• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Coca-colový dort
Napište svůj komentář k receptu

Coca-colový dort

autor: katka marsalkova
0.0
moje hodnoceni
2.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Coca-colový dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Dresink
    • 250
      g máslo
    • 60
      g kakao
    • 250
      ml coca cola
    • 500
      g hladká mouka
    • 500
      g cukr krupice
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 120
      ml podmáslí
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžička vanilka mletá
    • vanilkový cukr
    • 2
      hrst sněhové pusinky buď si uděláte ze zbylých bílků, pokud nějaké máte, nebo jednoduše seženete v cukrárně

Postup přípravy receptu

1
Colu, kakao a máslo přiveďte k varu. Stáhněte z ohně a přisypte mouku, cukr, sodu a lehce promíchejte. Vmíchejte podmáslí, vejce, vanilku a pusinky. Troubu předehřejte na 150 °C. Těsto vlijte do formy o velikosti 32x22 cm či do kulaté formy o průměru 23 cm a pečte 50-60 minut. Na polevu nejdřív svařte máslo, kakao, vanilku a colu. Odstavte a vmíchejte cukr. Polevou potřete ještě teplý korpus a ozdobte ho gumovými bonbóny.
2
Převzato z časopisu Apetit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Americký Coca-Cola koláč (buchta) s polevou

Americký Coca-Cola koláč (buchta) s…

Coca-Cola řezy

Coca-Cola řezy

Stravitelný dort, základní recept

Stravitelný dort, základní recept

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Aneta | 2. 1. 2007 20:25

    Když si pořád anonyme stěžuješ na linii, tak si to vůbec nečti a radši nic nejez. Uděláš nejlíp!!!

  • Anonym | 5. 5. 2006 13:58

    Pro Anonym:je pravda, ze je tam kilo cukru, ale vy taky ten dort nesnite sama a na posezeni, ne?

  • espritaA | 1. 4. 2006 18:06

    Chystám se ho udělat,ale s menšími úpravami,jelikož i 500 g cukru do těsta je moc a poleva se dá taky trošinku změnit.Improvizace je nejlepší....

  • Anonym | 15. 2. 2006 20:05

    To je ale pěkná kalorická bomba, co naše štíhlá linie?

  • Kateřina Pospíšilová | 9. 2. 2006 14:25

    Dobrý den, tento recept mě nejdřív velmi zaujal, ale pak mi došlo, že na celý moučník je skoro celé kilo cukru! To je nějaká hloupost, ne?

  • Markéta Borkovcová | 2. 2. 2006 13:14

    Tento recept právě vyšel v únorovém čísle Apetitu. Taky se ho chystám vyzkoušet. Paní Katko, je dobrý?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Coca Cola Cukr krupice Hladká mouka Jedlá soda Kakao Máslo Podmáslí Sněhové pusinky Vanilka Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční tvarohový mazanec

Velikonoční tvarohový mazanec

Babiččiny "Francky"

Babiččiny "Francky"

Tuňáková pomazánka II.

Tuňáková pomazánka II.

Fazolková polévka II.

Fazolková polévka II.

Brokolicovo-bramborové placičky

Brokolicovo-bramborové placičky

Borůvková bublanina

Borůvková bublanina

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

Kávový dort (řez) s pudinkem

Kávový dort (řez) s pudinkem

Drobenkový koláč (řez, dort) s ovocným želé - bez vajec

Drobenkový koláč (řez, dort) s…

Doporučujeme

30 minut
Gnocchi s česnekem, špenátem a kuřecím masem

Gnocchi s česnekem, špenátem a…

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Poslední sledované recepty

84
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří
80
Havajské kuře huli huli
Havajské kuře huli huli
79
Bílý toastový chléb
Bílý toastový chléb
72
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
61
Dýňová polévka s bramborem a dýňovými krutony
Dýňová polévka s…

Zajímavé články

Lamington: Ikonický australský dezert, který zmizí ze stolu během chvilky
Lamington: Ikonický australský dezert, který…
Znáte černý česnek? Je chutnější a mnohem zdravější než jeho bílá varianta
Znáte černý česnek? Je chutnější a mnohem…
Rychlovky z horkovzdušné fritézy: Tři jednoduché recepty, které vás budou bavit
Rychlovky z horkovzdušné fritézy: Tři jednoduché…
Karbanátky z mletého masa i bez něj. Tipy, jak připravit ty nejšťavnatější
Karbanátky z mletého masa i bez něj. Tipy, jak…
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
AHA.cz Zdraví Kate v epicentru pozornosti: Lži z paláce?

Zdraví Kate v epicentru pozornosti: Lži z paláce?

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Jak se randilo za socialismu: Pozvání na schůzku z očí do očí, intimní chvilky v kině i marná čekání

Jak se randilo za socialismu: Pozvání na schůzku z očí do očí, intimní chvilky v kině i marná čekání

Ženy.cz Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Blesk.cz Tajný pohřeb Věry Křesadlové (†81), manželky Formana: Synové nesli maminku do hrobu! Kdo ze slavných dorazil?

Tajný pohřeb Věry Křesadlové (†81), manželky Formana: Synové nesli maminku do hrobu! Kdo ze slavných dorazil?

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

  • Recepty.cz
  • Coca-colový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact