• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Cuketové zelí
Napište svůj komentář k receptu

Cuketové zelí

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 172
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cuketové zelí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks cuketa 2-3 větší
    • 4
      ks cibule
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka mletý kmín
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      lžíce cukr krystal

Postup přípravy receptu

1
Cukety oloupeme, rozkrojíme a vnitřek s jádry vydlábneme. Nastrouháme na hrubším struhadle, do hrnce přídáme sůl, trochu pepře, mletý či celý kmín a mírně podlijeme vodou, aby se nepřipálilo. Občas zamícháme. Cuketa pustí hodně vody, dělám vždy plný hrnec zelí a pak je toho "jen" skoro půlka. Vaříme do měkka. Zatím si nakrájíme cibuli a na oleji či sádle zesklovatíme. Přidáme ještě olej a mouku a uděláme zásmažku. Tu pak přidáme k zelí, dochutíme cukrem, octem a zamícháme. Každý dle své chuti.
2
Zelí je opravdu moc chutné a velmi rychlé, cuketa je měkká téměř hned. Zelí podáváme se vším možným jako u klasického zelí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cuketové zelí

Cuketové zelí

Cuketové muffiny se slaninou a sýrem

Cuketové muffiny se slaninou a sýrem

Cuketové kari s masem

Cuketové kari s masem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Milada | 2. 8. 2016 10:53

    Nedávám mouku ale nastrouhaný syrový brambor :-)

  • pamelinka | 23. 9. 2015 11:25

    Včera uvařeno a výborné :-)

  • lenka vildomcová | 20. 8. 2013 18:53

    výborné zelí... mňam

  • mmiri | 29. 7. 2012 12:18

    já přidávám jak do klasického tak do cuketového zelí vydusit kousek špeku...

  • danmar | 11. 1. 2012 11:13

    výborný a rychlý recept.....dělala jsem k plněným bramborovým knedlíkům a nemělo to chybu....děkuju za super recept, budu dělat i nadále

  • eva | 10. 9. 2011 13:46

    já si cuketové zelí zavařuji, moc nám to chutná

  • hanka | 10. 8. 2011 11:00

    dělala jsem včera a je opravdu dobré a hlavně rychlá příprava

  • Zumbistka | 9. 8. 2011 09:17

    přidala jsem kelímek kysaný smetany, jak už tu bylo psáno, a fakt lahůdka!!

  • JURJA | 7. 8. 2011 12:39

    VÝBORNÉ,RYCHLÉ

  • JURJA | 7. 8. 2011 12:24

    VÝBORNÝ,MANŽEL MYSLEL,ŽE JE TO NOVÉ HLÁVKOVÉ ZELÍ,DOPORUČUJI VŠEM,HLAVNĚ JE TO RYCHLÉ

  • kazatel | 5. 8. 2011 11:00

    Mám hlad jdu do toho... sbíhaji se mi sliny. ;-)

  • Alexandra Daňková | 24. 9. 2009 16:01

    dobrota, dělala jsem s chlupatýma knedlama z cukety a brambor a do zelí jsem přimíchala uzené maso na kostičky

  • Iveta Janatová | 21. 9. 2009 07:56

    Tak jsem to musela vyzkoušet .Je to vynikající, doma všem chutnalo.Dělala jsem to s pečeným divočákem a chlupatými knedlíky,opravdu mohu doporučit.

  • Di - | 29. 8. 2008 16:28

    My ho máme také moc rádi, hlavně s chodskými knedlíky ze syrových brambor a rohlíků, které jsou nejlepší teď z letních brambor. Jen zelí připravuji trochu jednodušeji, v jednom hrnci, i když z naprosto stejných surovin. Nahrubo nastrouhanou cuketu posolím, nechám vypotit a sliji, ale vodu alespoň částečně uschovám. Cibuli na tuku osmažím, přidám cukr a nechám ho trochu zkaramelizovat. Pak vymačkanou cuketu, kmín a chvíli dusím. Zapráším moukou, chvíli zapražím, pak rozředím vodou z cukety a ochtím octem. Nechám provařit. Lze též nedávat cukr a zelí po zaprášení moukou rozředit kysanou smetanou. K tomu brambory a třeba kotletu. A protože je to maďarský recept, tak na paprice!

  • Božena Munzarová | 29. 8. 2008 16:10

    Super recept, chutná i dceři, která cuketu moc nemusí. Tchýně taky pochválila.

  • Jana z VM | 7. 8. 2006 10:42

    Včera jsem je ochutnávala u švagrové, bylo výborné !! Zase další zpracování této oblíbené letní suroviny.

  • Alena Tarabová | 7. 8. 2006 10:21

    I já jsem posílala recept na toto zelí, je opravdu dobré a ztotožňuji se s názorem Karly.

  • Karla | 7. 8. 2006 09:58

    Zelí z cuket dělám skoro na vlas stejně a hodně často. Je to rychlejší, má jemnou chuť a nemá takové vedlejší účinky (nadýmání) jako z pravého zelí.

  • Zdena z JM | 7. 8. 2006 09:54

    Tohle zelí máme raději než klasické.V létě si jej podusím velké množství,dám zmrazit a v zimě jen přidám osmaženou cibulku,zahustím,ochutím a zelí je hotovo.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Zeleninové Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cuketa Cukr krystal Hladká mouka Mletý kmín Ocet Pepř mletý Rostlinný olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Makrely na roštu

Makrely na roštu

Bílkový chlebíček

Bílkový chlebíček

Rychlý moučník

Rychlý moučník

Bramborové pusinky (1922)

Bramborové pusinky (1922)

Mrkvový dort s mandlemi

Mrkvový dort s mandlemi

Krůtí kostky se žampiony

Krůtí kostky se žampiony

Slaný anglický koláč

Slaný anglický koláč

Křehké jablkovo-tvarohové řezy

Křehké jablkovo-tvarohové řezy

Plněné brambory s rajčaty a mozzarellou

Plněné brambory s rajčaty a…

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

42
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
20
Caprese z červené řepy
Caprese z červené řepy
19
Vaření kečupu
Vaření kečupu
18
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
18
Rychlá babiččina bábovka 100 let starý
Rychlá babiččina bábovka…

Zajímavé články

Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
AHA.cz Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Móda z galavečeru Pure Model: Kdo zazářil a oblékl nejpovedenější outfit večera?

Móda z galavečeru Pure Model: Kdo zazářil a oblékl nejpovedenější outfit večera?

Ženy.cz Jak si připravit retro Vánoce?

Jak si připravit retro Vánoce?

Blesk.cz Smyslná Vica Kerekes: Nová láska!

Smyslná Vica Kerekes: Nová láska!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Další doporučené recepty:

Cuketové těstoviny se sýrem
Cuketové těstoviny se sýrem
Cuketové topinky (tousty)
Cuketové topinky (tousty)
Cuketové tortilly (placky) se sýrem - bez mouky
Cuketové tortilly (placky) se sýrem -…
Cuketové zelí
Cuketové zelí
Cuketovo - masová směs
Cuketovo - masová směs
Cuketovo - smetanová omáčka na fusilli
Cuketovo - smetanová omáčka na fusilli
  • Recepty.cz
  • Cuketové zelí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact