• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Čokoladový mousse (pěna)
Napište svůj komentář k receptu

Čokoladový mousse (pěna)

autor: Hrbek
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čokoladový mousse (pěna)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g hořká čokoláda (radila bych nepoužívat! čokoládu na vaření)
    • 2
      lžíce kakao
    • 5
      lžíce horká voda
    • 375
      ml šlehačka
    • 1
      lžíce cukr krystal
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Nad párou rozpustíme čokoládu.
2
V misce smícháme kakao s horkou vodou a toto pak přilijeme k rozpuštěné čokoládě. Dobře promícháme.
3
Ušleháme 375 ml šlehačky s polévkovou lžící cukru a špetkou soli. Když je čokoládová směs prochladlá, vmícháme do ní metlou velice zlehka asi 1/3 ušlehané šlehačky (metlu používáme abychom neměli žádné bílé proužky).
4
Když je první třetina šlehačky zamíchaná do čokoládové směsi, pomocí vařečky či stěrky opatrně vmícháme zbytek šlehačky. Necháme usadit v lednici.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Nutella mousse

Nutella mousse

2x šunková pěna (pomazánka)

2x šunková pěna (pomazánka)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • honzik | 16. 11. 2012 09:08

    Jak můžete napsat, že to vypadá nádherně. Ano možná to je dobré ale vypadá to jako kaků s mužskou polevou. Hnus velebnosti. Kvalita fotky a naservírování na vyliž kapsu. :'(

  • Apina Hrbek | 1. 6. 2010 19:29

    Jiri, jak jsem ti psala v email kdyz jsem ti recepty posilala, ta bila mousse tuhne pomaleji nez mouse v horke cokolady a tak doporucuji ji nechat v lednici o neco dele, nez ji zacnete jist.

  • Apina Hrbek | 1. 6. 2010 19:24

    Pani Lenko, neziji v Cechach a tak se nevyznam ve vasich slehackach. Mohu vam pouze rici, ze ja pouzivam dobrou slehacku, zadnou s odstredenycm tukem. Co se cokolady tyka, nepouzivejte cokoladu na vareni ale dobrou horkou cokoladu.

  • recepty 73 | 1. 6. 2010 18:34

    Api,je to pohádka :-)).Vyzkoušeli jsme s vaječným a karamelovým likérem i s hoblinkama mléčné čokolády.Nejlepší byla,když jsem ,,myl,, mísu prstem:-)).Je lepší asi tak po 5-ti hodinách v chladničce-to už prý byla ztuhlá(ochutnávali i přes zákaz :-( ).Posílám zaslouženou 1* a díky.Jahodou bych zdobil spíš tu bílou pěnu-však na ní taky dojde :-))Použil jsem 33% smetanu,kvalitní holandské kakao a Orion čokoládu-ikdyž nemá tak vysoký podíl kakaa-povedlo se!Hlavně zlehka vmíchat stěrkou,nic neuspěchat!Jiří

  • recepty 73 | 1. 6. 2010 18:21

    Api,je to pohádka :-)).Vyzkoušeli jsme s vaječným a karamelovým likérem a hoblinkama mléčné čokolády-boží záležitost!Nejlepší byla,když jsem ,,myl,, mísu prstem:-)).Jahodou bych zdobil spíš tu bílou pěnu;-) .Posílám zaslouženou 1* a díky.Použil jsem33%smetanu,kvalitní holandské kakao a Orion čokoládu,ikdyž nemá extra vysoký podíl kakaa,šlo to dobře-hlavně vmíchávat zlehka stěrkou!

  • lenka galvasová | 1. 6. 2010 17:31

    Prosím o radu...jakou čokoládu jste použili a šlehačka má být 33%?

  • Apina Hrbek | 1. 6. 2010 14:20

    Ja mam obe peny rada tak jak jsou. Ackoliv jsou to kaloricke bomby, jsou "lehke" a pro me extra cokolada ci liker by byly uz moc. Ale ani jedno ani druhe nemuze nic na chuti pokazit.

  • Pája S | 1. 6. 2010 12:46

    Api,díky moc za recept.Když se ozdobí jahodou a lístkem meduňky,musí být bezva.:-)

  • Klára Keselyova | 1. 6. 2010 11:27

    Dávam do oblúbených a mám toí aj vytlačené, pre prípad, aby som to mala po ruke. Ďík za recept a Jirkovi za fotku.

  • ladka stafl | 1. 6. 2010 09:50

    To vypadá přímo k nacpání se :-)), co tam kápnout ještě hořký čokololádový likér bez nebo s mandlovou příchutí? Za boha si nevzpomenu na název

  • Miroslava Severová | 1. 6. 2010 07:36

    Vypadá to náramně, už jsem si uložila do oblíbených a pro jistotu ještě vytiskla. A co kdybych to kakao místo vody promíchala s nějakým dobrým koňáčkem? Snad by se to tím nezkazilo ??

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Vaření Chlazení Šlehání Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hořká čokoláda Horká voda Kakao Šlehačka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kremrole se šlehačkou

Kremrole se šlehačkou

Biftek z mletého masa

Biftek z mletého masa

Nakládaný bůček

Nakládaný bůček

Odpalované větrníčky s vanilkovou nápní

Odpalované větrníčky s vanilkovou…

Karamelovo-ořechové řezy

Karamelovo-ořechové řezy

Cuketová žemlovka (nádivka)

Cuketová žemlovka (nádivka)

Božský čokoládový dort

Božský čokoládový dort

Vepřové maso v lepkavé marinádě

Vepřové maso v lepkavé marinádě

Houskové uzenářské knedlíky

Houskové uzenářské knedlíky

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

63
Klasické lečo
Klasické lečo
58
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
25
Lečo s fazolemi a klobásou
Lečo s fazolemi a…
22
Houbová omáčka krok za krokem
Houbová omáčka krok za…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
AHA.cz Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Nejkrásnější róby z Academy Museum Gala 2025: Přehlídka bez jediné chybičky

Nejkrásnější róby z Academy Museum Gala 2025: Přehlídka bez jediné chybičky

Ženy.cz Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Blesk.cz Zpěvačka Martina Pártlová (46): Svatba nebude a druhé dítě taky ne

Zpěvačka Martina Pártlová (46): Svatba nebude a druhé dítě taky ne

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Další doporučené recepty:

Čokoládový krém
Čokoládový krém
Čokoládový krém
Čokoládový krém
Čokoládový krém II.
Čokoládový krém II.
Čokoládový mug cake bez mouky
Čokoládový mug cake bez mouky
Čokoládový nugát 2
Čokoládový nugát 2
Čokoládový Pedro dortík
Čokoládový Pedro dortík
  • Recepty.cz
  • Čokoladový mousse (pěna)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact