• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Čokoládový dort s polevou
Napište svůj komentář k receptu

Čokoládový dort s polevou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čokoládový dort s polevou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      lžíce slunečnicový olej
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 2
      lžička prášek do pečiva
    • 6
      lžíce kakao
    • 2
      lžička vanilková esence
    • 6
      ks vejce
    • 150
      g čokoláda na vaření
    • 150
      ml smetana ke šlehání
    • 300
      g rostlinný tuk ne light
    • 300
      g hnědý cukr přírodní

Postup přípravy receptu

1
Zapněte troubu. Teplota trouby: 170 °C (plynová stupeň 2-3, horkovzdušná 150 °C). Položte formy na pečící papír a obkreslete je tužkou. Kruhy vystřihněte. Vymastěte vnitřek forem slunečnicovým olejem. Na dno každé položte jeden papírový kruh a také ho potřete olejem. Prosejte do mísy mouku, kakao a prášek do pečiva. Na vlhkou utěrku si postavte další, velkou mísu. Do prázdné mísy dejte cukr a rostlinný tuk a utřete je do pěny. Přidejte vanilkovou esenci a znovu utřete. Rozklepněte do šálku jedno vejce. Přidejte ho do mísy spolu se lžící mouky. Dobře ušlehejte. Opakujte se všemi vejci.
2
Lehce vmíchejte zbytek mouky, míchejte lžící jako kdybyste psali osmičku. Hmota tak bude nadýchaná. Přendejte směs do forem. Dejte je do středu trouby. Pečte 40-45 minut. Vyzkoušejte, jestli je těsto upečené. Vyndejte formy z trouby. Nechte pět minut chladnout a pak nožem oddělte od stěny formy. Podržte formy nad mřížkou vzhůru nohama a zatřeste jimi. Dorty by měly vypadnout. Sloupněte papír a nechte vychladnout.
3
Na polevu nalamte čokoládu do varného misky. Přilijte smetanu ke šlehání. Nalijte do rendlíku 5 cm vody a přiveďte k varu. Postavte misku do rendlíku. Míchejte čokoládu, dokud se nerozpustí. Pak ji nechte vychladnout a uložte do chladničky. Polevu v ledničce občas promíchejte. Zhoustne. Když začne připomínat měkké máslo, vyndejte ji ven.
4
Namažte jeden dort třetinou polevy. Na to položte druhý dort a potřete ho nahoře a po stranách zbývající polevou.
5
Made by Roz Dennyová, Julia Kyrbiová-Jonesová a Catherine Atkinsonová.
6
Poznámka : Forma dortová - o průměru 20 cm - můžeme použít i obyčejný plech.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mrkvový dort / řez s karamelovou polevou

Mrkvový dort / řez s karamelovou…

Mramorový dort s čokoládovou polevou

Mramorový dort s čokoládovou polevou

Piškotový dort s pudinkem a čoko polevou

Piškotový dort s pudinkem a čoko…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • dfsq ds | 3. 3. 2008 16:35

    Dort je výborný

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Smažení Vaření Narozeniny Výjimečný den Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Hnědý cukr Kakao Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný tuk Slunečnicový olej Smetana ke šlehání Vanilková esence Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špenátové palačinky zapečené

Špenátové palačinky zapečené

Plněný cop

Plněný cop

Šlehačková sekaná

Šlehačková sekaná

Plněná veka II.

Plněná veka II.

Špenátové halušky s krůtími kostkami a omáčkou

Špenátové halušky s krůtími kostkami…

Pudinková bábovka II.

Pudinková bábovka II.

Celozrnné dalamánky

Celozrnné dalamánky

Majonéza bez vajec

Majonéza bez vajec

Tvarůžková pomazánka speciál

Tvarůžková pomazánka speciál

Doporučujeme

35 minut
Halušky s brynzou a slaninou

Halušky s brynzou a slaninou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

28
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
22
Halušky s brynzou a slaninou
Halušky s brynzou a…
21
Kaplická cmunda
Kaplická cmunda
18
Klasické lečo
Klasické lečo
17
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
AHA.cz Hrůza na tribuně při bitvě pražských »S«: Babicu zmlátili!

Hrůza na tribuně při bitvě pražských »S«: Babicu zmlátili!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Matáskovi odhalují své rodinné tajemství: Tři bratři jako přes kopírák!

Matáskovi odhalují své rodinné tajemství: Tři bratři jako přes kopírák!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

  • Recepty.cz
  • Čokoládový dort s polevou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact