• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Congri
Napište svůj komentář k receptu

Congri

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Congri
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g vařená rýže
    • 100
      g fazole vařené
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      ks celer
    • 1
      ks petržel malý

Postup přípravy receptu

1
Do vařené rýže se zamíchají uvařené černé fazole, které se napřed přes noc namočí a pak se vaří s cibulí, česnekem, celerem a petrželí.
2
Spolu s libovým vepřovým, které se peče silně pokapané citronovou šťávou, je to kubánské národní jídlo (ale běžný Kubánec baští jen tu rýži s fazolema, protože maso prostě není).
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • lis | 10. 7. 2013 17:00

    můj táta je kubánec a congri mě teda učil úplně jinak....

  • hara | 9. 5. 2011 03:39

    To je spravny recept. :-)

  • cliva | 5. 4. 2011 19:53

    Tak Congri se vari uplne jinak :-S , varim ho uz spoustu let. Do Congri nepatri celer ani petrzel. Muze se varit dvojim zpusobem: 1. Jednoduchy: do hrnce dame uvarene fazole vcetne vyvaru z fazoli (mnozstvi si odmerime do hrnku to proto, abychom tam meli vody tak akorat), pridame ryzi-kolik hrnku ryze tolik hrnku vody vcetne fazoloveho vyvaru, nakrajenou cibuli a rozmackany cesnek-nesetrim, lzici kecupu, na kosticky pokratou aglickou, par prouzku papriky a mlety rimsky kmin. Osolime a pridame lzici sadla, ja pouzivam olivovy olej. A to vse dam do elektrickeho hrnce na ryzi, mozno i dat na zaver do trouby, aby se to nepirpalilo. Hotove radne promichame. 2. Zpusob: do hrnce dam fazole, ryzi, sul, kecup a kmin a tuk. Zeleninu s anglickou osmahnu na panvi a pak pridam do hrnce. Hodi se ke vsem druhum masa a k volskemu oku. K uplne dokonalosti se to ji jeste s hranolkama, se smazenyma banama zelenyma pokratyma na kolecka tzv. Mariqitas nebo jsou pokrate na silnejsi platky tzv Tostones:smazime 2x z obou stran, po prvnim usmazeni je vytahnu, rozmackam dnem sklenice a znovu osmazim. Jako salat podavam avokado, ale muze byt jakykoliv jiny. Preji dobrou chut. Vrele doporucuji, je to nase nejoblibenejsi jidlo vcetne vsech nasich navstev. :-)

  • pavel | 13. 1. 2011 16:07

    Tady nikdo z vás neví jak se vaří Congrí.Chytráci

  • Lu | 9. 12. 2010 10:48

    Chybí tam ještě oregáno, bobkový list :-) některé rodiny navíc přidávají kmín nebo čerstvý koriandr a to je teprve dobrota! :-)

  • Dorka12 | 6. 11. 2010 23:23

    v havaně teda oregano :-)

  • Světlana | 17. 8. 2007 21:38

    Pro Majku : černé fazole se vaří stejně jako strakaté, možná o maličko déle, ale nerozvaří se, takže je klidně vařte dost dlouho :-)

  • helena hasalová | 17. 8. 2007 08:28

    Congrí - je u nás slavnostní jídlo a vaří se na požádání hostů. Dobré je to připít ještě s kubánským rumem !

  • Majka Přidalová | 1. 2. 2007 18:12

    Chtěla bych se zeptat, jak dlouho zhruba trvá uvařit ty černé fazole. Nemám s nimi ještě zkušenosti. Vaří se stejně dlouho jako strakaté? Děkuju moc za odpověď, recept bych moc ráda vyzkoušela.

  • Markéta Valdes | 23. 1. 2007 15:04

    Můj muž je kubánec, u nás je tohle jídlo denně na stole, ale jen ty fazole s rýží bez celeru a petrzele. Rádi do toho řidávají římský kmín.

  • Anonym | 15. 1. 2007 19:39

    Ano, zelenina se přidává kvůli chuti do fazolí, cca 1 cm dlouhé černočerné fazole, prodávají se např. v Country Life

  • Ivana Přikrylová | 15. 1. 2007 15:36

    Cibule, česnek, celer a petržel se taky přidávají do rýže, nebo slouží jen k ochuchení fazolí při vaření?

  • Gábina Houšková | 15. 1. 2007 09:43

    Tuto přílohu jsem jedla v kubánské restauraci a moc mi to chutnalo. Ještě tam byly kostky libové anglické slaniny.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže
Pokrmy Z rýže Oběd Večeře Vaření Kuba Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Česnek Cibule Fazole Petržel Sůl Vařená rýže
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí na červeném víně

Hovězí na červeném víně

Ďábelská pomazánka na topinky

Ďábelská pomazánka na topinky

Flamendří česnečka

Flamendří česnečka

Arašídové cukroví

Arašídové cukroví

Krém / krémová náplň do doutníčků, ořechů, trubiček...

Krém / krémová náplň do doutníčků,…

Ostrá papriková krémová polévka

Ostrá papriková krémová polévka

Sýrovo-vaječná pomazánka

Sýrovo-vaječná pomazánka

Větrníky na plech - karamelové řezy

Větrníky na plech - karamelové řezy

Zapečené lilky

Zapečené lilky

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

30
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
28
Čokoládový závin - nejrychlejší
Čokoládový závin -…
25
Francouzský dresing
Francouzský dresing
23
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
20
Jablečná buchta
Jablečná buchta

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Oktopus II: Dvě těla v lomu a... Velký návrat Jaromíra Dulavy po vážné operaci srdce!

Oktopus II: Dvě těla v lomu a... Velký návrat Jaromíra Dulavy po vážné operaci srdce!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

  • Recepty.cz
  • Congri
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact