• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Čtyřvrstvý koláč
Napište svůj komentář k receptu

Čtyřvrstvý koláč

autor: Ivana Samcová
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čtyřvrstvý koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • těsto
    • 11
      polohrubá mouka
    • 11
      mléko
    • 6
      cukr
    • 2
      vejce
    • 6
      lžíce máslo rozpuštěné
    • 1
      ks prášek do pečiva
  • nádivka
    • citronová kůra
    • 2
      vejce
    • 500
      g tvaroh
    • smetana
    • moučkový cukr
    • hnědý rum
  • ovoce
    • 750
      g švestky
    • hnědý rum
    • voda
    • cukr
    • meruňky
    • jablka
    • jahodová marmeláda
    • skořice
    • cukrářské piškoty podrcené
  • drobenka
    • hrubá mouka
    • cukr krystal
    • máslo

Postup přípravy receptu

1
Vypracujeme těsto, upečeme na vymazaném a vysypaném plechu (jen málo upečené - hodně světlé). Upečenou placku necháme na plechu prochladnout a pak ji pokryjeme tvarohovou nádivkou. Na nádivku dáme vrstvu ovoce. Švestky nebo meruńky můžou být syrové, ale jablka podusím s uvedenými surovinami (prakticky je rozdusím). Posypeme drobenkou a dáme znovu zapéci, až drobenka zrůžoví. Ovoce pod drobenkou můžeme ještě pocukrovat. S pečením opatrně, aby nebylo těsto ze spodu příliš upečené. Peču chvíli zhora i zdola, pak už jen dopékám s vrchním pečením.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hruškový koláč s vanilkovým medem

Hruškový koláč s vanilkovým medem

Makový koláč se švestkami a mandlemi

Makový koláč se švestkami a mandlemi

Kynutý koláč s tvarohem

Kynutý koláč s tvarohem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Gábina H | 26. 8. 2007 21:01

    S mákem to bylo taky super.

  • Jana Chmelová | 26. 8. 2007 14:03

    Koláč je opravdu moc dobrý , chutnal celé naší rodině.Zkusila jsem podusit místo jablek hrušky a bylo to taky moc dobré. Děkuji za výborný recept. Dávám za 1 !

  • Ivana Samcová | 25. 8. 2007 11:33

    Gábino, zapomněla jsem se zeptat, jaký to bylo s tím makem?

  • Gábina H | 24. 8. 2007 10:49

    Ještě poznámka, chtěla jsem dělat na velký plech, ale z toho množství je to málo, tak jsem všechny ingredience zdvojnásobila a bylo to ok. Drobenku jsem dělala z krystalového cukru, ale byl moc hrubý, takže to příště zkusím z moučkového. Kombinace tvarohu a švestek je úžasná, díky za recept a posílám velkou 1

  • Gábina H | 24. 8. 2007 10:26

    Koláč je výborný, pekla jsem jej včera. Na část jsem přidala i pátou vrstvu - makovou. Jen jsem se chtěla zeptat, zda jste Ivano nezkoušela péct koláč najednou. Myslíte, že by to nešlo bez toho předpékání?

  • Ivana Samcová | 22. 8. 2007 18:19

    Pavlo, jsem ráda, že vám chutnal. K té době pečení, přiznám se, časy pečení vůbec neregistruju. Dělám to většinou všechno od oka, jen mimořádně sleduju čas. Ale hlavní je, že se vám povedl. Zdravím, Ivana.

  • Pavla Potočková | 22. 8. 2007 10:53

    tak vcera jsem kolac vyzkusela a je opravdu vyborny,nepripadal mi zas tak pracny.Ale tim ze nebyla uvedena alespon priblizna doba a teplota peceni,tak jsem ho malinko nedopekla (spodni cast jsem pekla asi 10min na 175st.,cely kolac pak jeste asi 35min na 160st).Davam jednicku.Diky

  • Hanna Bachinger | 4. 8. 2007 00:01

    Nepecu casto, kolac je casove narocny /4 vrstvy/.Ale o to lepsi. Muj tip: do tvarohu trosku vanilkoveho cukru a do drobenky spetku skorice a mlete orechy. Muj favorit!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Svačina Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Cukr krystal Cukrářské piškoty Hnědý rum Hrubá mouka Jablka Jahodová marmeláda Máslo Meruňky Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořice Smetana Švestky Tvaroh Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí maso na zelenině

Hovězí maso na zelenině

Plundrové těsto

Plundrové těsto

Kynuté těsto - základní recept

Kynuté těsto - základní recept

Díratá buchta z čokoládových figurek

Díratá buchta z čokoládových figurek

Arabská rýže

Arabská rýže

Valašská zelňačka s houbami

Valašská zelňačka s houbami

Rychlé chilli fazole

Rychlé chilli fazole

Carrot cake (Mrkvový dort) s pomerančem

Carrot cake (Mrkvový dort) s…

Švestkové muffiny s mákem (hrnkový recept)

Švestkové muffiny s mákem (hrnkový…

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

44
Klasické lečo
Klasické lečo
37
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
27
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
24
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
21
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Čtyřvrstvý koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact