• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Čokoládovo-kávová bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Čokoládovo-kávová bábovka

autor: Kamilla
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čokoládovo-kávová bábovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      lžíce káva instantní
    • 200
      ml voda
    • 100
      g hořká čokoláda
    • 250
      g máslo
    • 200
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 50
      g kakao
    • 1
      špetka sůl
    • 4
      ks vejce
    • 380
      g polohrubá mouka
    • 2
      prášek do pečiva
    • 100
      g mandle loupaných nakrájených

Postup přípravy receptu

1
Kávu zalijeme 2 dcl horké vody. Čokoládu nasekáme nahrubo. Máslo utřeme s cukrem, vanilínovým cukrem a solí do pěny. Vmícháme vejce. Mouku smícháme s práškem do pečiva, kakaem a vaječnou směsí. Za stálého tření přiléváme vychladlou kávu. Nakonec vmícháme mandle a čokoládu. Těsto nalejeme do vymaštěné a vymazané formy a pečeme v předehřáté troubě na 175 °C asi 90 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Žemlovka s tvarohem, čokoládovo kávová omáčka, marinovaná višeň

Žemlovka s tvarohem, čokoládovo…

Čokoládovo-ořechová vláčná bábovka / beránek

Čokoládovo-ořechová vláčná bábovka /…

Bábovka kávová

Bábovka kávová

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Weronika | 25. 2. 2016 15:26

    opravdu muzu rict ze je viborna pekla Sem a mooc chutnala :-)

  • Martina Pecková | 19. 2. 2010 13:32

    Výborná .-) Pekla jsem v horkovzdušné troubě na 160 stupňů 50 min a byla akorat.

  • Magda | 3. 3. 2007 20:14

    Opravdu tam patří 4 lžíce kávy a 5 dkg kakaa? Dnes jsem ji upekla, dala jen 3 dkg kakaa. Zatím čekám na vychladnutí ale myslím, že bude až moc kávová a čokoládová - taková nahořklá. Tak uvidím.

  • Jana H. | 22. 1. 2007 17:43

    Dnes jsem zkoušela. Pekla jsem jako každou jinou bábovku - v horkovzdušné troubě na 175 asi 50 min. Moc dobrá.

  • Anonym | 22. 1. 2007 16:35

    Tento recept jsem získala od kamarádky a opravdu jsem pekla bábovku 90minut,záleží ale také na troubě,jak říká paní Lenka.

  • Lenka S | 21. 1. 2007 20:37

    Já myslím, že délka pečení záleží na troubě, každá peče jinak. Já kdybych ve své troubě pekla bábovku na 175°C, tak nebude upečená ani za těch 90 minut. Většinu bábovek peču na 190- 200°C, plus mínus 45 minut.

  • Petra | 21. 1. 2007 16:13

    Jste si jistá,že se peče tak dlouho?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hořká čokoláda Kakao Káva Mandle Máslo Polohrubá mouka Prášek do pečiva Sůl Vanilkový cukr Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborák z chleba

Bramborák z chleba

Česnekové plátky se slaninou

Česnekové plátky se slaninou

Rychlé chuťovky nejen ke kávě

Rychlé chuťovky nejen ke kávě

Barevná minutka - trikolora

Barevná minutka - trikolora

Zapečená kuřecí prsa

Zapečená kuřecí prsa

Piškotové řezy s marmeládou a krémem

Piškotové řezy s marmeládou a krémem

Jednoduchá špenátovo-nivová polévka

Jednoduchá špenátovo-nivová polévka

"Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené

"Zelník" - brambory (nejen) se zelím…

Citronový nebo pomerančový koláč (řez) - křehký a pikantní

Citronový nebo pomerančový koláč (řez…

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Chili con carne s kukuřicí
Chili con carne s…
15
Sněhové pusinky s pomeranči v sirupu
Sněhové pusinky s…
15
Milionářské řezy se slaným karamelem
Milionářské řezy se…
14
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Kate s Williamem na obhlídce Severního Irska: Ťukli si jabčákem

Kate s Williamem na obhlídce Severního Irska: Ťukli si jabčákem

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Čokoládovo-kávová bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact