• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Crème brûlée
Napište svůj komentář k receptu

Crème brûlée

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 10
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Crème brûlée
Crème brûlée
Crème brûlée
Crème brûlée
Crème brûlée
Crème brûlée
Crème brûlée
Crème brûlée
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 500
      ml smetana ke šlehání lze použít i 250 ml smetany ke šlehání a 250 ml plnotučného mléka
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • 4
      ks žloutek
    • 70
      g cukr
    • třtinový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

1
Vanilkový lusk podélně rozřízněte a nožem z něj vyškrábejte zrníčka. Smetanu nalijte do rendlíku, přidejte zrníčka z vanilkového lusku i celý lusk a za průběžného míchání zahřejte těsně pod bod varu. Odstavte z ohně, nechte prochladnout a lusk vyjměte.
2
V míse vyšlehejte žloutky s cukrem do světlé pěny a pomalu do ní za stálého míchání přimíchejte svařenou teplou (ne horkou) smetanu. Vzniklý krém rozdělte do 4-6 zapékacích misek tak, aby nesahal až po okraj. Misky postavte na hlubší plech a kolem nich nalijte vařící vodu tak, aby její hladina sahala do poloviny výšky formiček. Vše vložte do trouby vyhřáté na 150 °C a pečte asi 30 minut, dokud krém není dokonale tuhý.
3
Krém ve formičkách nechte vychladnout na pokojovou teplotu a pak ho ještě vychlaďte v lednici. Než misky dáte do lednice, překryjte je potravinovou fólií.

RADA: Jak udělat crème brûlée i bez flambovací pistole

4
Na povrch každého krému ve formičce nasypte lžičku třtinového cukru a flambovací pistolí opalte, aby cukr zkaramelizoval a vznikla křehká krusta. Ihned podávejte. Pokud nemáte flambovací pistoli, krém rychle zapečte v troubě pod rozpáleným grilem nebo na cukr přiložte dobře rozpálenou kovovou lžíci.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Crème Brûlée

Crème Brûlée

Crème brûlée s bobkovým listem

Crème brûlée s bobkovým listem

Kaštanové crème brûlée

Kaštanové crème brûlée

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Svačina Pečení Chlazení Šlehání Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Smetana ke šlehání Třtinový cukr Vanilkový lusk Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šlehačkový koláč

Šlehačkový koláč

Piškotové řezy s angreštem

Piškotové řezy s angreštem

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Tvarohové brambory - zapečené

Tvarohové brambory - zapečené

Přírodní maso s cuketou - minutka

Přírodní maso s cuketou - minutka

Pečená zelenina - výborná

Pečená zelenina - výborná

Vepřové medailonky s pepřovou omáčkou

Vepřové medailonky s pepřovou omáčkou

Pikantní salát s čočkou

Pikantní salát s čočkou

Máslo s medvědím česnekem

Máslo s medvědím česnekem

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

36
Havlův burgundský guláš
Havlův burgundský guláš
32
Vynikající kvasnicové knedlíčky do polévky od babičky
Vynikající kvasnicové…
30
Čokoládový závin - nejrychlejší
Čokoládový závin -…
27
Jednoduchá koprová omáčka z mléka
Jednoduchá koprová…
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz Velká radost v rodině Ivana Hlase: Další miminko!

Velká radost v rodině Ivana Hlase: Další miminko!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

Další doporučené recepty:

Cream cheese s třešněmi
Cream cheese s třešněmi
Créme á la Ritz
Créme á la Ritz
Crème Brûlée
Crème Brûlée
Crème brûlée
Crème brûlée
Crème brûlée s bobkovým listem
Crème brûlée s bobkovým listem
Crêpes Suzette
Crêpes Suzette
  • Recepty.cz
  • Crème brûlée
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact