• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Crumble s ovocem
Napište svůj komentář k receptu

Crumble s ovocem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.6
hodnotilo: 19
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Crumble s ovocem
Crumble s ovocem
Crumble s ovocem
Crumble s ovocem
Crumble s ovocem
Crumble s ovocem
Crumble s ovocem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Uvnitř šťavnatý a plný lahodného letního ovoce, jako jsou meruňky, broskve a blumy, na povrchu pak nádherně křupavý, díky křupavé máslové drobence s plátky mandlí. Tenhle rychlý a snadný dezert si prostě zamilujete!

Suroviny

6 porce
    • 750
      g ovoce meruňky, broskve, nektarinky, blumy…
    • 80
      g třtinový cukr
    • 80
      g špaldová mouka
    • 100
      g ovesné vločky jemné
    • 50
      g mandlové lupínky
    • 150
      g máslo studené, + na vymazání formy

Postup přípravy receptu

1
Ovoce omyjte, zbavte pecek a pokrájejte na malé kousky. Zapékací formu vymažte máslem a rozložte do ní ovoce, mělo by vytvořit silnější vrstvu. Ovoce zasypte dvěma lžícemi cukru.

RADA: Báječně křupavý crumble: Vyzkoušejte 3 skvělé recepty

2
Do mísy dejte mouku, vločky, plátky mandlí, zbytek cukru a na kousky pokrájené studené máslo, prsty spojte všechny suroviny na drobenku. Nasypte ji rovnoměrně na ovoce. Pekáč dejte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte asi hodinu. Ovoce by mělo pustit šťávu a krusta se vypeče dozlatova a dokřupava.
3
Crumble je dobrý ještě teplý, ale i studený. Upečené ovoce je skvělé třeba do jogurtu. Co nesníte hned, uzavřete do sklenice a uložte v lednici. Vydrží tak pár týdnů, ale nejspíš ho sníte hned. Tohle je dokonalé spojení šťavnatého ovoce a křupavé krusty.

RADA: Připaluje se vám těsto odspodu? Tyhle tipy se vám budou hodit!

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (srpen/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hruškový crumble s perníkem

Hruškový crumble s perníkem

Švestkový crumble s amarettem, mákem a mandlemi

Švestkový crumble s amarettem, mákem…

Jablkový crumble s ořechy a brusinkami

Jablkový crumble s ořechy a brusinkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly FOOD Vegetariánské a zdravé
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Mandlové lupínky Máslo Ovesné vločky Ovoce Špaldová mouka Třtinový cukr

Vanilkový extrakt

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní masové nudličky

Pikantní masové nudličky

Zapékaná kapusta

Zapékaná kapusta

Jemné kuřecí závitky

Jemné kuřecí závitky

Vyprošťovací česnečka

Vyprošťovací česnečka

Nízká čokoládová buchta

Nízká čokoládová buchta

Česneková plec

Česneková plec

Květákový salát (nejen) s vejci

Květákový salát (nejen) s vejci

Makovník, Makovec

Makovník, Makovec

Pečené kuře s rýží

Pečené kuře s rýží

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Vanilkový extrakt

Poslední sledované recepty

88
Zeleninovo-ovocný salát s dresingem
Zeleninovo-ovocný salát…
74
Bylinkový čaj s lípou a chmelem
Bylinkový čaj s lípou a…
63
Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem
Kynutý povidlový knedlík…
37
Kuřecí / králičí ragú s hlívou
Kuřecí / králičí ragú s…
31
Nejlepší pomazánka na chlebíčky
Nejlepší pomazánka na…

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Ostrý start show Zrádci 2: Hned tři nečekaní odpadlíci! A první konkláve 'čarodějnic'

Ostrý start show Zrádci 2: Hned tři nečekaní odpadlíci! A první konkláve 'čarodějnic'

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Další doporučené recepty:

Crumble s kaki
Crumble s kaki
Crumble s meruňkami
Crumble s meruňkami
Crumble s ostružinami
Crumble s ostružinami
Cuba libre
Cuba libre
Cuketa / patizon na paprice - rychlý paprikáš
Cuketa / patizon na paprice - rychlý…
Cuketa na medu
Cuketa na medu
  • Recepty.cz
  • Crumble s ovocem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact