• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Cronuty
Napište svůj komentář k receptu

Cronuty

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cronuty
Cronuty
Cronuty
Cronuty
Cronuty
Cronuty
4fotografie
Nahrát fotku
 

Cronut je moderní sladké pečivo, které ve své cukrárně v New Yorku poprvé připravil cukrář Dominique Ansel. Při přípravě těsta se inspiroval francouzským croissantem, zatímco tvar moučníku připomíná donut. Na naší verzi s karamelovou polevou si jistě pochutná celá rodina.

Suroviny

12 porce
  • Těsto
    • 500
      g hladká mouka
    • 15
      g sůl
    • 60
      g cukr krupice
    • 42
      g droždí
    • 260
      ml voda
    • 365
      g máslo
    • 1
      lžíce smetana ke šlehání
    • 1
      ks bílek
  • Poleva
    • 150
      g cukr krupice
    • 100
      ml smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

1
V míse smíchejte mouku, sůl, cukr, rozdrobené droždí, vodu, bílek, smetanu ke šlehání a 115 g změklého másla. Vařečkou nebo v robotu s hákem krátce vypracujte těsto. Těsto přesuňte do mísy lehce vytřené olejem a překryjte potravinovou fólií. Nechte kynout na teplém místě asi 1,5 hodiny. Zbytek másla pokojové teploty vyválejte mezi dvěma listy pečicího papíru do čtverce 20 x 20 cm a nechte v ledničce krátce ztuhnout.

RADA: Jak na kynuté těsto

2
Nakynuté těsto ještě v míse prohněťte. Uchopte těsto za okraj a vmáčkněte ho doprostřed a postupujte po celém obvodu. Těsto vyklopte na lehce pomoučněný povrch a vyválejte do čtverce o hraně přibližně 25 cm. Na těsto položte plát másla, aby rohy másla byly asi uprostřed stran plátu těsta. Přečnívající těsto přehněte přes máslo do tvaru obálky a hrany spojte. Obálku rozválejte na obdélník a po delší straně přeložte na třetiny. Nechte ho zabalené v potravinové fólii asi 30 minut zchladit. Rozválení na obdélník, složení a zchlazení ještě 2x zopakujte. 4. Hotové těsto vyválejte na lehce pomoučněné ploše na plát vysoký asi 1,5 cm a vykrájejte cronuty. Překryjte je lehce naolejovanou fólií a nechte kynout asi 20 minut. Poté cronuty usmažte v oleji o teplotě 175°C 1,5 minuty po každé straně a nechte zchladnout na mřížce.
3
Připravte polevu. Do silnostěnného hrnce nasypte 150 g cukru a nechte na středním ohni rozpustit a zkaramelizovat do světle hnědé barvy. Stáhněte z ohně a přilijte smetanu. Opět vraťte na oheň a míchejte do úplného rozpuštění. Krátce zchladlou karamelovou polevou polévejte cronuty. Nechte 15 minut zatuhnout a podávejte. Tip: Těsto válejte v chladné kuchyni a nejlépe na studené mramorové desce.

RADA: 5 vychytávek k pečení

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Donutky

Donutky

Donuty

Donuty

Donuty s borůvkovou polevou

Donuty s borůvkovou polevou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly FOOD
Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Droždí Hladká mouka Máslo Smetana ke šlehání Sůl Voda

Veganské lívance

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrníčková buchta pro nezkušené

Hrníčková buchta pro nezkušené

Minipizzy

Minipizzy

Losos se smetanovo-česnekovou omáčkou

Losos se smetanovo-česnekovou omáčkou

Buchta s rosolem

Buchta s rosolem

Kuřecí zbytkový salát

Kuřecí zbytkový salát

Mexické maso

Mexické maso

Dýňová bábovka (řez) s kokosem

Dýňová bábovka (řez) s kokosem

Tvaroh s rakytníkovým pyré

Tvaroh s rakytníkovým pyré

Hrášková polévka - smetanová

Hrášková polévka - smetanová

Doporučujeme

35 minut
Červené špagety

Červené špagety

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Veganské lívance

Poslední sledované recepty

134
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
36
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
29
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
28
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
24
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
AHA.cz Deník Aha! 10.10.2025

Deník Aha! 10.10.2025

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Americká megastar Taylor Swift: Skládá na prastarém klavíru z Čech

Americká megastar Taylor Swift: Skládá na prastarém klavíru z Čech

SportRevue.cz 15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Další doporučené recepty:

Croissanty s čokoládou
Croissanty s čokoládou
Croissanty s mandlovou náplní
Croissanty s mandlovou náplní
Croissanty: recept na francouzskou klasiku
Croissanty: recept na francouzskou…
Crostini s mozzarellou a jahodami
Crostini s mozzarellou a jahodami
Crumble s jablky
Crumble s jablky
Crumble s kaki
Crumble s kaki
  • Recepty.cz
  • Cronuty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact