• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Čočka upracovaného dělníka
Napište svůj komentář k receptu

Čočka upracovaného dělníka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čočka upracovaného dělníka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g čočka
    • 2
      stroužek česnek
    • 3
      ks bobkový list
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce sádlo
    • 2
      ks ostravská klobása
    • 1
      lžíce ocet

Postup přípravy receptu

1
Čočku předem namočíme na cca 4 hodiny nebo i více. Potom slijeme starou vodu po namáčení a dáme do nové s bobkovými listy a rozmačkaným česnekem. Zatím nesolíme. Necháme povařit do měkka. Mezitím na pánvičce rozpustíme lžíci sádla a orestujeme nakrájenou cibuli s nakrájenou klobáskou. Až je cibule do zlatova a klobáska také trochu osmažená, tak přidáme uvařenou čočku. (Samozřejmě ji nejdříve přecedíme přes sítko a vyjmeme bobkový list). Promícháme s klobáskou a přidáme trochu soli a lžíci octa - přiměřeně. Ještě tak 5 minut necháme prohřát.
2
Podáváme s chlebem nebo rohlíkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čočka s klobáskami a pečenou zeleninou

Čočka s klobáskami a pečenou zeleninou

Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

Čočka s Halloumi a kadeřávkem

Čočka s Halloumi a kadeřávkem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Milli1 | 15. 2. 2011 19:53

    Dnes jsem dělala čočku podle tohoto receptu a je opravdu skvělá. Dávám velikou 1!!!!!!!!! :-)

  • Zdena | 28. 12. 2010 20:43

    Čočka je výborná. Doporučuji.

  • Georgina G. | 13. 5. 2009 14:47

    Pane Vítězslavi, dejte tomu dělníkovi taky pořádné maso, když je tak upracovaný :)))) Včera vyzkoušeno k večeři a mocinky dobré. Čočku máme rádi a nikdy mne nenapadlo vmíchávat krájenou klobásu. Vždy ležela tzv vedle :)) Ještě jsem k tomu přidělala volské oko a všichni jsme mlaskali´,-) Hodnotím jedničkou a dávám do oblíbených.

  • Georgina G. | 13. 5. 2009 14:44

    Pane Vítězslavi, dejte tomu dělníkovi taky pořádné maso, když je tak upracovaný :)))) Včera vyzkoušeno k večeři a mocinky dobré. Čočku máme rádi a nikdy mne nenapadlo vmíchávat krájenou klobásu. Vždy ležela tzv vedle :)) Ještě jsem k tomu přidělala volské oko a všichni jsme mlaskali´,-) Hodnotím jedničkou a dávám do oblíbených.

  • Vítězslav Macháček | 12. 5. 2009 13:16

    Díky za pochvalu ! Na to že moc nevařím a že je to můj první recept zde , to je sqvělé ! :-)

  • Valentinka I. | 11. 5. 2009 11:08

    jednoduché, výborné...dávám za jedna .-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Luštěniny Večeře Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Cibule Čočka Ocet Ostravská klobása Sádlo Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Angreštová marmeláda s medem

Angreštová marmeláda s medem

Milionová polévka

Milionová polévka

Ořechové řezy naší babičky

Ořechové řezy naší babičky

Jablkový mřížkový koláč

Jablkový mřížkový koláč

Mandlové hrudky - nepečené

Mandlové hrudky - nepečené

Kuřecí prsa v slanině

Kuřecí prsa v slanině

Pikantní syrečkový (tvarůžkový) salát

Pikantní syrečkový (tvarůžkový) salát

Čokoládový dortík

Čokoládový dortík

Domácí šátečky (nejen) s tvarohem

Domácí šátečky (nejen) s tvarohem

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

48
Houbový guláš
Houbový guláš
44
Zapečené brambory se žampiony
Zapečené brambory se…
31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
20
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Veronika Arichteva po ztrátě miminka: Zbavuje se kšeftů

Veronika Arichteva po ztrátě miminka: Zbavuje se kšeftů

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Čočka upracovaného dělníka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact