• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Cuketové čatní I
Napište svůj komentář k receptu

Cuketové čatní I

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 144
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cuketové čatní I
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg cuketa může být i dýně
    • 2
      ks červená paprika
    • 250
      g cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      lžička zázvor čerstvě nastrouhaný
    • 4
      lžíce rozinky
    • 500
      ml vinný ocet
    • 100
      g cukr
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička cayenský pepř
    • 2
      ks nové koření kuličky
    • koriandr

Postup přípravy receptu

1
Cukety a papriky nakrájíme na malé kostičky, cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Zeleninu dáme do hrnce, přidáme ocet, cukr, sůl, pepř, všechno promícháme a pomalu vaříme za občasného míchání asi 40 minut. Horké čatní naložíme do malých skleniček, uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
2
Čatní používáme jako přílohu k masům, nářezům, všude tam, kde bychom použili např. hořčici.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečné čatní

Jablečné čatní

Jehněčí panenka s višňovým čatní

Jehněčí panenka s višňovým čatní

Rebarborové čatní

Rebarborové čatní

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • MIŇAS | 29. 9. 2014 14:46

    JA DÁVÁM 150ml octa a stačí Nezbývá.než udělat to samé množství bez octa promíchat a převařit.Nebo přidávat do omáček a polevek na dochucení.

  • menhasami | 1. 9. 2014 17:51

    Tak jsem uvařila podle tohoto receptu, měsíc jsme to nechali ležet a nyní otevřeli. Musím konstatovat že Všechny ingredience mi přijdou ok, jen toho octa bych dala méně, asi lepší dát málo a podle chuti přidávat. Je to kyselé až běda, teď nevím co s tím. :'(

  • Tereza J. | 17. 8. 2008 08:01

    Janka, ono sa to státím rozleží, ja bežne používam aj normálny ocot a kyslé to nie je, má to to takú akurát chuť. Ide tam cukor, hrozienka, to sa chuť vyrovná. Nedala si menej cukru alebo nepreliala ocot ? Alebo jednoducho na tvoju chuť sa ti to zdá kyslé. Prispôsob si to samozrejme podľa seba :)))

  • Jana Pátková | 16. 8. 2008 21:39

    Mám tam vše dle receptu, ale je to moc kyselé-asi moc octu, takže jsem odstavila a zítra budu přidávat další integrience podle chuti a převařím znovu, byla by škoda tento recept "pokazit", ale asi jsem něco "zmrskla", tak to musím napravit, ale vlastně přidáním zeleniny a koření nic nezničím, jen toho bude více a bude to trošinku jinačí.

  • Jana Pátková | 13. 8. 2008 22:05

    Tak děkuji a zítra to musím dokoupit, aby to bylo "fajné" jak vypadá recept. Já totiž musím ty cuketky zpracovat, máme jich mraky a už se těším na tento recept. Děkuji Jana.

  • Tereza J. | 13. 8. 2008 21:12

    Janka, ten zázvor je tam dôležitý, ale ak nemáš čerstvý, nahraď ho mletým, korenie zázvor dostať všade v potravinách. Asi ho bude treba viac než čerstvého. Radšej to chutnaj.

  • Jana Pátková | 13. 8. 2008 20:34

    Tak se na to chystám, ale nemám zázvor, snad to jde i bez něj, Terezko myslíš, že to jde, zítra už na tom pracuji.

  • Věra Vondráčková | 6. 9. 2006 14:25

    Uvařila jsem to a je to opravdu výborné, takže budu dělat další várky, abych měla pro celou rodinu. Já osobně několik let již dělám jablečné, které je také výborné, ale tohle je zase jiné a skvělé. Jen jsem po uvaření dala čatní jestě do mixeru, aby bylo hladší a pak znovu povařila a teprve plnila skleničky.Díky za recept

  • Airan | 23. 5. 2006 13:24

    Terezko, recept vypada skvele, dalsi vyborny napad na "skreckove zasoby" :-)) Jestli nekdo se zdrzije v srpnu v Praze, rada cukety dodam a to z velke radosti, ze mi pomuzete se jich zbavit:-)

  • Pavlína Svitáková | 23. 5. 2006 10:11

    To bude něco pro mne,nemusím plnotuč.hořčici jako přílohu,takže toto se bude hodit a dle přísad usuzuji,že to může být výborné.Dělám z cuket vše možné a toto neznám.Uloženo.Děkuji Terezko!!

  • Zdena z JM | 22. 5. 2006 14:17

    Tyto stránky jsem objevila loni v létě a to tak,že jsem hledala nějaké recepty na využití cuket.Našla jsem jich tady spoustu.Vyzkoušela jsem asi 5 druhů různých omáček a hořčic.Všechny byly moc dobré.Myslela jsem,že letos nebudu experimentovat a udělám ty samé.Ale budu experimentovat a tuhle určitě vyzkouším.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání
Ostatní Zavařování a nakládání Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cayenský pepř Červená paprika Česnek Cibule Cuketa Cukr Koriandr Nové koření Rozinky Sůl Vinný ocet Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Muffinky borůvkové

Muffinky borůvkové

Vynikající zapečené palačinky

Vynikající zapečené palačinky

Kokosovo-čokoládová buchta s mandarinkami

Kokosovo-čokoládová buchta s…

Pomazánka z vařeného masa

Pomazánka z vařeného masa

Velikonoční jidáše

Velikonoční jidáše

Salát z grilované zeleniny

Salát z grilované zeleniny

Přírodní plátek s fazolkami

Přírodní plátek s fazolkami

Krémová kukuřičná polévka

Krémová kukuřičná polévka

Avokádový dezert

Avokádový dezert

Doporučujeme

20 minut
Pečené batáty se zelným salátem a pestem

Pečené batáty se zelným salátem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

51
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
41
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
18
Išelská kolečka
Išelská kolečka
18
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
14
Guláš z divočáka (kančí guláš)
Guláš z divočáka (kančí…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které se pojí k 11. listopadu?
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které…
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak ji připravit, aby byla měkká a křupavá?
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak…
AHA.cz NÁSILÍ U PILAROVÉ: Ex jí uhodil... a protrhl bubínek!

NÁSILÍ U PILAROVÉ: Ex jí uhodil... a protrhl bubínek!

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Šťastný Pierce Brosnan: Setkání se synem po 20 letech!

Šťastný Pierce Brosnan: Setkání se synem po 20 letech!

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

  • Recepty.cz
  • Cuketové čatní I
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact