• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Debrecínská vepřová plec
Napište svůj komentář k receptu

Debrecínská vepřová plec

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Debrecínská vepřová plec
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g vepřová plec (Libová)
    • 10
      g slanina
    • 1
      ks párky (Debrecínský)
    • 1
      cibule
    • 1
      lžíce hladká mouka (Vrchovatá lžíce)
    • paprika - sladká
    • 10
      g máslo
    • 2
      ks rajčata (Rajský protlak)

Postup přípravy receptu

1
Opláchnutou vepřovou plec protkneme slaninou a půlkou párku a opečeme po všech stranách na teflonové pánvi. Maso osolíme, poprášíme paprikou, vložíme do tlakového hrnce na rozehřáté sádlo, přidáme cibuli pokrájenou na kolečka, rajčatový protlak (nebo rajčata), 1/4 l vody,hrnec uzavřeme a dusíme do změknutí masa asi 35 minut.
2
Poté hrnec otevřeme, měkké maso vyjmeme, do šťávy přidáme změklé máslo rozetřené s moukou a a sladkou papikou, za stálého míchání chvíli povaříme a podle potřeby doplníme vodou.Do šťávy nakonec přidáme druhou půlku párku pokrájeného na kolečka a maso nakrájené na porce a dobře prohřejeme. Podáváme s vařenými těstovinami, případně je vhodná i rýže
3
.<BR>Místo plece můžeme použít i krkovičku, ale pozor, aby pokrm nebyl moc mastný.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřová plec s krémovou omáčkou, kapustou a brambory

Vepřová plec s krémovou omáčkou,…

Eintopf Vepřová plec z trouby

Eintopf Vepřová plec z trouby

Pečená vepřová plec s bramborem

Pečená vepřová plec s bramborem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Blanka | 18. 5. 2015 11:22

    nechtělo se mi to špikovat, tak jsem vše nakrájela na kostky a hodila to do papiňáku, včetně rajčat. Je to výborné i takto a žádné nádobí kromě prkýnka a hrnce. Vařila jsem to 50 minut a masíčko se jen rozsýpalo. Výborné, rychlé a jednoduché.

  • Eva Tegzová | 12. 6. 2012 22:04

    rychlý a výborný oběd všem vřele doporučuji!!!!!!!!!!!!!!

  • Vlaďka B. | 6. 11. 2011 15:00

    Hledala jsem recept na vepřovou plec, která je tento týden v akci - a tento recept je vynikající. Dle komentářů jsem přidala pepř, do vývaru masox a smetanu, rajčata ještě rozmixovala a je to s rýží výborné! I s knedlíkem by se dalo ... těstoviny mi k tomu moc nesednou

  • vendula m. | 21. 12. 2008 13:24

    opravdu velmi dobre, jen na muj vkus trochu moc nadobi a pro mne, coby ne zrovna zrucnou kucharku , trochu pracne - hlavne to spikovani.... ale za tu namahu to jednou za cas stoji :-)

  • Ondra | 8. 3. 2008 13:00

    jemné (dával jsem i smetanu) chutné...dělal jsem to s rajčaty ne s protlakem a good lehce sem i maso popepřil....podával jsem s rýží...možná příště zkusím knedlík.....závěrem dávám 1 dobrou chuť

  • Iveta Vrublová | 24. 2. 2008 21:31

    receptu jsem první moc nevěřila ale udělala a jsem mile překvapena.Přidala sem tam jen mlíko na zjemnění a je to supr...supr to bylo i bez mlíka.Takže děkuji za inspiraci.

  • Jitka Zagorová | 17. 3. 2007 19:04

    Recept jsem vyzkoušela a je výborný, všem moc chutnalo. Rozhodně ho zařadím do jídelníčku.Neměla jsem plec tak jsem použila vepřovou kýtu.Jitka

  • Jitka | 28. 12. 2005 16:59

    Já bych tam nakonec šoupla smetanu pro jemnost, ale jinam MŇAM.

  • Wenda šachista | 1. 12. 2005 18:03

    Jako amater- kuchař jsem ocenil přípravu masa bez trouby, kterou nemám. Velmi chutné s kolínkami, už se těším na zítřejší chod s rejží. Díky Stáňo!

  • Stáňa | 26. 5. 2005 10:53

    Receptík výborný,díky za něj,přemýšlela jsem,co s plecí,kterou jsem včera koupila:-).

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Máslo Paprika - sladká Párky Rajčata Slanina Vepřová plec
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablečná buchta

Jablečná buchta

Výborná omáčka na špagetky

Výborná omáčka na špagetky

Vepřové řízky po moravsku

Vepřové řízky po moravsku

Veganský banánový koláč

Veganský banánový koláč

Oříškovo-nugátová roláda

Oříškovo-nugátová roláda

Chřestový salát s kozím sýrem

Chřestový salát s kozím sýrem

Pomerančový džem (marmeláda)

Pomerančový džem (marmeláda)

Pikantní kuřecí nugetky

Pikantní kuřecí nugetky

Kančí guláš s bramborami

Kančí guláš s bramborami

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

26
Dýňové karí se špenátem a čočkou
Dýňové karí se špenátem…
21
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
18
Domácí čokoládová granola
Domácí čokoládová granola
15
Voňavé batátové karí
Voňavé batátové karí
14
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Vilma Cibulková po nervovém kolapsu: Nezvěstná! Telefon marně vyzvání…

Vilma Cibulková po nervovém kolapsu: Nezvěstná! Telefon marně vyzvání…

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

  • Recepty.cz
  • Debrecínská vepřová plec
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact