• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Čokoládová roláda s pařížskou šlehačkou
Napište svůj komentář k receptu

Čokoládová roláda s pařížskou šlehačkou

autor: recepty.rohlik.cz
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čokoládová roláda s pařížskou šlehačkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
  • Roláda
    • 4
      ks vejce
    • 200
      g cukr krystal
    • 160
      g hladká mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 1
      lžíce slunečnicový olej
  • Poleva
    • 100
      g hořká čokoláda
    • 1
      lžička máslo
  • Pařížská šlehačka
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 2
      lžíce kakao
    • 1
      ks ztužovač šlehačky
    • 1
      lžička instantní káva

Postup přípravy receptu

1
Den předem si připravte základ na pařížskou šlehačku. Smetanu povařte do bodu varu s cukrem, postupně přidejte prosáté kakao a kávu a zcela ho vmíchejte do šlehačky. Až šlehačka vychladne, dejte ji do ledničky. Druhý den do ní vmíchejte ztužovat a našlehejte do tuhé šlehačky.
2
Oddělte si vaječné bílky a žloutky. Z bílků a špetky soli ušlehejte tuhý sníh, postupně do něj zašlehejte krupicový a vanilkový cukr, kakao a žloutky. Předehřejte si troubu na 160°C. Rovný plech si vyložte pečícím papírem. Těsto rozetřete rovnoměrně na plech a pečte 10–15 minut. Upečený piškot zakryjte utěrkou, podélně zarolujte a nechte pozvolna vychladnout. Vychladlý piškot znovu rozviňte, potřete ztuhlou pařížskou šlehačkou a stočte do rolády. Okraj stočte dospodu. Roládu zabalte do alobalu dejte chladit na půl hodiny do lednice.
3
Mezitím si připravte čokoládovou polevu. Čokoládu nalámejte na kostičky, přidejte lžíci másla a rozpouštějte nad vodní lázní. Počkejte až se všechna čokoláda zcela rozpustí. Nechte polevu mírně zchladnout. Hned potom vyndejte roládu z ledničky, rozbalte ji a přelijte čokoládou po celém povrchu. Pomoct si můžete pomocí stěrky. Až poleva zcela zchladne, roládu přesuňte opět do lednice. Před podáváním ji nakrájejte na dvou centimetrové kousky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čokoládová roláda s banány

Čokoládová roláda s banány

Banánovo-čokoládová roláda

Banánovo-čokoládová roláda

Čokoládová roláda

Čokoládová roláda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hladká mouka Hořká čokoláda Instantní káva Kakao Máslo Prášek do pečiva Slunečnicový olej Smetana ke šlehání Vejce Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohová bábovka co se povede

Tvarohová bábovka co se povede

Bramboráky z kyselého zelí

Bramboráky z kyselého zelí

Bramborové pagáče

Bramborové pagáče

Bublanina do hrníčku

Bublanina do hrníčku

Hermelínové ranečky se zeleninou

Hermelínové ranečky se zeleninou

Bramborová (úková) omáčka

Bramborová (úková) omáčka

Úterní salát s rukolou

Úterní salát s rukolou

Jednoduchá špenátová polévka se sýrem

Jednoduchá špenátová polévka se sýrem

Polévka z pečeného květáku

Polévka z pečeného květáku

Doporučujeme

60 minut
Knedlíčky s vepřovým

Knedlíčky s vepřovým

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

16
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky
15
Krtkův dort
Krtkův dort
15
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky
11
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
11
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
AHA.cz Co se děje s hvězdou Ulice? Krutá nemoc, rapidní úbytek váhy

Co se děje s hvězdou Ulice? Krutá nemoc, rapidní úbytek váhy

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 16. 10. 2025: Kdo pocítí napětí ve vztazích a koho čekají velké změny?

Denní horoskop na čtvrtek 16. 10. 2025: Kdo pocítí napětí ve vztazích a koho čekají velké změny?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Bolek Polívka (76) po mrtvičce: Už ho převezli domů, ale… Potřebuje trvalou asistenci!

Bolek Polívka (76) po mrtvičce: Už ho převezli domů, ale… Potřebuje trvalou asistenci!

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Čokoládová roláda s pařížskou šlehačkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact