlídky kostýmů na Miss Universe přecházel zrak: Srí Lanka přišla v konvici, Česko nasadilo parohy

Z šílené přehlídky kostýmů na Miss Universe přecházel zrak: Srí Lanka přišla v konvici, Česko nasadilo parohy

Ženy.cz Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

  • Recepty.cz
  • Debrecínská vepřová plec
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact