• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Coq au vin se žampiony
Napište svůj komentář k receptu

Coq au vin se žampiony

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Coq au vin se žampiony
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 250
      g šalotka
    • 2
      stroužek česnek
    • 150
      g žampiony
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      ks bobkový list
    • 1
      svazek bylinky tymián, petrželka, majoránka
    • 500
      ml červené víno
    • 100
      ml masox slepičí

Postup přípravy receptu

1
Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na osm porcí. Očištěnou šalotku rozčtvrtíme, česnek pokrájíme na kostičky a žampiony na plátky. Vše opékáme na rozpáleném oleji asi 5 minut. Vyjmeme a dáme stranou. Opečeme porce kuřete, přidáme šalotku, česnek, žampiony a okořeníme. Bylinky omyjeme, osušíme, svážeme do kytičky a přidáme spolu s bobkovým listem k masu. Zalijeme vínem a dusíme asi 10 minut. Poté přidáme vývar a dusíme 20 minut. Krátce před podáváním kytičky bylinek spolu s kuřetem vyjmeme. Podáváme s bagetkami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špagety s kuřecím masem, žampiony a hráškem

Špagety s kuřecím masem, žampiony a…

Karbanátky nebo sekaná s okurkou a žampiony

Karbanátky nebo sekaná s okurkou a…

Bramborovo-celerová polévka (krém) se žampiony

Bramborovo-celerová polévka (krém) se…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Emko01 | 21. 5. 2017 12:01

    Mňamka, za mě plný počet bodů :)

  • Emko01 | 21. 5. 2017 12:01

    :) mňamka :), dneska k obědu a skvělé jídlo :).

  • Kateřina Dvořáková | 4. 6. 2008 13:56

    Na tenhle odkaz jsem také narazila, ale to je vykosťování na roládu a porcování na 4 díly :c) No budu to muset zkusit, já se s tím kuřetem při porcováním vždycky hrozně peru, a to ho jen čtvrtím! :c) Každopádně děkuji!

  • Gábina H | 4. 6. 2008 12:56

    Ještě jsem našla něco na Labužníkovi, i s obrázky http://www.labuznik.com/article.php?ID=54

  • Gábina H | 4. 6. 2008 12:54

    Tak ještě rozporcujte stehna na 2 díly - horní paličku a dolní stehno a prsa také na 2 díly - jeden díl s křidélkem a druhý bez - máte celkem 8 dílů

  • Kateřina Dvořáková | 4. 6. 2008 12:31

    Můžete mi někdo, prosím, poradit, jak se porcuje kuře na 8 porcí? (Nebo přiložit odkaz na nějaký návod, nejlépe obrázkový. Nikde se mi nepodařilo pořádný najít). Já to umím jen na 4 :c)

  • Petule B. | 25. 3. 2008 23:38

    Pred chvili jsem dovarila (na zitrek). No musim zapet jen chvalu! Ale uz podle receptu jsem vedela, ze to bude luxusni papani. Uvidime, jak se to rozlezi do zitra, ale bude to jedine lepsi. Bylinky jsem nemela bohuzel cerstve, tak jsem je dala v susene podobe. A taky se priznam, ze jsem pro zjednoduseni nejprve osmahla kousky kurete a pak jsem s nimi dal smazila i cesnek, salotku a zampiony. Nicmene vysledek stoji opravdu za to!!!

  • Vaclav Smoranc | 20. 3. 2005 11:55

    Chutný recept spousta vinné štávy,vína jsme použili asi tak 300-350 ml,před podáváním jsme to celé dali do vyhřáté trouby tak na 10-15 minut a kůžička se vice propeče.Jako přílohu jsme použili další nový recept,gnocchi.Děkujeme

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Bylinky Červené víno Česnek Kuřecí maso Masox Pepř mletý Rostlinný olej Šalotka Sůl Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Filé po cikánsku

Filé po cikánsku

Linecký koláč s jablky a drobenkou

Linecký koláč s jablky a drobenkou

Vepřové koleno marinované

Vepřové koleno marinované

Skvělá ryba se zeleninou

Skvělá ryba se zeleninou

Pangas raz dva

Pangas raz dva

Zapečené brambory s brokolicí a modrým sýrem

Zapečené brambory s brokolicí a…

Rebarborový koláč s pudingem

Rebarborový koláč s pudingem

Kompot z hroznového vína

Kompot z hroznového vína

Fazole z konzervy

Fazole z konzervy

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
18
Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou
Tvarohové šátečky (závin…
18
Dýňový kompot
Dýňový kompot
15
Ukrajinský boršč od rodilé Ukrajinky
Ukrajinský boršč od…

Zajímavé články

Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Boho sbalila kufry i děti: Už bydlí s Langmajerem! To byl ale fičák!

Boho sbalila kufry i děti: Už bydlí s Langmajerem! To byl ale fičák!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Další doporučené recepty:

Cookies II.
Cookies II.
Cookies s čokoládou a sušeným ovocem
Cookies s čokoládou a sušeným ovocem
Cookies z ovesných vloček
Cookies z ovesných vloček
Cordon Bleu - telecí
Cordon Bleu - telecí
Cordon bleu se sýrem a šunkou
Cordon bleu se sýrem a šunkou
Cosmopolitan
Cosmopolitan
  • Recepty.cz
  • Coq au vin se žampiony
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact