• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Cuketové zelí - zavařené
Napište svůj komentář k receptu

Cuketové zelí - zavařené

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 204
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cuketové zelí - zavařené
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      kg cuketa
    • 6
      cibule
    • 0,50
      l ocet
    • 500
      g cukr
    • 50
      g sůl
    • 2
      lžíce kmín

Postup přípravy receptu

1
Cuketu vyčistíme od jader a hrubě postrouháme. Přidáme pokrájenou cibuli na kostičky a promícháme vše s cukrem, solí, kmínem a octem. Necháme asi 1/2 hod odležet a pak naplníme do sklenic a sterilujeme 30 minut při 85 °C.
2
V zimě jen podusíme na troše sádla a můžeme hodovat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zavařené fazolky nakyselo

Zavařené fazolky nakyselo

Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu

Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu

Cuketové zelí

Cuketové zelí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • aidaho | 20. 7. 2016 08:06

    zkus bramboruvý salát jak máš ráda jen místo brambor na kostičky cuketu, taky výborné

  • lena | 6. 9. 2015 12:50

    Je to výborné. Další super recept na zpracování cukety. Myslela jsem si, co toho nemám, ale ve finále po oloupání a vydlabání mi zbyly asi dvě kila nastrouhané cukety. Ale to zelí je fakt výborné, i za syrova jsem stále ochutnávala :-)) . Jednou jsem zkoušela dělat napůl kysané zelí a napůl cuketu k obědu a manžel to vůbec nepoznal a zelí si pochvaloval. Už jsme byli docela přejedení cuketových řízků a plněné cukety, takže tento recept mi přišel vhod. Je vážně skvělý, díky.

  • Iveta | 27. 8. 2014 08:58

    Výborné,všem chutná,děkuji za recept ;-)

  • Eliz | 8. 8. 2013 15:42

    Moc diky, prave jsem dodelala jednu davku, uz za syrova chutna dobre a uz se tesim, az ho otevreme :-) Jen pro ostatni, z teto davky je tak 6,5 velkych (0,7l) zavarovacek.

  • Radka | 22. 7. 2013 10:39

    Naprosto GENIÁLNÍ !!!

  • Jana Remková | 16. 8. 2008 11:44

    Takže,Ladi,jak vidíš,spadlo to přímo do komentářů!No,já sama cuketu nemám,ale pořád mne někdo zásobuje a můj syn je blázen do těch pečenáčů,takže se nebojím,že bych s tím neměla co udělat.To zelí rozhodně vyzkouším,v zimě budu jen konzumovat.Fan už jsem si koupila a dám pozor.Tdy v Albertu totiž není jiné práškové sladidlo a do Kaufu to je dost z ruky.

  • ladislava staffenová | 15. 8. 2008 08:44

    Tak Jani,odpovídala jsem,příspěvek byl prý uložen,ale kam mi není jasné.Takže ještě jednou: Fan určitě použít můžeš, jen dej pozor, abys nedala víc než 100g. Fan má tu vlastnost, že ve větším množství způsobí hořkost jídla. Takže radši kyselejší než hořké.Tak a teď jsem zvědavá,kam to spadne :-)))

  • ladislava staffenová | 15. 8. 2008 08:44

    Tak Jani,odpovídala jsem,příspěvek byl prý uložen,ale kam mi není jasné.Takže ještě jednou: Fan určitě použít můžeš, jen dej pozor, abys nedala víc než 100g. Fan má tu vlastnost, že ve větším množství způsobí hořkost jídla. Takže radši kyselejší než hořké.Tak a teď jsem zvědavá,kam to spadne :-)))

  • ladislava staffenová | 15. 8. 2008 08:38

    Jano,Fan určitě použít můžeš - ale pozor - nedej ho víc než těch 100g - Právě Fan má tu "pitomou" vlastnost, že ve větším množství udělá hořkou chuť,podle mě ale sladké je to i na těch 100g dost a radši kyslelejší než hořké.Taky dodělávám cukety a nechci je už vidět.Do příštího léta.:-)))

  • Jana Remková | 14. 8. 2008 23:41

    Tak,Ladi,taky to to zkusím s tím sladidlem,myslíš,že může být i Fan,nebo,jak se to jmenuje?Teď jsem dodělala od Terezky ty pečenáče z cukety a zase nějakou dostanu,tak je dobře,že je na ni využití.

  • Klára Keselyova | 14. 8. 2008 20:59

    Pani Lada, ďakujem za radu. Cukiny mám a sladidlo si zaobstarám. Prajem pekný večer, Klára.

  • ladislava staffenová | 14. 8. 2008 19:23

    Kláro, ještě jsem se nesetkala s žádným receptem,kde by normální cukr nešel naharadit dia sladidlem a věřte,že vím o čem mluvím.U tohoto receptu konkrétně jsem použila 100g diasladidla od firmy SCHNEEKOPPE s názvem Diabetiker Süsse - koupíte normálně v Kauflandu..Je to výborné a pro diabetiky naprosto skvělé. jo a tenhle recept je taky super!!!!

  • Klára Keselyova | 14. 8. 2008 09:56

    Nevia niekto, či sa to dá aj s umelým sladidlom? Ďakujem. Klára

  • Tereza J. | 14. 8. 2008 08:32

    Janka, vlani som zavarila, a môžem potvrdiť, že je to výborné, tohto roku som naložila zase .

  • Jana Pátková | 13. 8. 2008 22:15

    Také jsem dnes zavařila, sice cukety nebyly přerostlé, takové akorát a už to mám ve sklenicích, za týden zkusíme, zda je to dobré, ale syrové bylo fajné, takže dávám také velkou 1. Stále hledám a je jich tady dost recepty, kde se dají využít cukety - a kombinace další zeleniny, kterou mám na zahradě.

  • Tereza J. | 20. 8. 2007 17:51

    Práve som dozavárala, a ešte budem, cukiet mám veľa. Voňalo a vyzeralo to nádherne a aj surové chutilo:))) Vďaka za nový receptík, dávam 1.

  • Jaroslava Oumarová | 23. 1. 2007 17:29

    Je výborné, dávám 1:-)

  • Věra | 7. 9. 2006 08:11

    Cuketu mám 4 kg čisté váhy a vodu nepřidávám, pustí sama dostatek.

  • Dagmar Krejčí | 28. 8. 2006 20:29

    Já vím,že cuketa pustí vodu,ale neměla by se tam ještě přidat voda.Chtěla bych to zkusit,ale mám obavy aby to nebylo moc octové.A ty cukety jsou 4kg čisté váhy-myslím po vyčištění?

  • Airan Novakova | 28. 8. 2006 13:58

    Verko, jen cuketove zeli jsem jeste nezavarovala, diky za recept:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cuketa Cukr Kmín Ocet Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kremrole se šlehačkou

Kremrole se šlehačkou

Drobenkový tvarohový dort

Drobenkový tvarohový dort

Měsíční krajina

Měsíční krajina

Bleskový koláč s tuňákem a rajčátky

Bleskový koláč s tuňákem a rajčátky

Jednoduchá citronová buchta

Jednoduchá citronová buchta

Tvarohový mazanec dle Ládi Hrušky

Tvarohový mazanec dle Ládi Hrušky

Houbovo-smetanové špecle

Houbovo-smetanové špecle

Jednoduchá pomazánka s Romadurem

Jednoduchá pomazánka s Romadurem

Zeleninový salát s rukolou a opečenou bagetkou

Zeleninový salát s rukolou a opečenou…

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

48
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
29
Čerstvé kimchi
Čerstvé kimchi
25
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Zemřel D’Angelo (†51): Hudební svět oplakává ikonu R&B! V slzách je Jamie Foxx i John Legend

Zemřel D’Angelo (†51): Hudební svět oplakává ikonu R&B! V slzách je Jamie Foxx i John Legend

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

  • Recepty.cz
  • Cuketové zelí - zavařené
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact