• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dalamánky z chleba
Napište svůj komentář k receptu

Dalamánky z chleba

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 23
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dalamánky z chleba
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      ks chleba - centimetr silné krajíčky :
    • 1
      lžička drcený kmín
    • 500
      g hladká mouka
    • 30
      g droždí
    • 2
      lžička sůl
    • cukr krupice na špičku nože
    • hrubá sůl

Postup přípravy receptu

1
Pět krajíců chleba Šumava večer namočíme do studené vody, ve vodě je necháme do rána, ráno přebytečnou vodu slijeme (ponecháme), chleby neždímáme, jen rozmixujeme.
2
Hladkou mouku dáme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme cukr, půl decilitru vody z chleba, trošku promícháme s moukou a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme rozmixovaný chléb, kmín, sůl a jeli třeba přiléváme vodu, tolik, aby nám vzniklo hladké nelepivé těsto. Těsto necháme hodinu kynout. Pak rozdělíme na malé bochánky, které dobře propracujeme a vytvoříme bochánky, které uprostřed nakrojíme a necháme na plechu vyloženém pečícím papírem ještě nakynout. Po nakynutí, před vložením do předehřáté trouby na 180 °C je potřeme vodou, posypeme hrubou solí a kmínem.
3
Pečeme dorůžova, podáváme vlažné nebo vychladlé k čerstvé zelenině nebo polévkám, gulášům...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dalamánky

Dalamánky

Dalamánky II.

Dalamánky II.

Celozrnné dalamánky

Celozrnné dalamánky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Sugar | 18. 12. 2016 21:11

    Taky jsem nevidela pecene do zlatova a tak blbe bych se neptala.

  • zdeňka s.
    zdeňka s. | 18. 12. 2016 17:21

    V receptu je napsáno "chleba Šumava " a tím je velikost jasná,peče se jen co já pamatuji 50 roků pořád stejná velikost, jen kdysi býval i kulatý. A výraz pečeme do růžova je přece běžný. Dalamánky zkusím hned jak zbyde chleba, recepty tohoto autora jsou totiž top :-)

  • mlsnej vena | 15. 12. 2016 00:01

    Mira neurcitosti udaje krajic chleba je znacna. Z jak velkeho chleba? A ruzove pecivo jsem tedy jeste nevidel, jedine v cukrarne. Ale stejne to skusim, nejak to dopadne.

  • spendlovi | 27. 11. 2016 16:36

    byly mňamkový krásně křupaly a byla to naše první domácí výroba pečiva

  • allena89
    allena89 | 20. 4. 2014 15:50

    Ještě jsem je během pečení potřela bílkem a jsou krásně lesklé. :-)

  • allena89
    allena89 | 20. 4. 2014 15:49

    Výborné!!! Těsto krásně nakynulo a dobře se s ním pracovala. Už nikdy kupované dalamánky. Děkuji za recept.

  • Svobodová | 27. 10. 2013 17:59

    Naprosto bez chyby jsou ještě teplé, to jsem myslela, že na večeři nezbydou a budu muset pro pečivo. Udělala jsem česnekovou pomazánku, no prostě vynikající!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení Přílohy, pečivo a luštěniny Chléb & placky Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Přílohy Ostatní Pečivo Z mouky/obilovin Bezmasá jídla Pečiva Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Pečení Vegetariáni Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Chleba Cukr krupice Drcený kmín Droždí Hladká mouka Hrubá sůl Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr po břeclavsku

Kapr po břeclavsku

Palačinky s jahodovým přelivem

Palačinky s jahodovým přelivem

Tulácký guláš

Tulácký guláš

Chanso omáčka na špagety

Chanso omáčka na špagety

Houbové kroupy se zelím

Houbové kroupy se zelím

Hořčicoví utopenci se zelím

Hořčicoví utopenci se zelím

Jednoduchý meruňkový koláč

Jednoduchý meruňkový koláč

Jednoduchá vařená poleva

Jednoduchá vařená poleva

Karbanátky z brokolice

Karbanátky z brokolice

Doporučujeme

50 minut
Kotlety plněné kysaným zelím

Kotlety plněné kysaným zelím

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

34
Dunajské vlny s třešněmi
Dunajské vlny s třešněmi
24
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Jednoduché pudinkové šátečky
Jednoduché pudinkové…
18
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…

Zajímavé články

Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa? Otestujte se!
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa?…
Ořechové rohlíčky, které se rozplynou v puse: Křehký moučník podle receptu prezidentské kuchařky Čiriny
Ořechové rohlíčky, které se rozplynou v puse:…
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v týdnu
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v…
Halloween: Muffiny, cupcakes a další recepty na strašidelnou party, které vás budou bavit
Halloween: Muffiny, cupcakes a další recepty na…
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
AHA.cz Těžké časy Anny Geislerové: S dcerou řeší závislost

Těžké časy Anny Geislerové: S dcerou řeší závislost

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Flíska i rozepnutá saka: Která módní pekla by se neměla opakovat na státních vyznamenáních?

Flíska i rozepnutá saka: Která módní pekla by se neměla opakovat na státních vyznamenáních?

Ženy.cz Podzimní virózy: kýchání, rýma, kašel. Co se děje ve vašem těle a proč?

Podzimní virózy: kýchání, rýma, kašel. Co se děje ve vašem těle a proč?

Blesk.cz Fanouškům sitcomu Hotýlek není do smíchu: Zemřela Prunella Scalesová (†93)

Fanouškům sitcomu Hotýlek není do smíchu: Zemřela Prunella Scalesová (†93)

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy První detail, kterého si všimnete na obrázku, odhalí tajemství vaší osobnosti

První detail, kterého si všimnete na obrázku, odhalí tajemství vaší osobnosti

Další doporučené recepty:

Dalamánky
Dalamánky
Dalamánky II.
Dalamánky II.
Dalamánky s Jihočeskou nivou
Dalamánky s Jihočeskou nivou
Dalamánky z chlebové mouky
Dalamánky z chlebové mouky
Dalgona candy
Dalgona candy
Dančí kýta na pivu
Dančí kýta na pivu
  • Recepty.cz
  • Dalamánky z chleba
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact