• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Čokoládovník
Napište svůj komentář k receptu

Čokoládovník

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 10
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čokoládovník
Čokoládovník
Čokoládovník
Čokoládovník
Čokoládovník
Čokoládovník
Čokoládovník
Čokoládovník
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks vejce
    • 250
      g moučkový cukr
    • 250
      g tuk
    • 100
      g hladká mouka
    • 0,50
      balení prášek do pečiva
    • 200
      g čokoláda

Postup přípravy receptu

1
Ušlehat sníh. Šlehat cukr a tuk do hladkého krému, zašlehávat jeden žloutek po druhém, až vznikne hladká hmota, přidat strouhanou čokoládu a mouku s práškem do pečiva. Opatrně ručně vmíchat sníh, nalít do jakékoliv formy a péct, cca 40 min. na 180 °C (záleží na troubě).Z formy vyndat po úplném vychladnutí.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • prajzlem | 2. 12. 2012 09:34

    Jednoduché a všem moc chutnalo. Jen příště použiji místo strouhané čokolády čokoládu na kousky.

  • pippiva
    pippiva | 3. 11. 2012 16:02

    Alespoň uveďte důvod ...

  • helfini mi | 3. 11. 2012 11:48

    davam 5

  • venyss venyss | 6. 9. 2009 09:08

    Simčo, moc děkuji za rady, určitě brzy vyzkouším :-)

  • Simča Sládková | 5. 9. 2009 21:17

    Venyss - je tu recept na nepravý marcipán II (tady: http://www.recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JPHOEMJPJ&id_kategorie=JNLQIRH5) a je to v podstatě to, jak ho dělám já. Jen považuji za důležité cukr i mléko PŘESÁT, aby se nedělaly hrudky. Nasypu do mísy, promíchám, uprostřed udělám důlek a tam kapnu cca 30 ml vlažné vody, přidám med, olej a pár kapek tresti - já používám mandlovou. Zamíchám, aby se med rozpustil. Pak začnu pomalu promíchávat se sypkými surovinami. Nejprve vznikne kašička, a ta se pak postupně zahušťuje. Pokud vmícháš všechen cukr s mlékem, mělo by to mít konzistenci modelíny. Je-li moc tuhé, přidávám vodu (ale jen tak, že si vždy namočím ruku, kterou těsto propracovávám, ne více) a je-li moc měkké, přidám po lžičce cukru i mléka.

  • venyss venyss | 5. 9. 2009 19:00

    Simčo, chtěla jsem Vás poprosit, jestli byste nenapsala přibližné množství na ten marcipán a nějaký postup. Nemám s tím zkušenosti,ale ráda bych to zkusila.

  • Jana H. | 19. 4. 2009 15:31

    Simčo, já jsem dokonce ani nešlehala bílky zvlášť. Ale fakt je, že to už taková práce není. Já hlavně nesnáším strouhat čokoládu :-)

  • Simča Sládková | 19. 4. 2009 14:20

    Vzhledem k časové tísni jsem vyzkoušela něco z rychlejšího postupu Jany H. Čokoládu a máslo jsem rozpustila, žloutky utřela s cukrem, přilila máslo s čokoládou. Ušlehala sníh a vmíchala do žloutkové hmoty sníh i mouku s prdopečem. Bylo to mnohem rychlejší, na chuti nic neubylo. :-), Byl z toho po natření krémem výborný dort pro dceru. Simča

  • Jana Řezníčková | 16. 4. 2009 08:46

    Simčo, díky, díky za vyčerpávající odpověď. Netušila jsem, že ta fotka je od Tebe. Je to moc pěkný. Asi bych taky každou kostičku natřela krémem a potom máčela v čokoládě. Musím to určitě vyzkoušet, bude to dobrota.Počkám ale až budou všichni hoši doma, pro dva lidi se mně to nechce dělat :) Pá.

  • Simča Sládková | 15. 4. 2009 15:36

    Jani, jak jsem psala - pekla jsem to v plechu, měla jsem z toho čokoládový piškot vysoký cca 3 cm, tak jsem to ani neprokrajovala. Ale jsek je vidět z fotky - nakrájela jsem to na čtverečky, každou kostičku potřela máslovim krémem, ochuceným citronovou šťávou a kůrou, čímž se krém stane mírně navinulý a pak jsem jednotlivé kostičky obalila v modelce ze sušeného mléka a cukru a ozdobila květy z téže hmoty, jen obarvené. Vznikly z toho takové jednohubkové minidortíky pro dceru do školy a na kroužek. Jinak - pokud bych chtěla dort, tak to upeču v kulaté formě, bude to vyšší a tím pádem bych to prokrojila, promazala a opět ozdobila.... Simča

  • Jana Řezníčková | 15. 4. 2009 13:06

    Zase se objevilo něco dobrého, co už dlouho nikdo nezkoušel.... Mám dotaz na Simču - po upečení už jsi s tím nic nedělala? Jen pocukrovala a krájela na řezy? Díky za odpověď :))

  • Jana H. | 12. 4. 2009 14:25

    Čokoládu jsem rozpustila spolu s máslem a pak přidala k vyšlehaným vajíčkům. Výsledek stejně výborný a postup trošku snadnější...

  • Erika Danihelova | 9. 4. 2009 12:50

    Ahojky jsem momentalne ve Svycarsku ..Docela rada varim,ale hlavne pecu.Tento moucnik vypada skvele...Zkusim ho upect na velikonocni pondeli tak mi drzte palecky pak urcite napisu..:)

  • Simča Sládková | 10. 6. 2008 21:59

    Rozkrájela jsem to na čtverečky, které jsem potáhla marcipánem a ozdobila kytičkou. Dcera to brala na MDD do školy. Z jednoho plechu vyšlo 6x9 = 54 kostiček. Posílám Ladience fotku k uveřejnění. S.

  • Simča Sládková | 30. 5. 2008 20:28

    Jolano, ještě jsem si přečetla jednou dotázek a k tomu vyskakování - lehce to nadskočí, ale celkem málo, nmusíš se bát, že by ti to "uteklo" z formy...

  • Simča Sládková | 30. 5. 2008 20:23

    Já nejsem tedy Kristýna, ale pekla jsem tuto dobrotu zrovna včera. Takže: já dávám 250 g másla a 250 g čokolády, zato cukru jen tak 180 - 200 g a mouky 150 g. Toto množství je na 1 dort nebo na řezy na plechu 30 x 40 cm. Postupuji tak, že nejprve máslo a čokoládu dám do vodní lázně a rozpustím, promíchám. Sypké věci promíchám v míse, přidám čokoládovou hmotu a dobře umíchám. Pak vmíchám žloudky a nekonec opatrně "zabalím" tuhý sníh z bílků. Když jsem to pekla v plíšku, tak je toho nižší rstva a tak jsem to pekla asi jen tak 30 minut. Chuťově je to pošušňáníčko!!!!

  • Jolana Janková | 21. 5. 2008 08:19

    Kristýno, prosím Vás, ptala jste se na to, na co já jsem se chtěla ptát, tak jsem čekala na odpověď také, ale nedočkaly jsme se:) Vy jste to vyzkoušela, můžete mi říct, v jaké formě jste to pekla a zda vyskočí? Děkuji

  • Kristyna Novotna | 20. 5. 2008 16:17

    Vyborne !!!

  • Kristyna Novotna | 12. 5. 2008 22:09

    Muzu pouzit jinou mouku? Nebo striktne se musi dodrzet hladka? A k te forme, nabehne to hodne, ze musim pouzit plech, nebo staci dortova forma? Dekuji

  • Jana H. | 9. 11. 2006 16:33

    Fantazie. Mňam, mňam, mňam. Nelze vůbec slovy vyjádřit. Dávám 1 *******

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Dorty Svačina Pečení Narozeniny Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Hladká mouka Moučkový cukr Prášek do pečiva Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vegetariánské Kung Pao Asie

Vegetariánské Kung Pao Asie

Výborný narozeninový dort

Výborný narozeninový dort

Perník II.

Perník II.

Řízečky naruby

Řízečky naruby

Číňan na houbách

Číňan na houbách

Cuketový krém (polévka)

Cuketový krém (polévka)

Voňavé anglické kapsy

Voňavé anglické kapsy

Karamelový koláč

Karamelový koláč

Kuřecí vývar a omáčka velouté podle Zdeňka Pohlreicha

Kuřecí vývar a omáčka velouté podle…

Doporučujeme

50 minut
Husí roláda s kaštanovou nádivkou

Husí roláda s kaštanovou nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

42
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
22
Krémová žampionová polévka
Krémová žampionová…
14
Domácí kysané zelí
Domácí kysané zelí
13
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
12
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…

Zajímavé články

Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které se pojí k 11. listopadu?
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které…
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak ji připravit, aby byla měkká a křupavá?
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak…
I ze zbytků se dá skvěle uvařit: Recepty z unavené zeleniny, otlučeného ovoce i starého pečiva
I ze zbytků se dá skvěle uvařit: Recepty z…
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
AHA.cz Životní zvrat u Ztraceného: Zpěvák odchází z domu

Životní zvrat u Ztraceného: Zpěvák odchází z domu

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Bundy, které letos nosí celý Instagram: Jediný detail z vás udělá módní ikonu. Vypadá draze a sluší všem

Bundy, které letos nosí celý Instagram: Jediný detail z vás udělá módní ikonu. Vypadá draze a sluší všem

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Drsné natáčení Zrádců: Promočená Brzobohatá a rekvizity od hvězdy jiné show!

Drsné natáčení Zrádců: Promočená Brzobohatá a rekvizity od hvězdy jiné show!

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na listopad: Štíry čeká splácení starých dluhů, Berani dostanou lekci v lásce

Karmický horoskop na listopad: Štíry čeká splácení starých dluhů, Berani dostanou lekci v lásce

Další doporučené recepty:

Čokoládové válečky s chilli papričkami
Čokoládové válečky s chilli papričkami
Čokoládové vločky naložené přes noc
Čokoládové vločky naložené přes noc
Čokoládové žabky
Čokoládové žabky
Čokoládovo-banánové muffiny
Čokoládovo-banánové muffiny
Čokoládovo-kokosový dort
Čokoládovo-kokosový dort
Čokoládovo-mandlový dort s blumami
Čokoládovo-mandlový dort s blumami
  • Recepty.cz
  • Čokoládovník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact