• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dančí s těstovinami
Napište svůj komentář k receptu

Dančí s těstovinami

autor: www.torad.cz
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dančí s těstovinami
Dančí s těstovinami
Dančí s těstovinami
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g dančí kýta
    • 330
      g papardelle (čerstvé)
    • 20
      g petrželka
    • 100
      ml olivový olej (nefiltrovaný)
    • 1
      ks čajot
    • 1
      balení výhonky afilla
    • 100
      g sýr gouda (přestárlá)
    • 200
      g banánová šalotka
    • 5
      g mořská sůl (hrubá)
    • 5
      g pepř mletý (růžový)
    • 1
      ks granadilla
    • 1
      ks kaki
    • 100
      g datle (čerstvé)

Postup přípravy receptu

1
**Suroviny**:
2
Dančí kýtu jsme vybrali pro její měkkost a šťavnatost. Maso pro náš recept pochází z Čech, spolupracujeme s dodavateli v severních a středních Čechách. Naši dodavatelé se pohybují mezi myslivci, proto víme, že chuť masa daňka ovlivňuje druh krmiva, věk, způsob zastřelení i uchování před samotnou spotřebou (uskladnění v kůži nebo bez kůže, délka odležení masa). Na základě těchto informací a díky úzké spoluprací s našimi dodavateli můžeme přinést chutné masíčko na Váš stůl.
3
**Příprava masa**:
4
Kýtu nakrájejte na cca 1,5 cm široké plátky. Plátky potřete olivovým olejem (přibližně ½ lahvičky) a nechte odležet 30 minut v pokojové teplotě. Plátky poté vložte na pánev a opečte zprudka 2 minuty* na každé straně. Po opečení plátky vyjměte a poskládejte na plech. Mořskou sůl (½ pytlíčku) rozdrťte v hmoždíři nebo v mlýnku a maso na plechu osolte, stačí z jedné strany. Předehřejte troubu na 190C a vložte plátky na cca 5 minut* do trouby dopéct. Poté plech vyndejte a nechte ještě 1 minutu odležet. Výhonky affila nastříhejte nůžkami na menší kousky a posypejte jimi jednotlivé plátky steaku. Podávejte s čerstvými těstovinami.
5
**Příprava těstovin**:
6
Oloupejte šalotku a nakrájejte ji na drobno. Čajot omyjte, rozkrojte na čtvrtiny a odstraňte vnitřek podobně jako u jablka, neloupejte ho. Čajot nakrájejte na cca 1 cm velké kostičky. Na větší pánvi rozpalte zbytek olivového oleje, přidejte šalotku a čajot, orestujte a poduste do měkka cca 7-8 minut*. Rozdrťte růžový pepř (½ pytlíčku) v hmoždíři nebo v mlýnku a přidejte do pánve. Čerstvé těstoviny Pappardelle vložte do vroucí osolené vody (zbytek pytlíčku) a vařte 2-3 minuty*, dokud nebudou al dente (na skus). Po uvaření těstoviny sceďte a přimíchejte je na pánev s šalotkou a čajotem. Přidejte najemno nasekanou petrželku. Promíchejte a ihned servírujte.
7
**Příprava dezertu**:
8
Ovoce kaki omyjeme, odstraníme stopku, oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Granadillu omyjeme a rozkrojíme ostrým nožem na půlku. Přestárlý sýr gouda nakrájíme na malé kousky. Sýr, celé datle, kaki a půlky granadilly vhodně naservírujeme na talíř a podáváme na stůl. Tento typ ovoce a sýru krásně doplňuje hlavní chod. Datle Medjool se jedí celé, obsah granadilly se jí velmi dobře pomocí lžičky.
9
----
10
Zvěřinové maso patří neodmyslitelně do gurmánského jídelníčku. Proto nemůže chybět čerstvé chlazené zvěřinové maso ani na e-shopu Torád.cz. Nejvíce nás oslovil daněk, proto jsme ho přidali mezi aktuální recepty. Ochutnejte!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dančí kýta na pivu

Dančí kýta na pivu

Houbové kuře (nejen) s těstovinami

Houbové kuře (nejen) s těstovinami

Koprové krevety s těstovinami

Koprové krevety s těstovinami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Good Venison s.r.o. | 4. 7. 2014 13:14

    Nově otevřený internetový obchod se zvěřinovým masem nabízí akční ceny masa včetně dopravy po celé Praze. Good Venison s.r.o. eshop.goodvenison.cz

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Maso & ryby & mořské plody Zvěřina
Maso Pokrmy Zvěřina Z těstovin Říjen Listopad Prosinec Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banánová šalotka Čajot Dančí kýta Datle Granadilla Kaki Mořská sůl Olivový olej Papardelle Pepř mletý Petrželka Sýr Gouda Výhonky Afilla
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Polévka ze zeleného hrášku

Polévka ze zeleného hrášku

Meruňkovo-angreštová marmeláda

Meruňkovo-angreštová marmeláda

Barevné jablečné řezy

Barevné jablečné řezy

Bramborák z chleba

Bramborák z chleba

Čokoládová bomba bez pečení

Čokoládová bomba bez pečení

Červené zelí II.

Červené zelí II.

Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Fazolky s vepřovou panenkou

Fazolky s vepřovou panenkou

Bylinková žebírka na pivu

Bylinková žebírka na pivu

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

30
Slané cukroví
Slané cukroví
26
Pohanka s uzeným masem
Pohanka s uzeným masem
20
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
16
Zelná polévka s uzenými žebry
Zelná polévka s uzenými…
11
Jednoduché kokosky
Jednoduché kokosky

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Martina Preissová připustila: Plánovala nemocnému manželovi pohřeb

Martina Preissová připustila: Plánovala nemocnému manželovi pohřeb

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Dalamánky z chlebové mouky
Dalamánky z chlebové mouky
Dalgona candy
Dalgona candy
Dančí kýta na pivu
Dančí kýta na pivu
Danielina Pomazánka Pavaroti
Danielina Pomazánka Pavaroti
Dášiny brambory
Dášiny brambory
Datlové bonbony
Datlové bonbony
  • Recepty.cz
  • Dančí s těstovinami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact