• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Čokoládová babka
Napište svůj komentář k receptu

Čokoládová babka

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 42
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čokoládová babka
Čokoládová babka
Čokoládová babka
Čokoládová babka
Čokoládová babka
Čokoládová babka
4fotografie
Nahrát fotku
 

Babka je původně židovské pečivo, které se postupně rozšířilo do celého světa. Jedná se o lahodný moučník z kynutého těsta s čokoládovou náplní. Voní po skořici a skvěle se hodí jak ke snídani, tak třeba k odpolední kávě.

Suroviny

10 porce
  • Těsto
    • 20
      g droždí
    • 1
      lžíce cukr krupice
    • 100
      ml mléko
    • 80
      g máslo
    • 1
      ks vejce
    • 250
      g hladká mouka
  • Náplň
    • máslo
    • cukr krupice
    • kakao
    • skořice
    • mleté lískové ořechy

Postup přípravy receptu

1
Nechte vzejít kvásek. V misce rozmíchejte droždí s cukrem a poté s mlékem. Nechte asi 5 minut na teplém místě. Zatím v míse utřete máslo s vejcem, přidejte mouku a kvásek. Hněťte v robotu hákem nebo ručně vařečkou 5 minut, dokud nevznikne hladké nelepivé těsto. Pokud je těsto příliš řídké, můžete přidat postupně až 35 g mouky.
2
Těsto v míse vytřené olejem nechte kynout na teplém místě 1 hodinu. Zatím připravte náplň. V kastrolu rozpusťte máslo s cukrem, přidejte, kakao, skořici a nakonec vmíchejte nasekané oříšky. Nechte zchladnout.

RADA: Jak na kynuté těsto?

3
Na pomoučněném válu vyválejte obdélník 30 x 50 cm. Potřete ho čokoládovou náplní a pevně zarolujte z té delší strany. Váleček podélně rozřízněte napůl a smotejte do spirály, aby byl vidět otevřený řez s čokoládou. Vzniklý cop přesuňte do obdélníkové formy vyložené pečicím papírem. Nechte v teple opět vykynout půl až hodinu.
4
Pečte v troubě vyhřáté na 190°C asi 30 minut. Babku vyklopte na mřížku a nechte zchladnout.

RADA: 5 vychytávek k pečení

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

Banánový chlebíček s čokoládovo-cukrovou polevou

Banánový chlebíček s čokoládovo…

Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Hladká mouka Kakao Máslo Mléko Mleté lískové ořechy Skořice Vejce

Čokoládové sušenky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí polévka

Rybí polévka

Mňamka z listového těsta

Mňamka z listového těsta

Zelné knedlíky

Zelné knedlíky

Pečená vepřová žebírka

Pečená vepřová žebírka

Bramborové klobásy

Bramborové klobásy

"Buďáky" - švestkové bochánky (buchty)

"Buďáky" - švestkové bochánky (buchty)

Špenátové těstoviny se sýrem - zapečené

Špenátové těstoviny se sýrem -…

Muffiny na více způsobů

Muffiny na více způsobů

Bábovkový dort

Bábovkový dort

Doporučujeme

55 minut
Bramborový koláč s rozmarýnem

Bramborový koláč s rozmarýnem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Čokoládové sušenky

Poslední sledované recepty

42
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
42
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
18
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
17
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
17
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra
Dýňový koláč s krémem ze…

Zajímavé články

Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II.: Nechávala si je vylepšit dvěma neobvyklými přísadami
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II…
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony, tyto druhy zeleniny a ovoce ho mají mnohem víc!
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony,…
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
AHA.cz Suchánková na dně: Zdrcující diagnóza před svatbou! Operace místo rozlučky

Suchánková na dně: Zdrcující diagnóza před svatbou! Operace místo rozlučky

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Konec éry legín? Nahradily je stylové kalhoty, které jsou stejně pohodlné

Konec éry legín? Nahradily je stylové kalhoty, které jsou stejně pohodlné

Ženy.cz Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Blesk.cz Andrea Kašpárková po krachu manželství: V restauraci bývalého s novým chlapem

Andrea Kašpárková po krachu manželství: V restauraci bývalého s novým chlapem

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Tarotskop na listopad: Raky čeká měsíc plný lásky, Panny sváže stereotyp a Vodnáři získají peníze

Tarotskop na listopad: Raky čeká měsíc plný lásky, Panny sváže stereotyp a Vodnáři získají peníze

Další doporučené recepty:

Čoko dort s jablkovým pyré
Čoko dort s jablkovým pyré
Čoko muffiny
Čoko muffiny
Čokobanánové kapsy
Čokobanánové kapsy
Čokoládová bábovka bez vajec
Čokoládová bábovka bez vajec
Čokoládová bábovka s hruškami v karamelu
Čokoládová bábovka s hruškami v karamelu
Čokoládová bábovka s vaječným koňakem
Čokoládová bábovka s vaječným koňakem
  • Recepty.cz
  • Čokoládová babka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact