Troubu předehrejte na 180 °C. Z mouky a másla vypracujte prsty drobenku. Přidejte 50 ml studené vody a sůl a vše důkladně propracujte, až vznikne hladké těsto. Zabalte ho do fólie a nechte alespoň půl hodiny odpočinout v lednici.
Připravte si delší úzkou koláčovou formu a důkladně ji vymažte máslem. Odleželé těsto rozválejte na lehce pomoučeném válu na obdélníkový plát, vyložte jím připravenou formu a dno propíchejte vidličkou. Přes těsto položte papír na pečení, zasypte ho fazolemi, abyste ho zatížili, těsto dejte do vyhřáté trouby a upečte dozlatova (asi 15 minut). Pak ho vyndejte, odstraňte papír s fazolemi a korpus nechte vychladnout.
3
Mezitím v hrnci povařte za stálého míchání slazené kondenzované mléko (Salko), javorový sirup a máslo, dokud směs nezhoustne (asi 3 až 5 minut). Náplň nalijte na vychladlý koláč ve formě a dejte chladit na přibližně 30 minut.
Čokoládu rozlámejte na kousky a dejte do vhodné nádoby ponořené do horké vodní lázně. Přilijte smetanu a zahřívejte za občasného promíchání, až se čokoláda rozpustí a získá hladkou konzistenci. Přelijte jí vychladlý koláč a opět dejte na 30 minut chladit.