• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Cronuty
Napište svůj komentář k receptu

Cronuty

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cronuty
Cronuty
Cronuty
Cronuty
Cronuty
Cronuty
4fotografie
Nahrát fotku
 

Cronut je moderní sladké pečivo, které ve své cukrárně v New Yorku poprvé připravil cukrář Dominique Ansel. Při přípravě těsta se inspiroval francouzským croissantem, zatímco tvar moučníku připomíná donut. Na naší verzi s karamelovou polevou si jistě pochutná celá rodina.

Suroviny

12 porce
  • Těsto
    • 500
      g hladká mouka
    • 15
      g sůl
    • 60
      g cukr krupice
    • 42
      g droždí
    • 260
      ml voda
    • 365
      g máslo
    • 1
      lžíce smetana ke šlehání
    • 1
      ks bílek
  • Poleva
    • 150
      g cukr krupice
    • 100
      ml smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

1
V míse smíchejte mouku, sůl, cukr, rozdrobené droždí, vodu, bílek, smetanu ke šlehání a 115 g změklého másla. Vařečkou nebo v robotu s hákem krátce vypracujte těsto. Těsto přesuňte do mísy lehce vytřené olejem a překryjte potravinovou fólií. Nechte kynout na teplém místě asi 1,5 hodiny. Zbytek másla pokojové teploty vyválejte mezi dvěma listy pečicího papíru do čtverce 20 x 20 cm a nechte v ledničce krátce ztuhnout.

RADA: Jak na kynuté těsto

2
Nakynuté těsto ještě v míse prohněťte. Uchopte těsto za okraj a vmáčkněte ho doprostřed a postupujte po celém obvodu. Těsto vyklopte na lehce pomoučněný povrch a vyválejte do čtverce o hraně přibližně 25 cm. Na těsto položte plát másla, aby rohy másla byly asi uprostřed stran plátu těsta. Přečnívající těsto přehněte přes máslo do tvaru obálky a hrany spojte. Obálku rozválejte na obdélník a po delší straně přeložte na třetiny. Nechte ho zabalené v potravinové fólii asi 30 minut zchladit. Rozválení na obdélník, složení a zchlazení ještě 2x zopakujte. 4. Hotové těsto vyválejte na lehce pomoučněné ploše na plát vysoký asi 1,5 cm a vykrájejte cronuty. Překryjte je lehce naolejovanou fólií a nechte kynout asi 20 minut. Poté cronuty usmažte v oleji o teplotě 175°C 1,5 minuty po každé straně a nechte zchladnout na mřížce.
3
Připravte polevu. Do silnostěnného hrnce nasypte 150 g cukru a nechte na středním ohni rozpustit a zkaramelizovat do světle hnědé barvy. Stáhněte z ohně a přilijte smetanu. Opět vraťte na oheň a míchejte do úplného rozpuštění. Krátce zchladlou karamelovou polevou polévejte cronuty. Nechte 15 minut zatuhnout a podávejte. Tip: Těsto válejte v chladné kuchyni a nejlépe na studené mramorové desce.

RADA: 5 vychytávek k pečení

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Donutky

Donutky

Donuty

Donuty

Donuty s borůvkovou polevou

Donuty s borůvkovou polevou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly FOOD
Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Droždí Hladká mouka Máslo Smetana ke šlehání Sůl Voda

Veganské lívance

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Párky v listovém těstě

Párky v listovém těstě

Volská oka speciál

Volská oka speciál

Dort od lenocha

Dort od lenocha

Výborná pizza

Výborná pizza

Holandské řízky s nivou

Holandské řízky s nivou

Přírodní plátky se zeleninou a fazolemi

Přírodní plátky se zeleninou a…

Báječné ovocné řezy - krémeš

Báječné ovocné řezy - krémeš

Jednoduché špecle se zelím a masem

Jednoduché špecle se zelím a masem

Kološvárské zelí z remosky

Kološvárské zelí z remosky

Doporučujeme

90 minut
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně

Dokonale šťavnatá vepřová pečeně

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Veganské lívance

Poslední sledované recepty

56
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
34
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
29
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
27
Klasické lečo
Klasické lečo
24
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…

Zajímavé články

Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
Podzimní víkendové hody: Připravte si výtečné menu, od polévky až po moučník!
Podzimní víkendové hody: Připravte si výtečné…
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
AHA.cz Krize Kostkové a Ebena! Moderátorka přiznala společné trápení

Krize Kostkové a Ebena! Moderátorka přiznala společné trápení

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Rudolf Hrušínský (79): 25 let tajil rozchod s manželkou! S kým teď žije?

Rudolf Hrušínský (79): 25 let tajil rozchod s manželkou! S kým teď žije?

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

Další doporučené recepty:

Croissanty s čokoládou
Croissanty s čokoládou
Croissanty s mandlovou náplní
Croissanty s mandlovou náplní
Croissanty: recept na francouzskou klasiku
Croissanty: recept na francouzskou…
Crostini s mozzarellou a jahodami
Crostini s mozzarellou a jahodami
Crumble s jablky
Crumble s jablky
Crumble s kaki
Crumble s kaki
  • Recepty.cz
  • Cronuty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact