• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Čočková polévka se zelím
Napište svůj komentář k receptu

Čočková polévka se zelím

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čočková polévka se zelím
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g čočka
    • 80
      g čerstvé zelí
    • 40
      g slanina
    • 30
      g hladká mouka
    • 20
      g cibule
    • ocet
    • sůl
    • 1
      hrnek zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

1
Čočku přebereme a namočíme na několik hodin do studené vody. Potom vodu slijeme, čočku zalijeme čistou vodou a zvolna vaříme. K poloměkké přidáme zelí nakrájené na nudličky a dovaříme. Potom polévku zahustíme tmavou jíškou připravenou z nakrájené slaniny, cibule a hladké mouky, chvilku povaříme, podle chuti osolíme, okyselíme a zjemníme smetanou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čočková polévka s uzenou krkovičkou

Čočková polévka s uzenou krkovičkou

Čočková polévka ze zbylé čočky II.

Čočková polévka ze zbylé čočky II.

Čočková polévka

Čočková polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Aryapavel | 28. 11. 2010 15:53

    Výborná...

  • andrea dvořáková | 1. 4. 2009 14:16

    Já si udělám více zásmažky z tuku a mouky, uložím si ji do lednice a podle potřeby ji studenou dávám do polévek a nemám žádný problémy se žmolky.( a ušetřím čas)

  • kometka | 8. 2. 2008 14:55

    polívka je dobrá a hutná,jen ta zásmažka mi nadělala problémy.příště si na slanině osmažím cibulku a dám do polevky a zásmažku rozkvedlám s trochou vody a vložím zvlášt.takhle se mi udělaly velké hrudky a těžko jsem s tím bojovala.ale jinak dobrá polívčička

  • Jana Tomčíková | 18. 1. 2007 18:55

    Pokud vím, tak vodu z čočky a luštěnin všeobecně se doporučuje před vařením slít v případě, že luštěniny působí zažívací problémy(plynatost).

  • Marta Eichlerová | 18. 1. 2007 17:37

    lado, děláte velkou chybu, když vodu, ve které máte namočenou čočku vylejváte. Připravujete se tak o velmi cenné látky.Čočku před namáčením vyperu, zcedím a zaleji vodou, ve které ji i vařím.Není to můj výmysl, toto nám radí odborníci zdravé výživy.

  • Hana Eksteinová | 12. 3. 2006 14:58

    Polívečka výborná!!!

  • Naďa | 9. 2. 2006 17:42

    Lenko,zkuste fígl anglických dam při těle(kuchařky z TV)-hladkou mouku rozmíchají v oleji na takovou kašičku a zahušťují tímto.Nedělají se žádné žmolky a když se vám zdá,že tam přece jsou,nic se nelekejte,ony se rozvaří...

  • Veronika M | 9. 2. 2006 10:34

    já už nedělám jiné zahuštění než mouku rozmíchanou (PEČLIVĚ) v mléce. Důležité je, aby se to pečlivě míchalo i když se to vlévá do pokrmu, aby to nedělalo cucky. Množství těžko říct, dělám to podle svého třídioptriového oka :-)

  • lenka fizikova | 27. 5. 2005 19:54

    muzete mi presne napsat jednotlivy postup pripravy te jisky,vzdycky se mi to nejak zdrcne a nevim si stim rady..jak dluho se asi ta čočka vari,aby byladobra..dekuji

  • Abies Alba | 19. 4. 2005 11:23

    Moc nám hutnala, dokonce můj batolecí syn zbaštil dva plné šufánky. Dělala jsem ji z čerstvého červeného zelí a neměla chybu. Navíc ta fialová barva se dětem moc líbila :-D

  • Petra | 4. 2. 2005 11:01

    Polévka je výborná, jen místo slaniny jsem dala klobásu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Čočková, z červené čočky
Polévky Oběd Večeře Vaření Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé zelí Cibule Čočka Hladká mouka Ocet Slanina Sůl Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové šátečky

Tvarohové šátečky

Buchty jako od babičky

Buchty jako od babičky

Pórková polévka s knedlíčky

Pórková polévka s knedlíčky

Gratinované brambory (nejen) s cibulkou

Gratinované brambory (nejen) s…

Kuře pečené na bramboráku

Kuře pečené na bramboráku

Větrníky na plech - karamelové řezy

Větrníky na plech - karamelové řezy

Kuřecí (králičí) maso pečené na žampionech

Kuřecí (králičí) maso pečené na…

Domácí nutella

Domácí nutella

Kuřecí kousky s  bulgurem

Kuřecí kousky s bulgurem

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

56
Ořechový chlebíček
Ořechový chlebíček
41
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
29
Filé v lese
Filé v lese
26
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
23
Ricottový piškotový dortík (Ricotta poundcake)
Ricottový piškotový…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Režisér Zdeněk Troška (72): První vystoupení po boji s vážnou nemocí

Režisér Zdeněk Troška (72): První vystoupení po boji s vážnou nemocí

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Čočková polévka se zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact