• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Cocacolák
Napište svůj komentář k receptu

Cocacolák

autor: haluška50
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cocacolák
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 350
      g cukr
    • 250
      g máslo
    • 50
      g kakao
    • 100
      ml mléko
    • 250
      ml coca cola
    • 2
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Krém
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 250
      ml šlehačka
    • 100
      g máslo
    • 100
      g cukr
  • Poleva
    • 6
      lžíce coca cola
    • 3
      lžíce kakao
    • 3
      lžíce voda
    • 100
      g hořká čokoláda
    • povidla

Postup přípravy receptu

1
Do kastrolku dáme máslo a cukr - rozpustíme a stáhneme z ohně, přidáme vejce, mléko, colu a mouku smíchanou z kypřícím práškem a kakaem.
2
Vlijeme na plech a pečeme cca 1 hodinu. Necháme vychladit.
3
Poté korpus rozkrojíme na půl a na spodní díl namažeme povidla a náplň: tvaroh smícháme z ušlehanou šlehačkou a práškovým cukrem.
4
Přiklopíme druhým plátem a polijeme polevou: tabulku čokolády smícháme s kakaem colou a vodou.
5
Necháme rozpustit a vymícháme v hladkou hmotu.
6
Jednou jsem koupila colové bonbóny, nahrubo nasekala a nakonec vmíchala do těsta. (Při pečení se nerozpustí. Děti to přímo milují).
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • englicka margotka | 13. 1. 2007 14:31

    Hani omlouvat se nemusíte,fantazii se meze nekladou-hlavně že to neletělo do koše:o))

  • Hana Rožníčková | 13. 1. 2007 14:24

    Tak konečně jsem ochutnala, moučník je výborný. Pár postřehů: Coca doma nebyla, a tak jsem místo ní uvařila nescafe, těsto rozdělila a upekla na 2 plechách, pomazala povidlama a dala 2 tvarohy, poleva byla z ledových kaštanů. Moučník je lepší druhý den, projevují se tam ty povidla a všichni doma ukrajujeme a papáme. Fakt skvělé, budu určitě opakovat, mám uloženo v oblíbených.Markéto promiň, že jsem to pozměnila.

  • engliš | 12. 1. 2007 18:32

    jojo Haničko přesně tak jak píšete:o))

  • englická marketa | 12. 1. 2007 17:17

    jojo Hani,tak to přesně má být:o)))

  • Hana Rožníčková | 12. 1. 2007 16:53

    Markéto, teď jsem si všimla, že z náplně v popisu vypadlo MÁSLO. Já bych máslo utřela s cukrem a tvarohem a poté zamíchala ušlehanou šlehačku. Nebo je to jinak???

  • englicka marketa | 12. 1. 2007 13:15

    Hančo povidla nejsou nutná jde to nahradit i marmoškou,nebo ničim.To už jsem si jen sama dotvořila.Povidla mi rádi:o)))

  • Hana Rožníčková | 12. 1. 2007 12:31

    Markéto, myslím, že nám doma ještě zbyla nějaká Coca, tak se snad dnes do toho pustím, pokud u nás budou mít tvaroh a povidla.

  • englicka marketa | 12. 1. 2007 11:50

    Pro Haničku:nejprve při 180 stupních 10min zatáhnu a dopékám na 150 stupňů.ta 1 hodina je zaokrouhlená já většinou peču 50min.mám horkovzuch.:o))Pro Marušku:chuť coly určitě nepřebíjí ostatní suroviny, ale cítit tam je dost.

  • Maruš | 12. 1. 2007 11:28

    Také já jsem se tady"zadrhla".Zajímavý receptík,možná hloupý dotaz:-)),jak moc je ta Cola v moučníku cítit? Asi bude,proč by se tam jinak dávala :-)) Každopádně zajímavá kombinace.

  • Hana Rožníčková | 12. 1. 2007 10:09

    Téda Markéto, proč mi to děláte...Akorát dotázek - fakt se to peče 1 hodinu??? A asi tedy na mírnější teplotu - 150 - 170 °C???

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Coca Cola Cukr Hladká mouka Hořká čokoláda Kakao Máslo Měkký tvaroh Mléko Povidla Prášek do pečiva Šlehačka Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nutelové řezy s vůní skořice

Nutelové řezy s vůní skořice

Medové perníčky III.

Medové perníčky III.

Vynikající kapr

Vynikající kapr

Kokosová rýže se skořicí

Kokosová rýže se skořicí

Mexické maso

Mexické maso

Dresing

Dresing

Banánový dortík

Banánový dortík

Bylinková kachní prsa

Bylinková kachní prsa

Maková bábovka hrníčková a rychlá

Maková bábovka hrníčková a rychlá

Doporučujeme

30 minut
Čočkový salát se sázeným vejcem

Čočkový salát se sázeným vejcem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

14
Dušené zelí - zadělávané
Dušené zelí - zadělávané
11
Restovaná zelenina s bulgurem a dipem
Restovaná zelenina s…
10
Těstoviny s pancettou a hráškem
Těstoviny s pancettou a…
10
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
10
Mandarinková mňamka
Mandarinková mňamka

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

  • Recepty.cz
  • Cocacolák
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact