• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Čočková polévka se zelím
Napište svůj komentář k receptu

Čočková polévka se zelím

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čočková polévka se zelím
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g čočka
    • 80
      g čerstvé zelí
    • 40
      g slanina
    • 30
      g hladká mouka
    • 20
      g cibule
    • ocet
    • sůl
    • 1
      hrnek zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

1
Čočku přebereme a namočíme na několik hodin do studené vody. Potom vodu slijeme, čočku zalijeme čistou vodou a zvolna vaříme. K poloměkké přidáme zelí nakrájené na nudličky a dovaříme. Potom polévku zahustíme tmavou jíškou připravenou z nakrájené slaniny, cibule a hladké mouky, chvilku povaříme, podle chuti osolíme, okyselíme a zjemníme smetanou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čočková polévka s uzenou krkovičkou

Čočková polévka s uzenou krkovičkou

Čočková polévka ze zbylé čočky II.

Čočková polévka ze zbylé čočky II.

Čočková polévka

Čočková polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Aryapavel | 28. 11. 2010 15:53

    Výborná...

  • andrea dvořáková | 1. 4. 2009 14:16

    Já si udělám více zásmažky z tuku a mouky, uložím si ji do lednice a podle potřeby ji studenou dávám do polévek a nemám žádný problémy se žmolky.( a ušetřím čas)

  • kometka | 8. 2. 2008 14:55

    polívka je dobrá a hutná,jen ta zásmažka mi nadělala problémy.příště si na slanině osmažím cibulku a dám do polevky a zásmažku rozkvedlám s trochou vody a vložím zvlášt.takhle se mi udělaly velké hrudky a těžko jsem s tím bojovala.ale jinak dobrá polívčička

  • Jana Tomčíková | 18. 1. 2007 18:55

    Pokud vím, tak vodu z čočky a luštěnin všeobecně se doporučuje před vařením slít v případě, že luštěniny působí zažívací problémy(plynatost).

  • Marta Eichlerová | 18. 1. 2007 17:37

    lado, děláte velkou chybu, když vodu, ve které máte namočenou čočku vylejváte. Připravujete se tak o velmi cenné látky.Čočku před namáčením vyperu, zcedím a zaleji vodou, ve které ji i vařím.Není to můj výmysl, toto nám radí odborníci zdravé výživy.

  • Hana Eksteinová | 12. 3. 2006 14:58

    Polívečka výborná!!!

  • Naďa | 9. 2. 2006 17:42

    Lenko,zkuste fígl anglických dam při těle(kuchařky z TV)-hladkou mouku rozmíchají v oleji na takovou kašičku a zahušťují tímto.Nedělají se žádné žmolky a když se vám zdá,že tam přece jsou,nic se nelekejte,ony se rozvaří...

  • Veronika M | 9. 2. 2006 10:34

    já už nedělám jiné zahuštění než mouku rozmíchanou (PEČLIVĚ) v mléce. Důležité je, aby se to pečlivě míchalo i když se to vlévá do pokrmu, aby to nedělalo cucky. Množství těžko říct, dělám to podle svého třídioptriového oka :-)

  • lenka fizikova | 27. 5. 2005 19:54

    muzete mi presne napsat jednotlivy postup pripravy te jisky,vzdycky se mi to nejak zdrcne a nevim si stim rady..jak dluho se asi ta čočka vari,aby byladobra..dekuji

  • Abies Alba | 19. 4. 2005 11:23

    Moc nám hutnala, dokonce můj batolecí syn zbaštil dva plné šufánky. Dělala jsem ji z čerstvého červeného zelí a neměla chybu. Navíc ta fialová barva se dětem moc líbila :-D

  • Petra | 4. 2. 2005 11:01

    Polévka je výborná, jen místo slaniny jsem dala klobásu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Čočková, z červené čočky
Polévky Oběd Večeře Vaření Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé zelí Cibule Čočka Hladká mouka Ocet Slanina Sůl Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová krkovice se šlehačkou

Vepřová krkovice se šlehačkou

Zavařená kapie

Zavařená kapie

Zapečená brokolice se žampiony

Zapečená brokolice se žampiony

Italská pizza

Italská pizza

Sněhové rohlíčky s krémem

Sněhové rohlíčky s krémem

Rebarborový dort II.

Rebarborový dort II.

Dýňová bábovka - dvoubarevná

Dýňová bábovka - dvoubarevná

Banánové placičky

Banánové placičky

Jablečná přesnídávka (pyré)

Jablečná přesnídávka (pyré)

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

33
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
23
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
23
Jahodové řezy od Bláži
Jahodové řezy od Bláži
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké karé (kotleta) …

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

  • Recepty.cz
  • Čočková polévka se zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact